Andere

Waar moet je opletten bij goedkope vliegtickets!

Een deal van , 2. jun. 2015 14:29

We willen allemaal graag mooie reizen maken, maar hier natuurlijk niet te veel voor te betalen. Want het is veel fijner om drie of vier keer in het jaar een weekend, weekje of langer de sleur te doorbreken met een exotische locatie. Het is mogelijk om goedkope vliegtickets te boeken voor veel vluchten binnen Europa. Maar er zijn wel een paar dingen waar je dan zeker op moet letten. Want de vlucht is wellicht goedkoop, maar wat krijg je daar eigenlijk voor terug?

De kleine lettertjes
Wanneer je tickets voor goedkope vluchten boekt, dan is het heel belangrijk dat je even de kleine lettertjes leest van de overeenkomst. Hierin staat alles omschreven wat je precies mag verwachten voor, tijdens en na een vlucht. Zo kom je namelijk niet voor onverwachte kosten te staan.

Alleen handbagage
Zijn bijvoorbeeld de goedkope vliegtickets alleen voor een vlucht met handbagage of mag je ook een koffer inchecken voor in het ruim? Goed om te weten, want voor je het weet sta je dure extra kosten te betalen bij de incheckbalie. Er zijn namelijk goedkope vluchten te boeken waarbij je alleen handbagage nodig hebt. Bijvoorbeeld als je even op en neer gaat naar Londen of Parijs om lekker te gaan shoppen. Of wanneer je in een dag op en neer vliegt naar Barcelona of Berlijn voor zaken.

Eten aan boord
Op een lange vlucht is het wel zo prettig als je ook iets te eten geserveerd krijgt. Maar ook op een korte vlucht kan een snack, diner, ontbijt of een lunch heel welkom zijn. De vraag is echter: wanneer je erg goedkope vliegtickets hebt geboekt of dit in de prijs is inbegrepen of dat je wellicht wat ‘lunchgeld’ moet reserveren voor in het vliegtuig. Veel maatschappijen hebben gelukkig voldoende eten aan boord om alle gasten van iets lekkers te kunnen voorzien. Ook tegen betaling.

Toeslagen
Heel belangrijk om te weten wanneer je goedkope vliegtickets boekt is of je alle toeslagen, zoals luchthavenbelasting, toeristenbelasting en brandstoftoeslag, al betaald hebt. Het kan namelijk zijn dat dit niet het geval is en dan sta je op de luchthaven toch nog een dure factuur af te rekenen. In de voorwaarden of kleine lettertjes zal dit zeker zijn opgenomen.

Waar moet je opletten bij goedkope vliegtickets!

Boek lastminute
Op zoek naar een goedkope reis? Kies dan eens voor een lastminute reis. Deze kun je soms een week voor vertrek boeken tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Let dan wel of het bovenstaande is inbegrepen of niet. Anders kun je zomaar onnodig toch heel duur uit zijn.

Tip: goedkoper vliegen met Open Jaws
Je hoort het wel vaker: boeken met de Open Jaws constructie. Het is de manier om goedkope vluchten te boeken, vooral wanneer je naar verre bestemmingen reist. Het werkt overigens heel simpel: je vliegt van Amsterdam naar je bestemming en vervolgens vlieg je vanaf je bestemming niet terug naar Amsterdam, maar naar een vliegveld in bijvoorbeeld Düsseldorf of Keulen. Doordat je terug op een ander vliegveld reist, is de vlucht vele malen goedkoper dan wanneer je teruggaat naar Schiphol. Het treinkaartje vanaf zo een andere luchthaven is bovendien goedkoper en je zal hierdoor zeker wat geld overhouden. Of – als je er dan toch bent – plak er nog een leuke stedentrip aan vast voordat je naar huis gaat.

Zelfde vlucht, lagere prijs
Ook is het mogelijk om goedkope vluchten te maken wanneer je helemaal niet vanuit Nederland vertrekt. Stap bijvoorbeeld eens in Duitsland of België op het vliegtuig naar je bestemming. Dat kan zo een paar honderd euro schelen die je met een treinreis van en naar het vliegveld over de grens niet op zal maken. Scheelt toch weer in de portemonnee. Bovendien kun je, net als bij de Open Jaws constructie, voordat je de trein naar huis pakt ook nog even rondkijken in de stad waar je naar toegevlogen bent.

Boek een enkele reis
Heb je ook wel eens gezien dat een enkele reis boeken veel goedkoper is dan een retourtje? Wanneer je gewoon vanuit Nederland naar je vakantiebestemming wil vliegen en ook weer in Nederland wil landen, dan kun je er eens voor kiezen om een enkele reis te boeken. De enkele reis terug kan soms namelijk iets goedkoper zijn dan een retour geboekt in Nederland bij elkaar zou kunnen kosten. Dit is wel iets voor avonturiers die het aandurven een dagje langer in het buitenland op een vliegveld te moeten wachten. Het is namelijk vaak afwachten of er nog plek voor je is in het vliegtuig en natuurlijk of de vlucht terug daadwerkelijk goedkoper is.

Genieten van goedkope vluchten
Tot slot kun je vaak van goedkope vliegtickets genieten bij de discount luchtvaartmaatschappijen. Soms moet je wel echt op tijd op het vliegveld zijn, omdat de kans bestaat dat er stoelen dubbel geboekt worden. Ook laat soms de service te wensen over. Maakt je dat allemaal niets uit, dan kun je hier wel goedkoop vliegen. Want 1 dag Londen is toch te gek als je maar 25,- voor een r/t ticket betaald!?

Kortom: meerdere mogelijkheden
Er zijn dus verschillende mogelijkheden om goedkoop door Europa of op verre bestemmingen te vliegen. Er is altijd wel een manier die perfect past bij je situatie. In ieder geval is het heel goed mogelijk om geld te besparen en over te houden dankzij goedkope tickets voor de mooiste vliegreizen. Fijne vakantie!

Waar moet je opletten bij goedkope vliegtickets!