Busreisen angebot günstig reise busPin it

De beste aanbiedingen voor duurzaam reizen

Het begrip duurzaamheid is enorm breed. We weten allemaal wel ongeveer wat het betekent, maar wat is de definitie van dit begrip en wat verstaan we als VakantiePiraten eronder?

We vinden het belangrijk dat mensen de mogelijkheid hebben om te blijven reizen, om nieuwe culturen te blijven ontdekken, om te genieten van zon, zee en strand en bijzondere reizen te kunnen maken. Alles in samenhang met voordelig reizen. We blijven immers VakantiePiraten! 

Als we je nu eens vertellen, dat we dit voor je blijven doen, maar dan ook deals publiceren die nét wat verder gaan. Dat je voordelige alternatieven kunt gebruiken. Je kunt vaak héél goedkoop vliegen naar Londen, Parijs of Berlijn, maar wist je dat er rechtstreekse treinopties zijn voor minder dan €100 retour? Dit zijn deals die wij voorte zoeken. Niet als vervanging, maar als alternatief. Zo kun jij afwegen wat voor jou de ideale manier van reizen is.

Treinreizen

De trein is een prachtig vervoersmiddel. Er wordt veel over gezongen en het is soms heerlijk om je in sneltreinvaart langs weilanden, dorpjes en steden te zien gaan. De trein brengt je verder en is klimaatvriendelijk. Zo ben je binnen zes uur vanaf Amsterdam in Berlijn, in twee uur in Brussel en ben je al binnen drie uur in Parijs. Er komen weer nachttreinen naar München en Wenen en er worden steeds snellere verbindingen aangelegd. Zo is Londen al binnen vier uur met de trein te bereiken.

De trein is de toekomst en zal steeds sneller worden om jou op de gewenste plek te brengen. Het biedt een duurzaam alternatief ten opzichte van het vliegtuig. Als je de totaalreis meerekent, dus inclusief inchecken, security, de wachttijden en van/naar het vliegveld, dan biedt het vliegtuig al weinig voordelen in onze omgeving. Alleen worden deze vliegtickets vaak voor goedkope prijzen aangeboden.

Wij laten zien dat met onderstaande deals de trein ook ongelofelijk goedkoop is! Daar mag Guus Meeuwis nog wel wat nummertjes over schrijven. Hieronder vind je de laatste aanbiedingen voor vakanties met een treinreis. 

Busreizen

Hieronder vind je de laatste aanbiedingen voor vakanties met een busreis. De bus is eigenlijk geen populair reismiddel. Het wordt vaak gezien als onplezierig, smerig en ongelofelijk traag. We snappen dat je niet graag van Amsterdam naar Rome met de bus gaat, maar voor een bepaald gebied biedt het juist een uitkomst.

Flixbus is een fantastisch bedrijf waar je eenvoudig een busticket kunt boeken en de comfort kunt opzoeken. Met WiFi, hoge frequentie en een voordelige prijs maakt het voor korte afstanden een perfecte vervoersmiddel. Flixbus maakt het mogelijk om zelfs CO2 neutraal te reizen door je uitstoot te compenseren. Dit bedrag is dan vaak weinig omdat de bus op zichzelf al een voordelig vervoersmiddel is.

De bus brengt je naar bijzondere steden als Lille, Heidelberg en Bremen. Ook kan je naar honderden steden in Europa afreizen en ze breiden snel uit. Ook biedt het de mogelijkheid om goedkoop te reizen binnen Nederland. Dat niet alleen, het is in sommige gevallen zelfs sneller. In Nederland heb je zelfs veel busreizen vanaf €5. In principe kun je van Stockholm tot Sofia en van Rome tot Londen afreizen, al klopt het dat het veel tijd vergt. Voor in de omgeving is het perfect en zo ben je met de bus voordelig in de omgeving te vinden. Laat je overtuigen door deze deals en profiteer van bodemprijzen voor busreizen.

Voordelig en toch duurzaam op reis

Duurzame reizen hoeven dus echt niet duur te zijn. Zo heb je hotels in Mexico, Jamaica en Brazilië die hun winst investeren in een verduurzaming van de regio. Of zelfs hotels die al CO2 neutraal opereren. Dat is fantastisch en het mooie is; deze hotels hebben ook voordelige aanbiedingen!

Wat we belangrijk vinden, is dat alle deals die worden gecategoriseerd als duurzaamheidsreizen, ook daadwerkelijk een duurzamere optie zijn dan de reizen in het algemeen. We kijken naar keurmerken, alternatieve voor vluchten en touroperators die hun winsten investeren in de verduurzaming van de reisbranche. Dit betekent niet direct dat je volledig CO2 neutraal reist, maar wel dat deze reis een bewuste keuze is.

Het is lastig om CO2 neutraal te reizen, maar als we allemaal een beetje bewuster zijn van duurzame alternatieven, dan hoeven we echt niet te stoppen met reizen. De wereld is te mooi en we moeten het blijven ontdekken, maar om de wereld mooi te houden bieden duurzaamheidsreizen de toekomst.

Pin it