Pin it

De beste Oud en Nieuw deals op een rijtje

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Het plannen van je Oud en Nieuw begint al ruimschoots voordat het jaar eigenlijk voorbij is. Dat heeft een reden: je wilt het nieuwe jaar natuurlijk openen op de best mogelijk manier. Elk jaar kom je dezelfde vraag weer tegen: "waar gaan we dit jaar Oud en Nieuw vieren?" Blijf ik thuis? Vieren we Oud en Nieuw in een andere stad? Of ontsnappen we naar een warm land? Wat je ook kiest; op deze pagina vind je de beste deals voor Oud en Nieuw!

We tellen af tot het nieuwe jaar!

Er zijn veel verschillende manieren om Oud en Nieuw te vieren. Voor wie het liefst eruitop trekt tijdens de jaarwisseling, hebben we hieronder de beste (verre) reizen en uitjes in eigen land op een rijtje gezet. 

Waarom Oud en Nieuw in thuis vieren...

...als je het ook in één van deze prachtige steden kunt vieren?

Londen

Oud en Nieuw is extra speciaal wanneer je het in Londen beleeft. De Britse hoofdstad viert Oud en Nieuw een uurtje later wegens het tijdsverschil, dus spendeer je nog een extra uurtje in het 'oude' jaar!

Londen barst van de leuke feestjes en tradities. Het grootste fuifje vind je op Trafalgar Square. HIer wordt rijkelijk uitgekeken naar het nieuwe jaar en het mooiste is dat hier het feestje gratis is. Hier heb je helaas geen groot vuurwerk spektakel, maar dat maakt het feestje er niet minder om. Zorg dus wel dat je op tijd bent! 

Ook vind je overal geweldige feestjes en shows door de stad. Een mooi voorbeeld is ''New Year’s Eve Extravaganza''. Een rijkelijk optreden op de laatste avond het jaar zal je verblijden. Kortom, er valt genoeg in deze stad te beleven.

Pin it

Berlijn

Berlijn staat bekend als feeststad waar je de ruige technofeestjes niet kunt ontlopen. Als biedt deze schitterende stad meer dan alleen dat. Zo vind je bijvoorbeeld een groot vuurwerkspektakel bij de Brandenburger Tor. Hier is het grootste feest in Berlijn, wat al vanaf 14.00 uur begint. Je hebt er de hele dag optredens van verschillende artiesten. 

Voor een combinatie van een feestje en een goed uitzicht moet je wel vanaf een hoger of open punt toekijken. Je kunt gratis kijken vanaf de Oberbaumbrücke, Mauerpark of Teufelsberg. Ook kun je een kaartje kopen voor een heerlijk fuifje in Club Weekend, nabij Alexanderplatz. Hier kijk je vanaf de 15e verdieping over de stad waarbij je veel vuurwerk kunt aanschouwen. Daarnaast kun je naar PURO Sky Lounge, waar je geweldig in de watten wordt gelegd met uitzicht over de gehele stad.

Pin it

New York

'The city that never sleeps' slaapt sowieso niet op de oudejaarsavond, want door de gehele stad zijn talrijke feestjes. Op Times Square wordt het nieuwjaar traditiegetrouw ingeluid met een 'ball drop'. Dit event is gratis, maar je moet hier wel op tijd bij zijn, want hier geldt, first come, first serve. Het is toch wel de droom van ieder koppel om elkaar een kus te geven op Times Square. 

Voor de mensen die iets meer spektakel willen, geen zorgen, er zijn ook genoeg andere feestjes zoals een heerlijke boottocht waarbij je een sprankelende vuurwerkshow boven de Hudson River kunt aanschouwen. Ook zijn er overal clubs waar je Oud en Nieuw goed kunt inluiden. Iets rustiger vind je het misschien in Central Park. Hier kun je vertoeven rond de Bow BridgeCherry Hill, de perfecte plek voor het gezin! Hier wordt namelijk ook een magische vuurwerkshow gehouden en het is goed zichtbaar vanaf alle kanten vanaf Central Park. Kies daarom je beste optie en vier het nieuwe jaar in the concrete jungle where dreams are made off!

    

Edinburgh

Oudejaarsavond wordt in Edinburgh Hogmanay genoemd. Al is het meer dan Oudejaarsavond alleen, het is een meerdaags evenement waarbij er voor iedereen wat wils is. Zo vindt er op 30 december een grootschalige fakkeloptocht plaats. Deze fakkeltocht loopt door het hele centrum en je kunt zelf ook meelopen.

Op Oudejaarsavond zelf vindt er een gigantisch straatfeest plaats op Princes Street, de hoofdstraat van Edinburgh. Tickets zijn nog verkrijbaar en je maakt dus gedurende deze avond wel een hele bijzondere straatfeest mee. Het is niet het goedkoopste feestje, maar een enorm voordeel is dat eigen drank en eten is toegestaan, dus sla van tevoren in! Er treden vele artiesten op en samen maak je er een groot feest van.

Niet alleen hier vind je een feest, maar overal door de stad wordt Hogmanay grootschalig gevierd. Spendeer je avond in een club of geniet vanaf het Kasteel van Edinburgh van een groot vuurwerkspektakel!

Pin it