Andere

Voor alle Vincent van Gogh fans: je kan nu het Van Gogh museum in Amsterdam online bezoeken!

Een deal van , 25. mrt. 2020 12:00

Ahoy Piraten!

Het team van VakantiePiraten doet ook mee aan de #ikblijfthuis campagne om de verspreiding van het virus te voorkomen! Misschien kunnen we je even niet helpen bij het boek van een vakantie, maar we kunnen nog wel helpen om te gaan met de toenemende verveling! Thuiszitten voor langere tijd is voor niemand leuk, maar we kunnen het wel een stukje aangenamer maken met een online bezoekje aan het Van Gogh Museum in Amsterdam!

Vandaag nemen we je mee in de wereld en werken van de wereldberoemde Vincent van Gogh, de meest excentrieke Nederlandse kunstenaar uit de geschiedenis. Wij hoeven jou waarschijnlijk niet meer te vertellen dat Vincent een bijzondere man met een bijzonder verhaal was! Lees hier alles over Vincent's leven: kom meer te weten over zijn jeugd, over hoe hij is begonnen als kunstenaar, over zijn tijd in Frankrijk en over de laatste maanden van zijn leven. Door het verhaal achter deze gekwelde & geniale kunstenaar beter te kennen, zul je zijn werken, zijn zelfportretten en zijn gedachtengang beter begrijpen.

Dankzij het Google Arts & Culture-project hebben we nu de mogelijkheid om duizenden werken uit belangrijke musea online te bekijken. Dit project heeft er namelijk voor gezorgd dat talloze werken met een hoge resolutie zijn gedigitaliseerd en dat er nu virtuele rondleidingen bestaan.

Met dank aan Google Street View wordt een virtueel bezoek aan het Van Gogh Museum nu nog realistischer! Zo is het nu zelfs mogelijk om echt het museum binnen te gaan en je te verplaatsen van de begane grond naar de eerste, tweede en derde verdieping. Net echt!


Er zijn online al veel werken van Van Gogh verzameld, dat zijn niet alleen schilderijen maar ook foto's, brieven aan zijn broer, verhalen over zijn liefdesleven, onvolledige werken en anekdotes over Vincent.

Waar wacht je op? Klik op onderstaande link om de virtuele tentoonstelling te bezoeken!

Ga naar de online voorstelling!

Voor alle Vincent van Gogh fans: je kan nu het Van Gogh museum in Amsterdam online bezoeken!