Andere

Toerist in eigen land: waarom een vakantie in Nederland nog niet zo erg is!

Een deal van , 30. apr. 2020 18:00

Beste Vakantiepiraten,

We weten het, op een heerlijk wit zandstrand met een cocktailtje in de ene hand en flinke fles zonnebrand in de andere hand klinkt fantastisch. Het liefst vertrekken we ieder weekend naar een zonovergoten land. Maar helaas is dat door de corona crisis nu tijdelijk niet meer mogelijk... Dus moeten we ons zien te vermaken in ons eigen kikkerlandje. Blaas maar snel het stof van die camera en wordt toerist in eigen land. Want geloof ons, er is nog genoeg te zien in ons kleine landje.

Scheveningen, Den Haag
Wat nou, prachtige zandstranden? In ons eigen land hebben we een prachtig strand waar je een heerlijke, lange dag kunt vertoeven. Je moet wel even geluk hebben met het weer, maar met een temperatuurtje boven de 20 graden voelt het net alsof je in het buitenland zit. Geen zin om de hele dag bruin te bakken op het strand? Overweeg ook eens om te bungeejumpen boven de pier of om te loungen (met tapas!) bij een van de strandtentjes. En wat dacht je van een lesje surfen? Zeker aan te raden.

Toerist in eigen land: waarom een vakantie in Nederland nog niet zo erg is! - 6

Volendam
Wanneer je dit dorpje bezoekt weet je een ding zeker: Dit is op en top Holland, jawel. Maak een boottocht naar Marken, laat je fotograferen in historische kledij of koop een flink groot stuk kaas. Misschien kom je Jan Smit nog wel tegen! ;). Oh, en er zijn genoeg restaurants te vinden als je even niet wilt rondlopen met kazen onder je arm.

Toerist in eigen land: waarom een vakantie in Nederland nog niet zo erg is! - 4

Keukenhof
Yes, I said it. Als je écht een Nederlandse toerist wil zijn, dan ga je naar de Keukenhof. En ja, dat is die plek waar de camera’s van Japanners oververhit raken van de vele geschoten plaatjes. Zet al je vooroordelen aan de kant en plan een zondagochtend vol kleurrijke tulpen en typische molens. Al is het alleen maar om te zeggen dat je er ooit bent geweest. En geloof me, na het zien van al die verbaasde Japanners om die ene tulp ben je best wel een beetje trots op je vaderland.

Ook de Keukenhof is getroffen door de corona crisis en gaat dit jaar niet meer open. Gelukkig kan je nog wel een virtueel bezoekje brengen aan deze beroemde attractie!

Toerist in eigen land: waarom een vakantie in Nederland nog niet zo erg is! - 2

De Waddeneilanden
Oké, het is geen Curaçao maar De Waddeneilanden hebben heel wat moois te bieden! Verken de eilanden op het meest Nederlandse vervoersmiddel: de fiets. Een tandem zou nog beter zijn, maar dat is misschien niet heel praktisch. Ook leuk is het spotten van schattige zeehonden. En wandelen door de prachtige natuur is zeker een go!

Toerist in eigen land: waarom een vakantie in Nederland nog niet zo erg is!

Toerist in eigen land: waarom een vakantie in Nederland nog niet zo erg is!