Andere

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien!

Een deal van , 21. mrt. 2017 19:05

Het is weer lente! Dat betekent aangename temperaturen, vrolijke bijtjes, maar vooral ook kleurrijke bloementuinen. En hoe kunnen wij dit beter vieren dan door Europa te reizen en de meest adembenemende tuinen te bezoeken. Wij hebben voor jullie dan ook een mooi lijstje gemaakt met daarop onze top 9 botanische tuinen die nu weer volop in bloei zijn! Krijg jij ook meteen de lente kriebels in je bol en ben jij geïnspireerd om meteen je koffers te pakken? Gebruik dan onze Zoek & Boek functie voor de beste deals!

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 24

1. Keukenhof - Lisse, Nederland
Deze lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder ons eigen Keukenhof. Elk voorjaar staan er meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen. Dit maakt Keukenhof de grootste tulpentuin van de wereld en zeker een bezoekje waard!

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 22

2. Kew Royal Botanic Gardens - London, Groot Brittanië
Aan de rand van London, in het pittoreske Richmond, kun je deze prachtige tuinen bezoeken die sinds 2003 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Naast het grote aantal aan bloemen- en plantensoorten zijn er ook leuke attracties, zoals de 'Treetop walk' en een gigantische bijenkorf 'The Hive'.

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 20

3. Claude Monet's tuinen - Giverny, Frankrijk
In het noorden van Frankrijk vind je het voormalige huis en de tuinen van Claude Monet, een van de belangrijkste figuren van het impressionisme. Wanneer je door deze tuinen loopt, is het net alsof je door het zeer bekende 'Water Lily Pond' van Monet wandelt. Dat is ook niet zo raar want de schoonheid en het licht van deze magische tuinen waren de inspiratie voor veel van Monet's schilderijen.

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 18

4. Jardin Exotique de Monaco - Monaco
Mooie bloemen en een prachtig uitzicht; dat is kenmerkend voor de Exotische Tuinen van Monaco. Aangezien de botanische tuinen op de rand van een klif zijn, heb je een adembenemend panorama over Monaco en de Middellandse Zee. In deze tuinen groeien voornamelijk cactussen die prachtig in bloei staan tijdens de lente- en zomermaanden.

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 16

5. Mainau Eiland - Bodenmeer, Duitsland
Een tropische tuin op een Duitse eiland? Ja, dat kan zeker! Op Mainau Eiland, ook wel het 'Bloemen Eiland' genoemd, bloeit niet alleen een gigantische collectie aan bloemenvarianten, zoals tulpen, rododendrons, rozen en dahlia's, maar kun je ook gigantische sequoia bomen vinden.

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 14

6. Kasteel Trauttmansdorff's tuinen - Merano, Italië
Waan jezelf in de voetsporen van Prinses Sissi! Zij hield zoveel van tuinieren dat zij deze sprookjesachtige tuinen liet ontwerpen. De tuinen van Kasteel Trauttmansdorff bestaan uit meer dan 8 verschillende delen met bloemen en planten van over de hele wereld. De tuinen vormen een gigantisch amfitheater met verschillende lagen en een hoogteverschil van wel 100 meter.

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 12

7. Generalife - Granada, Spanje
Een grote attractie in de stad Granada zijn de tuinen van het Generalife paleis. Samen met het Alhambra zijn deze tuinen één van de meest opmerkelijke voorbeelden van Islamitische architectuur, waardoor deze tuinen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 10

8. Powerscourt Tuinen - Enniskerry, Ierland
Een van de redenen om Powerscourt Castle zeker een bezoekje te brengen wanneer je in Ierland bent, zijn haar tuinen. Deze werden onlangs door National Geographic uitgeroepen tot nummer 3 van 'World's Top Ten Gardens'. Attracties zijn onder andere de Ommuurde Tuinen, de Italiaanse Tuinen, de Dolfijnen Vijver en de Japanse Tuinen.

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 8

9. Orto Botanico di Padova - Padova, Italië
We sluiten de lijst af met de oudste universiteits botanische tuin ter wereld. Hierdoor kun je, naast genieten van alle flora, erg zeldzame medicinale planten en eeuwenoude architectuur bewonderen. Het is dan ook geen wonder dat in 1997 de tuin door UNESCO werd opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 6

Naar vluchten-tool Naar hotel-tool

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 4


Mis nooit meer een vakantie aanbieding

Download en installeer onze app op jouw telefoon of tablet en ontvang direct notificaties van deals die je interesseren. Stel je eigen reisalarm in!

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien! - 2

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien!

Welkom lente: reis Europa rond om deze 9 prachtige tuinen in volle glorie te zien!