Andere

Maak een virtuele tour door de griezelige Catacomben van Parijs

Een deal van , 2. apr. 2020 14:00

Ahoy Piraten,

Wist je dat onder de grond van Parijs de botten en schedels van ongeveer 6 miljoen overleden mensen opgeslagen liggen? Een kilometers lang netwerk van kalksteengroeven werd van 1786 tot ver in de 19e eeuw gebruikt voor de opslag van beenderen.

Maak een virtuele tour door de griezelige Catacomben van Parijs - 6

Dat zit zo. Om gezondheidsredenen besloten de autoriteiten veel van de overvolle Parijse begraafplaatsen te ruimen. Het gangenstelsel onder de stad bleek een goede plek om de menselijke resten te bewaren. De Catacomben van Parijs waren geboren, en inmiddels uitgegroeid tot een toeristische trekpleister.

Maak een virtuele tour door de griezelige Catacomben van Parijs - 4

Tegenwoordig kun je een 1,7 kilometer lang deel van de tunnels bezoeken. Sommige botten en schedels staan netjes opgestapeld, anderen zijn op een hoopje gegooid. Heftig, maar zeker een bezoekje waard!

Maak een virtuele tour door de griezelige Catacomben van Parijs - 2

Alleen... op dit moment is een bezoek aan de Franse hoofdstad natuurlijk niet mogelijk. Toch kun je de Catacomben van Parijs bezichtigen, zij het digitaal. Via deze link maak je een virtuele tour maken vanuit je luie stoel, wat het best werkt via een laptop of pc. Meer zien? Tickets zijn straks weer online te bestellen voor tussen de €12 en €14.

Maak een virtuele tour door de griezelige Catacomben van Parijs

Maak een virtuele tour door de griezelige Catacomben van Parijs