Andere

In dit sprookjesbos in Denemarken leven trollen! Vind ze allemaal!

Een deal van , 25. okt. 2020 9:02

Ahoy Piraat!

In Denemarken kan je nu wel raar opkijken, want je kunt hier bijzondere wezens spotten! Onder de brug, achter bomen, tussen heuvels en achter het struikgewas. Je vindt ze daadwerkelijk overal! De Deense kunstenaar Tomas Dambo heeft een aantal prachtige trollen gemaakt en die in het bos verstopt! Wees niet bang, het zijn erg vriendelijke trollen die wachten op het bezoek van nieuwe gasten, vooral kinderen!

In dit sprookjesbos in Denemarken leven trollen! Vind ze allemaal! - 8

Bron: https://thomasdambo.com/

De houten sculpturen van zes trollen zijn verborgen in de bossen van zes verschillende gemeentes rond de hoofdstad Kopenhagen: Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk, Ishø, Albertslund en Høje-Taastrup. Op de website van de kunstenaar staat een schatkaart waarmee je de trollen kunt zoeken. Je zult ze niet direct vinden! Voor ons klinkt het als heel leuk voor het hele gezin om niet alleen van de natuur te genieten, maar ook om geweldige attracties buiten de normale wegen te zien. Zo ben je de hele dag wel zoet!

In dit sprookjesbos in Denemarken leven trollen! Vind ze allemaal! - 6

In dit sprookjesbos in Denemarken leven trollen! Vind ze allemaal! - 4

Bron: https://www.visitdenmark.com/denmark/explore/six-forgotten-giants-gdk1091362

Dus wat voor soort trollen kunnen we ontmoeten tijdens het zoeken? Aan de oevers van het meer, met een uitgestrekte hand klaar om het over te steken, wacht een "Teddy Friendly" op bezoekers. Achter de grote boom staat een "Kleine Tilde" met vogelhuisjes. Onder de brug moet je op zoek naar "Oscar Under The Bridge" en in de wei tussen schapen "Hill Top Trine". Als je op zoek bent naar een slaapplek, zoek dan zeker naar "Sleeping Louis", dat ook een schuilplaats is voor de nacht. Voor een geweldig uitzicht breng je een bezoekje aan "Thomas on the Mountain", op wiens benen je mag gaan zitten en de omgeving kunt bewonderen.

In dit sprookjesbos in Denemarken leven trollen! Vind ze allemaal! - 2

In dit sprookjesbos in Denemarken leven trollen! Vind ze allemaal!

Bron: https://thomasdambo.com/

Elk van de sculpturen is gemaakt van stukken hout dat anders zal worden weggegooid. Thomas Dambo maakt kunstwerken van gerecyclede materialen. Meer over zijn kunst en de locatie van trollenplaatsen is te vinden op zijn website hier, en over het hele project op de officiële toeristenwebsite van Denemarken.

In dit sprookjesbos in Denemarken leven trollen! Vind ze allemaal!