Andere

Nep, duur en druk: deze 13 toeristische attracties kun je beter vermijden

Een deal van , 28. feb. 2020 19:00

Ahoy Piraten,

Als je op vakantie gaat, wil je het liefst zoveel mogelijk zien van wat bestemming te bieden heeft. Je hebt lang gereisd voor een bijzondere ervaring en wilt natuurlijk geen highlights missen.

Toch zijn er genoeg toeristische attracties waar je gerust met een grote boog omheen kunt, omdat ze duur, overlopen door toeristen of zelfs nep zijn. Deze 13 ‘tourist traps’ hoef je zeker niet te bezoeken.

Nep, duur en druk: deze 13  toeristische attracties kun je beter vermijden - 8

1. Manneken Pis - Brussel

Denk je aan Brussel, dan denk je waarschijnlijk al snel aan het bronze beeldje van een jongetje dat plast in een fontein. Ondanks zijn hoogte van 61 centimeter is Manneken Pis wereldberoemd, maar wij weten eigenlijk niet waarom. Komt het misschien door de talrijke kostuums die het beeldje draagt en die tentoongesteld worden in het museum Garderobe MannekenPis?

Nep, duur en druk: deze 13  toeristische attracties kun je beter vermijden - 6

2. Checkpoint Charlie - Berlijn

Checkpoint Charlie - de voormalige grenspost die net als de Berlijnse Muur in 1989 werd weggehaald - is een van de bekendste toeristische attracties van de stad. De controlepost die dagelijks talloze toeristen trekt, is echter nagebouwd en wordt ‘bewaakt’ door nepsoldaten met een Amerikaanse vlag die tegen betaling poseren voor een foto. Vermijden! Een goed alternatief is het museum Tränenpalast, dat een gratis tentoonstelling biedt over het verleden van Berlijn vóór de eenwording.

Nep, duur en druk: deze 13  toeristische attracties kun je beter vermijden - 4

3. Stonehenge - Amesbury, Engeland

Een van de bekendste ‘tourist traps’ is het Engelse Stonehenge, dat letterlijk wordt overlopen door toeristen die elk ruim €22 betalen om een reeks grote stenen te bekijken. De stenen zijn weliswaar fotogeniek, maar probeer ze maar eens te fotograferen zónder mensen op beeld.

Nep, duur en druk: deze 13  toeristische attracties kun je beter vermijden - 2

4. De Kleine Zeemeermin - Kopenhagen

Net als Manneken Pis is De Kleine Zeemeermin een van de bekendste trekpleisters van de stad, maar erg indrukwekkend is het kleine bronzen beeldje niet. Toch is het de meest gefotografeerde ‘vrouw’ van Kopenhagen. Wil je ook een plaatje schieten, wees er dan vroeg bij want overdag barst het van de toeristen die selfies proberen te maken.

Nep, duur en druk: deze 13  toeristische attracties kun je beter vermijden

5. Empire State Building - New York

Tja, als je New York bezoekt kun je eigenlijk niet om trekpleisters als het Vrijheidsbeeld en Empire State Building heen. Die eerste kun je het van een afstandje bekijken door een rondvaart rond het beeld en Ellis Island te maken, maar voor een mooi uitzicht over de stad kun je het Empire State Building beter mijden. Een ticket kost rond de €40 (!), het uitzicht valt tegen en er zijn gewoonweg teveel mensen. Maak liever een mooie foto van Manhattan vanaf de Brooklyn Heights Promenade.

6. Madame Tussauds - Meerdere steden

Madame Tussauds is te vinden in diverse grote steden, waaronder Parijs, Londen en Amsterdam. Het is ons een raadsel waarom dit deprimerende wassenbeeldenmuseum tot toeristische attractie gerekend wordt. De beelden van beroemdheden zien er nou niet bepaald ‘echt’ uit en zelfs als je online reserveert betaal je €20 voor je toegangsticket.

7. Venetië: de minst authentieke stad van Italië is compleet overlopen door toeristen.

8. Burj Khalifa - Dubai: het uitzicht vanuit ’s werelds hoogste gebouw kost je €37 en dan bereik je nog niet eens de top.

9. Toren van Pisa - Pisa: maak een afgezaagde foto van een toren die praktisch iedereen al heeft.

10. Westminster Abbey - Londen: veel te druk en duur (€25 per persoon voor alleen het entreeticket).

11. De Mona Lisa - Louvre, Parijs: uren in de rij staan om tussen hordes toeristen een blik te werpen op een piepklein schilderij, je moet er maar zin in hebben.

12. Walk of Fame - Hollywood: sterren ga je hier niet vinden, wel veel toeristen en slechte imitators.

13. Christusbeeld (Rio de Janeiro): bijzonder lastig te bereiken en veel indrukwekkender van een afstandje.

Heb jij toevoegingen voor dit lijstje? Laat het weten in de comments hieronder!

Nep, duur en druk: deze 13 toeristische attracties kun je beter vermijden