Andere

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels!

Een deal van , 28. jun. 2018 18:31

Altijd stiekem al willen weten hoe het is om te overnachten in een gevangenis? Lees dan nu verder! Wij hebben een lijst samengesteld met de 'beste' hotels in echte gevangenissen!

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels! - 18

Karostas Cietums, Letland

Deze gevangenis is waarschijnlijk verschrikkelijker dan Alcatraz in de VS. Een metalen stapelbed en tralies staan op je te wachten als je hier besluit te overnachten. Voor degenen die van meer extreme omstandigheden houden, wordt een speciale optie aangeboden - een nachtshow waaraan je alleen kunt deelnemen als je de cursusvoorwaarden tekent. Je kunt ook een bezoek aan het museum, een rondleiding, spionage games, een Sovjet-buffet en souvenirs verwachten. Prijs per nacht in deze Letse gevangenis is €15. Je kunt hier boeken.

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels! - 16

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels! - 14

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels! - 12

(Bron: Karostas Cietums)

Hostel Celica, Slowakije

Dit hostel was ooit ook een gevangenis, maar heeft een transformatie ondergaan, waardoor je nu moet betalen om er te kunnen overnachten. De eigenaren hebben als verrassing natuurlijk wel taken verzonnen. Gasten krijgen willekeurige taken toegewezen uit de 20 taken die er in totaal zijn. Lokale kunstenaars hebben geholpen met het decor van het hostel en vandaag is het een plek van persoonlijke en artistieke vrijheid. Prijzen per nacht zijn vanaf €17, afhankelijk van het seizoen. Je kunt hier boeken.

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels! - 10

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels! - 8

(Bron: Hostel Celica)

Långholmen Hotel, Zweden

Långholmen is een eiland in de buurt van Stockholm, waar een echte gevangenis was gevestigd. Tegenwoordig is het een redelijk comfortabel hotel met een mini-café, een bar en een kleine winkel. Let op; in dit hotel krijg je meer dan alleen brood en water en krijg je zelfs een sleutel van je cel! Je kunt dit hotel hier boeken.

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels! - 6
Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels! - 4

Bonus: Jailhotel, Zwitserland

Dit hotel bestaat niet meer, maar behoord toch op de lijst. Het bood echte gevangenisomstandigheden, aangezien het was opgericht in een voormalige gevangenis die tot 1998 operationeel was. De sfeer voor gasten waren identiek aan die van de gevangenen, dus verwacht geen luxeartikelen. Het enige verschil is dat je als gast wel je cel kon verlaten. Helaas is het hotel gesloten omdat de eigenaar problemen heeft met de wet (hij wordt beschuldigd van vervalsing van documenten). Het is dus mogelijk dat hij de gevangenismaal zelf gaat proeven. Herinneringen van dit gevangenishotel kun je vinden op TripAdvisor.

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels! - 2

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels!

(Bron: TripAdvisor)

Je hier thuis voelen is zeker niet het doel van deze hotels ;)

Meer ongebruikelijke hotels zijn te vinden in onze hotel-zoekmachine!

Boek hotel

Wil jij stiekem ook opgesloten worden? Dat kan in deze gevangenis hotels!