Andere

Wow! Die zagen wij niet aankomen. Wow Air annuleert ALLE vluchten

Een deal van , 28. mrt. 2019 10:56

Ahoy Piraat,

Slecht nieuws voor de mensen die een vlucht of vakantie hebben geboekt bij Wow Air! Wow Air heeft namelijk gecommuniceerd dat ze alle vluchten hebben geannuleerd vanwege betalingsachterstanden bij hun investeerders. Het is dus vanaf heden niet meer mogelijk om met Wow Air te vliegen.

Wow! Die zagen wij niet aankomen. Wow Air annuleert ALLE vluchten

Ik heb een ticket of vakantie geboekt met Wow Air! Wat nu?

Passagiers wordt aangeraden om beschikbare vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen te checken. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden een kortingstarief - een zogenaamd "Rescue Fare" - aan in dergelijke gevallen. Zodra deze rescue fares beschikbaar komen komt daar informatie over op de websites van desbetreffende luchtvaartmaatschappijen.

Passagiers die een ticket via een Europees reisbureau hebben gekocht als onderdeel van een pakket (dus vlucht + hotel of andere service) genieten een bescherming vanwege de Package Travel Directive. Deze passagiers wordt verzocht om contact op te nemen met hun reisbureau om een alternatieve vlucht te vinden.

Indien je een ticket hebt gekocht met reisverzekering of betaald hebt met een credit card waar reisverzekeringen ingesloten zitten, heb je kans om je tickets vergoed te krijgen alsmede eventuele help als gevolg van vertraging of reisonderbreking. Praktijk wijst uit dat dergelijke compensatie-sommen vaak gelimiteerd zijn.

Als het daadwerkelijk tot een geval van faillissement komt kunnen passagiers ook een vergoeding krijgen vanuit Wow Air. Dergelijke claims moeten worden ingediend bij liquidateur worden ingeleverd.


Wow! Die zagen wij niet aankomen. Wow Air annuleert ALLE vluchten