Andere

Tips voor een vakantie in Amerika met een klein budget

Een deal van , 14. aug. 2016 10:02

Ahoy Vakantiepiraten,

Amerika is een prachtig land, en geloof ons, je moet er ooit een keer geweest zijn. Prachtige stranden, geweldige nationale parken en genoeg te zien en te doen om je een heel jaar te vermaken. Maar Amerika is ook duur, en backpacken door Azië klinkt daardoor af en toe net wat aan aantrekkelijker. Laat je echter niet tegenhouden door de dure levensstijl in Amerika, want met deze budgettips bespaar je al ontzettend veel geld op die droomvakantie.

Wees flexibel met je vliegticket

Hoe je meteen al kunt besparen op je vakantie? Met de vliegreis! Zoek regelmatig naar goedkope tickets (bijvoorbeeld via onze website). Mocht er plosteling een ontzettend goede aanbieding zijn, sla dan meteen je slag. Of je nou vliegt op New York, Boston of Los Angeles, het brengt je in ieder geval naar een geweldige plek in Amerika. Ga vanuit daar je route plannen. Zo heb ik bijvoorbeeld voor maar €300 een retourtje gevonden naar Boston in de zomervakantie, op die manier heb ik ontzettend veel geld bespaard.

Tips voor een vakantie in Amerika met een klein budget - 6

Motels en couchsurfing

Pak niet meteen het duurste van het duurste, maar neem genoegen met een pension of hotel. Uit eigen ervaring kan ik spreken dat deze motels heel goed te doen zijn. De kamers zijn vaak groot, schoon en comfortabel. Vaak is de locatie ook nog eens prima, vooral als je met een auto door het land rijdt. Wil je het helemaal goedkoop aanpakken? Dan ga je toch gewoon lekker couchsurfen?

Tips voor een vakantie in Amerika met een klein budget - 4

Houd de evenementen van de plek van bestemming in de gaten

Hiermee bedoelen we dat op bepaalde dagen dingen vaak gratis zijn in een stad. Zo konden we in New York gratis naar de dierentuin op dinsdagmiddag, en waren er weer andere dingen die op bijvoorbeeld de maandag weer gratis waren. Ook op deze manier kun je veel geld besparen. Alle kleine beetjes helpen, toch?

Tips voor een vakantie in Amerika met een klein budget - 2

Verkies de bus boven de trein

Heb je af en toe de bus of de trein nodig? Kies dan altijd voor de bus! In de meeste gevallen is deze optie van vervoer een stuk goedkoper, terwijl je net zo comfortabel reist. De trip kan misschien wat langer duren door bijvoorbeeld eventuele files, maar als je daar €20 mee bespaard is dat geen probleem, toch?

Tips voor een vakantie in Amerika met een klein budget

Bespaar op eten en drinken

Wil je echt voor budget gaan, dan moet je ook kiezen voor minder luxe eten en drinken. Zo kun je ervoor kiezen om af te halen in plaats van te dineren in een restaurant. Er zijn bijvoorbeeld genoeg saladebars waar je gezond eten kunt halen, dat kun je dan weer opeten op een prachtige plek. Niet alleen goedkoper, maar vaak ook nog een stuk leuker!


Tips voor een vakantie in Amerika met een klein budget