Andere

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld!

Een deal van , 23. feb. 2017 13:02

Ahoy Piraten,

Als piraat ben je altijd de oceaan en zeven zeeën aan het veroveren, al zoekende naar nieuwe schatten. Maar ook als piraat wil je soms een keer iets meer. Schitterend, divers, uniek, rustig - er zijn miljoenen meren in de wereld, allemaal met hun eigen prachtige kwaliteiten. Dus hoe kun je nu het mooiste meer kiezen voor jouw perfecte piratenvakantie? Wij hebben speciaal voor jou de 12 mooiste meren ter wereld op een rijtje gezet, om deze keuze zo makkelijk mogelijk te maken. Blader door onze lijst en doe inspiratie op voor je volgende reis!


Plitvice meren - Kroatië

Het Plitvice Lakes National Park bestaat uit 16 smaragdgroene meren die met elkaar verbonden zijn door prachtige watervallen. Je kunt genieten van deze schitterende meren en hun prachtige omgeving door de velen paden en houten bruggen. Deze meren zijn zo mooi dat ze ook een UNESCO World Heritage Site zijn.

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 44
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 42

Lake Moraine - Alberta, Canada

Dit meer, gelegen in het adembenemende Banff National Park, is omringd door de Valley of the Ten Peaks. Deze prachtige gletsjers geven het meer een bijzonder helderblauwe kleur.

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 40
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 38

Titicaca meer - Peru en Bolivia

Het Titicaca meer, wat "Grijze Puma" betekent in de locale taal Quechua, is een gigantisch meer tussen Peru en Bolivia. Het meer is enorm, groter dan de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht bij elkaar. Het heeft meerdere eilanden, waaronder een eiland volledig gevormd uit riet. Het is tevens het hoogst bevaarbare meer ter wereld met een ligging van 3,8 km boven zeeniveau!

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 36
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 34

Dode zee - Jordanië en Israel

De naam Dode zee is eigenlijk een beetje misleidend, want het is officieel een meer. Het is het laagst gelegen meer ter wereld en ligt dan ook 429 meter onder zeeniveau. Het meer staat bekend om de hoge concentratie van mineralen, zout, waardoor je zonder moeite heerlijk kan drijven in de Dode zee.

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 32
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 30

Derwentwater - The Lake District, Engeland

Het Derwentwater is het grootste meer van The Lake District. Veel mensen kennen het door de verhalen van Pieter Konijn geschreven door Beatrix Potter. Door de mooi glooiende heuvels om het meer heen, is het de ideale plek voor rustige wandelingen en is het een populaire bestemming in de zomermaanden.

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 28
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 26

Bratan meer - Bali, Indonesië

Tussen de prachtige rijstvelden van Bali liggen vele mooie zoetwater meren, waaronder het serene Bratan meer. Een van de bezienswaardigheden bij dit meer is de Pura Ulun Danu tempel, een echte must voor adembenemende foto's!

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 24
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 22

Crater Lake - Oregon, Verenigde Staten

Crater Lake, gevormd tijdens de ineenstorting van Mount Mazama, is het hoogtepunt van een bezoek aan Crater Lake National Park en is bekend om haar diepe blauwe kleur. Het is een van de diepste meren ter wereld en het diepste meer in de Verenigde Staten.

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 20
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 18

Dove Lake - Tasmanië, Australië

Dit rustige meer is de thuisbasis van de Tasmaanse Duivel. Dit meer is het perfecte startpunt voor hikers en vanaf Cradle Mountain heb je dan ook een super uitzicht over dit meer.

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 16
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 14

Het Westelijke meer - Hangzhou, China

Ook dit meer straalt een en al sereniteit af en is omringt door een diversiteit aan tempels, tuinen, pagodes en de bekende "Broken Bridge". Het is dan ook geen wonder dat het door de eeuwen heen een grote inspiratie bron voor kunstenaars is geweest en dat het op de UNESCO lijst van World Heritage Sites staat.

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 12

Baikalmeer - Siberië, Rusland

Dit meer is een van de bezienswaardigheden langs de route van de Trans Siberië Express. Ook het Baikalmeer breekt meerdere wereldrecords, waaronder het diepste meer, het grootste zoetwatermeer qua volume, een van de meest heldere meren en een van de oudste meren. Daardoor is het natuurlijk geen verassing dat ook dit meer een UNESCO World Heritage Site is.

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 10
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 8

Lake Hillier - Western Australia, Australië

Lake Hillier, beter bekend als het Roze meer, is beroemd om de fel roze kleur van het water. Het meer is niet altijd roze, maar door de grote hoeveelheid algen die in het water leven, verandert de kleur met de juiste temperatuur. Het meer heeft ook een grote hoeveelheid zout, dus het is geen meer om een lekkere duik in te nemen.

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 6
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 4

Lago di Braies/Pragser Wildsee - Dolomieten, Italië

Lago di Braies, ook bekend als Pragser Wildsee, is een schitterend meer in de Italiaanse Dolomieten. Het smaragdgroene meer is omringd door prachtige rotspartijen. Het meer heeft een belangrijke, maar duistere rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog en is onder andere de 'poort naar de hel' genoemd. Dit meer is dus echt voor de avonturiers onder ons!

Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld! - 2
Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld!

Welke andere meren hebben op jou de meeste indruk gemaakt? Schrijf in een reactie welke wij gemist hebben in onze lijst!


Wij willen Meer! De 12 mooiste meren ter wereld!