Andere

Waarom een hostel proberen best oké is

Een deal van , 8. mrt. 2015 14:29

Beste Vakantiepiraten,

Bij het gebruik van het woord hostel zie ik bij de meeste mensen al meteen opgetrokken wenkbrauwen en diepe rimpels in het voorhoofd. Ik hoef geen waarzegster te zijn om te weten wat er door het hoofd gaat op zo’n moment. Horrorscenario’s als kakkerlakken tussen de kieren, muizen onder de bedden, smerige gedeelde badkamers en een gezamenlijke keuken vol bacteriën zijn veelvoorkomend. Onzin. Sterker nog: hostels zijn in veel gevallen nog beter dan een hotel. Waarom dan? Hierom! 

Je bent nooit alleen
De laatste tijd gaan er steeds meer mensen alleen op reis. Best vervelend om na een toffe dag reizen aan te komen bij je hotel en aan niemand je verhaal kwijt te kunnen. Zit je dan, all by yourself. Je draait nog net geen zielige Mariah Carey muziek. Maar zit je in een hostel, dan is er bijna altijd sprake van een gemeenschappelijke ruimte. In contact komen met mensen is een fluitje van een cent, en zij willen vast wél naar jouw verhalen luisteren. 

Je ontdekt
Het leuke aan een hostel is dat je de verborgen pareltjes tijdens je verblijf ontdekt. Iedereen in het hostel heeft andere dingen gezien, en aan het eind van de dag worden die meestal uitgewisseld met elkaar. Zo kom je in één avond te weten dat je vooral niet naar de toeristische attractie moet, dat eten in dat goedkoop uitziende tentje een musthave is en dat een bezoek aan dat onbekende park écht wel nodig is. Zo haal je dus veel meer uit je reis dan wanneer je verblijft in een hotel.

Je hebt een dikkere portemonnee
Dat de boekingskosten in een hostel veel goedkoper zijn dan in een hotel weten we ondertussen wel. Dat je ook nog eens minder geld uitgeeft tijdens je verblijf is echter iets waar mensen niet zo snel aan denken. In hotels beschik je vaak niet over een keukentje, waardoor je verplicht bent om erop  uit te gaan en iets te eten in een restaurant (wat af en toe ook heel leuk is). In een hostel zit echter standaard een keukentje. Spreek met een gezamenlijke groep af om samen te koken, doe samen boodschappen en je bent iedere avond veel goedkoper uit! Kun je het bespaarde geld weer uitgeven aan dat extra paar biertjes.

Je wordt wereldwijs
Oké, we geven het toe. Wereldwijs klinkt walgelijk. Maar het is o zo waar. Wanneer je op reis bent en verblijft in een hostel bezoek je eigenlijk meerdere landen tegelijk. Doordat hostels toegankelijk zijn voor iedereen ontmoet je veel mensen met verschillende afkomst. Iedereen heeft zijn eigen verhalen over zijn thuisland, waar jij weer heel wat van opsteekt. Zo ben je niet alleen in Thailand geweest, maar ben je ook veel te weten gekomen over bijvoorbeeld Sri Lanka, Polen, Engeland en Australië. Best handig, toch? 

Waarom een hostel proberen best oké is