Andere

Piloten krijgen het voor elkaar om op de verkeerde bestemming te landen

Een deal van , 31. jan. 2021 20:00

Ahoy Piraat!

Daar zit je dan, eindelijk in het vliegtuig en dan onderweg naar je familie en vrienden, of onderweg naar huis na een lange reis. Eenmaal geland ziet het er toch wat anders uit dan je gewend bent. Het landschap is anders en iedereen kijkt verbaast op! Het vliegtuig is geland, maar niet op de goede bestemming aangekomen!

In Nepal vloog een binnenlande vlucht van de hoofdstad Kathmandu naar Janakpur. Echter landde het vliegtuig van Buddha Air niet in deze stad, maar in Pokhara, een stad die 255 kilometer verderop ligt. Ze waren er nog niet eens in de buurt. Zo kwamen de piloten en de 69 passagiers van vlucht U4505 op de verkeerde bestemming aan.

Piloten krijgen het voor elkaar om op de verkeerde bestemming te landen - 2

Een bijzondere vergissing vinden we, maar dat niet alleen, dat vonden ook de piloten. Hoe kon dit gebeuren? Er waren slechte weersomstandigheden en de vlucht werd verward met een andere vliegtuig. De grondmedewerkers veranderde de vliegtuigcode van U4505 naar U4607, zodat een andere vlucht die naar Pokhara eerder kon vertrekken.

Het werd gecommuniceerd naar de luchtverkeerstoren, maar de piloten hadden het niet door. Hierdoor vloog dit vliegtuig met de oude vliegcode en werden ze naar de verkeerde bestemming geleid. Dit hadden ze pas bij aankomst door.

Piloten krijgen het voor elkaar om op de verkeerde bestemming te landen


Piloten krijgen het voor elkaar om op de verkeerde bestemming te landen