Andere

Dit is onze top 10 beste road trips die op je bucket list moeten!

Een deal van , 16. okt. 2020 18:02

Ahoy piraten!
Wie droomt er niet van het gevoel van totale vrijheid dat je in de auto kunt voelen; meezingen met muziek, op weg naar het onbekende? Soms is er niets beters dan een echte road trip om even lekker te kunnen ontsnappen aan het dagelijkse leven! Ontdek onze top 10 beste road trips en maak je keuze! Zodra we weer vrij kunnen reizen vertrekken wij op 1 van deze roadtrips!1. Wild Atlantic Way, Ierland

Het is de langste kustweg ter wereld! De weg is ongeveer 2600 kilometer lang en loopt langs de westkust van Ierland. Je zult hier prachtige landschappen ontdekken, zoals wilde stranden en spectaculaire kliffen, rechtstreeks uit je dromen!


2. Ring Road Iceland, IJsland

Deze road trip door IJsland stuurt je langs alle highlights, waardoor je elke hoek van het land kunt ontdekken! De 1330 kilometer lange route leidt je van de meest spectaculaire bergen en gletsjers tot de mooiste kustlijnen van IJsland.


3. Cabot Trail, Canada

Je vindt deze weg op Cape Breton Island in het zuidoosten van Canada. De route gaat rond het noordelijke deel van het eiland en is zo'n 300 kilometer lang. Je kunt de wilde natuur bewonderen, waaronder de adembenemende kustlandschappen met prachtige stranden en kliffen. Vergeet ook niet om af en toe te stoppen, want deze road trip brengt je op verschillende plekken waar je de perfecte wandeling kunt maken.


4. North Coast 500, Schotland

Deze 830 kilometer lange route loopt langs het noordelijke deel van Schotland. Onderweg vind je weelderige Schotse kastelen, spectaculaire natuur en een adembenemende heuvelachtig landschap. Misschien wel het leukste aan deze reis: de vele distilleerderijen langs de weg die zeker een bezoekje waard zijn! Het is dus verstandig om meerdere chauffeurs te regelen, want het proeven van whisky's en lokale bieren wordt aangeraden!


5. Route 66, Verenigde Staten

De beroemde Route 66, 3940 kilometer lang, doorkruist de Verenigde Staten van oost naar west en verbindt Chicago met Californië! Met de aanleg van de moderne snelweg werd een groot deel van Route 66 helaas verlaten en verwaarloosd. Gelukkig is de weg in de staten Illinois, Missouri, New Mexico en Arizona wel in goede staat en bewaard gebleven als een schilderachtige en historische route.


6. The Garden Route, Zuid-Afrika

Deze weg loopt langs de zuidwestelijke kust van Zuid-Afrika. De 300 kilometer lange route stuurt je door een adembenemend landschap van wilde en weelderige natuur. Ook kun je allerlei soorten activiteiten ondernemen, zoals het observeren van wilde dieren en lokale wijnproeverijen!


7. South Island, Nieuw-Zeeland

Niet helemaal een route zoals de eerder genoemde pareltjes in dit artikel, maar wel een prachtige autorit. We hebben het natuurlijk over het South Island van Nieuw-Zeeland. Door de kust te volgen, zul je continu verrast te worden door de diversiteit van het landschap! Jungle, gouden stranden met turquoise water, sublieme fjorden in het noorden, spectaculaire kliffen in het zuiden: deze road trip heeft echt voor ieder wat wils! Wanneer je het hele eiland wilt zien ben je wel een goede 3000 kilometer onderweg.


8. Causeway Coastal Road, Noord-Ierland

De route, 240 kilometer lang, gaat langs de kustgebieden in het noorden van Noord-Ierland. Een stuk korter dan de Wild Atlantic Way, maar het landschap is net zo de moeite waard. Prachtige kliffen, magische kastelen en groene natuur zullen je gaan verrassen op deze route.


9. Pacific Coast Highway, Verenigde Staten

Deze 1050 kilometer lange road trip neemt je mee langs de prachtige Amerikaanse westkust; van San Francisco tot San Diego. Deze epische route in de Verenigde Staten doorkruist Californië en verschillende nationale parken met adembenemende landschappen.


10. Great Ocean Road, Australië

Deze 240 kilometer lange oceaanweg loopt langs een deel van de zuidoostkust van Australië. Je zult enkele van de meest schitterende landschappen van het land ontdekken, zoals De Twaalf Apostelen. Onderweg kun je ook het omringende regenwoud verkennen en kun je wandelen, mountainbiken en nieuwe vrienden maken met de koala's en kangoeroes. Natuurlijk zijn hier ook geweldige surf locaties te vinden!


Dit is onze top 10 beste road trips die op je bucket list moeten!