Andere

Zorg op wintersport - hoe kun je je het best verzekeren?

Een deal van , 13. dec. 2017 11:30

De wintersportperiode komt er weer aan. Tijd om je te hullen in je skipak, die lange latten onder te binden en de Franse, Italiaanse of Zwitserse bergen af te sjezen. Leuk en aardig, maar er hangen ook risico's aan wintersport. Zo kun je lelijk ter val komen en een vervelende blessure oplopen. Een ongelukje zit bovendien in een klein hoekje, en al helemaal tijdens de wintersport. Om onverwachte hoge (zorg)kosten te vermijden, is het daarom verstandig om je hiervoor goed te verzekeren. Hoe kies je de juiste zorgverzekering?

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Je basisverzekering dekt niet altijd alle medische kosten als je een ongeval krijgt, omdat de zorg in het buitenland is gebaseerd op het Nederlands tarief. Dit houdt in dat je alle medische kosten die jij maakt buiten de Nederlandse grens, slechts worden vergoed tot het Nederlands tarief. Als je op je bestemming van de wintersport een ongeluk krijgt en daar in het ziekenhuis terechtkomt, kan het zomaar zo zijn dat een behandeling daar drie keer zo duur is als in Nederland. Daarnaast heb je in het buitenland ook de kans om in een chique – en dure – privékliniek te belanden. Ook dit brengt onverwachte, hoge kosten met zich mee, die tot wel duizenden euro's kunnen oplopen. Om dit te vermijden is het van belang om je verzekering naast je basisverzekering uit te breiden met een aanvullende zorgverzekering. Zo worden die kosten in het buitenland vergoed en bespaar je jezelf een hoop geld.

Vergoeding voor medische hulp in het buitenland

Door een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor medische hulp in het buitenland, dek je de kosten die boven het Nederlands tarief uitkomen. Vooral als je op reis gaat naar een land waar de tarieven hoger zijn dan in Nederland, is dat zeer aan te raden. Vanaf een paar euro per maand ben je hier vaak al voor verzekerd.

Daarnaast maakt zo'n aanvullende zorgverzekering voor medische hulp in het buitenland het ook mogelijk om medisch noodzakelijk vervoer naar Nederland vergoed te krijgen. Zo kun je, zo nodig, direct naar Nederland gebracht worden als je een ongeluk hebt gehad.

Waar moet je nog meer aan denken?

Als je aanvullende verzekering voor medische hulp in het buitenland goed is geregeld, kun je met een gerust hart op wintersportvakantie. Wel is het belangrijk dat je altijd je zorgverzekeringpas én je EHIC bij je hebt. Als je medische zorg nodig hebt tijdens je wintersport, kunnen zorgverleners aan de hand van deze European Health Insurance-gegevens (EHIC) zien dat je verzekerd bent voor medische zorg op plaats van bestemming. Op die manier hebben zij snel inzicht in jouw verzekeringsgegevens eén wordt de declaratie van deze zorgkosten een stuk eenvoudiger. Let op; sommige verzekeraars zetten de EHIC op de achterkant van je zorgpas, maar bij sommige moet je deze apart aanvragen. Doe dit dan op tijd.

Wil jij graag een aanvullende verzekering afsluiten voor medische hulp in het buitenland? Kijk dan goed naar de verschillende mogelijkheden en dekkingen en kies vervolgens een verzekering die het best bij jouw financiële situatie en je vakantiebestemming past.

Zorg op wintersport - hoe kun je je het best verzekeren?


Zorg op wintersport - hoe kun je je het best verzekeren?