Rundreise_Afrika_BannerPin it

De beste Afrika vakantie aanbiedingen

Hieronder vind je de beste aanbiedingen naar het veelzijdige Afrika. Van bruisende badplaatsen tot avontuurlijke safari's, alles is hier mogelijk. Check snel onze beste deals en ontdek het zelf!

Ontdek de veelzijdigheid van Afrika

Veel Afrikaanse landen hebben highlights die niet op je bucketlist mogen ontbreken. Denk je aan een prachtige zomervakantie, dan denk je echter misschien niet direct aan een Afrikaans land. Toch hebben veel Afrikaanse landen heerlijke mogelijkheden voor een tropische, paradijselijke vakantie. Denk aan Zanzibar, Kaapverdië, de Comoren of de Seychellen. Daarnaast is het mogelijk om een safari te boeken in landen zoals Tanzania, Kenia, Senegal, Zambia en Zuid-Afrika. Marokko, Tunesië en Egypte zijn eveneens hele veelzijdige landen, waar je genoeg resorts vindt aan de kust en talrijke bezienswaardigheden hebt. Kortom, Afrika barst van de potentiële vakanties! We willen een aantal vakantiebestemmingen uitlichten, want doordat Afrika zo veelzijdig is, is een bestemming lastig te kiezen. Ook willen we natuurlijk dat je een veilige vakantiebestemming kiest. Het kan je niet ontgaan zijn dat sommige landen onveiliger zijn dan andere, daardoor lichten we alleen veilige landen ui. We beginnen met de meest toeristische landen van Afrika, namelijk Marokko, Tunesië en Egypte.

De toeristische Arabische Wereld in Afrika

Marokko, Tunesië en Egypte zijn prachtige landen met vele bezienswaardigheden. Zo heeft Marokko een aantal historische Koningssteden, zoals Marrakech (de rode stad), Meknès en Fez. Ook zijn steden als de hoofdstad Rabat, het visserstadje Essaouira, Chefchaouen (de blauwe stad) en Casablanca (de naam zegt het al) te bewonderen. Casablanca is misschien nog wel de meest bijzondere; door de Franse invloeden heeft deze stad een heel ander gevoel dan de andere steden. Vooral de steden Fez en Marrakech staan bekend om de prachtige stadsmuren en binnen de stadsmuren vind je smalle straatjes en grote pleinen die samen de Medina van de stad vormen. Je kunt vanaf deze steden ook excursies boeken naar watervallen, Berberdorpen en je kunt zelfs ritjes maken op kamelen en in de Sahara slapen.

In veel opzichten lijkt Tunesië veel op dat van Marokko, al is hier de toeristische sector veel groter. Je vindt hier talrijke badplaatsen zoals Port el Kantaoui, Sousse, Djerba en Monastir. Vooral in de hoofdstad Tunis staan historische gebouwen en dit is met afstand de belangrijkste stad van het land. Ten oosten van Tunis vind je Cathage, een oude Romeinse stad, waar nog veel overblijfselen van zijn die je kunt bezoeken. Hier komt de welbekende Hannibal vandaan en dan praten we niet over Hannibal van 'The Silent of the Lambs'. Je kunt daarnaast de Sahara verkennen, met bezienswaardigheden die in Star Wars terug te vinden zijn.

Egypte heeft zo zijn eigen highlights. Zo vind je er hectische steden zoals Caïro en Alexandrië, die eveneens een bezienswaardigheid zijn. Zeker Caïro aangezien je net buiten de stad de Piramides van Gizeh zult vinden. Dit is de enige wereldwonder uit de Klassieke Oudheid die nog steeds in volle glorie te bezichtigen. Je kunt hier eveneens een prachtige cruise doen over de Nijl. De Nijl is niet alleen de grootste rivier in Afrika, maar de grootste rivier in de wereld. Bij zo'n cruise bezoek je vaak talloze tempels, die je met name in de omgeving van Luxor zult vinden. Verder heb je hier een aantal heerlijke badplaatsen, waar je grandioos en voordelig kunt overnachten. Zo is Hurghada de grootste, maar ook zijn Mara Alam en Sharm el Sheikh zijn er in trek. Hier kan je je lekker vertoeven in all inclusive resorts, maar ook vooral heerlijk duiken en snorkelen.

Paradijselijke eilanden

Rond Afrika vind je vele eilandengroepen. Aan de westkant zijn dat de Azoren, Madeira en de Canarische eilanden, alhoewel die bij Europa horen. Ten zuiden van die eilanden bevindt zich Kaapverdië, een eilandengroep bestaande uit zeer veelzijdige eilanden. Sal is misschien wat rustiger en ook op het gebied van natuur minder aantrekkelijk, al kan je hier vaak veel voordeliger genieten van een verre tropische vakantie. Het andere eiland is veel bergachtiger en ook veel groener. Hier vind je ook veel grotere steden. Het is mogelijk om tussen beide eilanden een veerboot te nemen, waardoor je beide eilanden kunt bezichtigen.

Aan de oostkust vind je onder andere Zanzibar en de eilandengroepen Comoren, de Seychellen, Mauritius en Madagascar. Ook mogen we het Franse Reunion natuurlijk niet vergeten. Deze eilanden zijn vaak een mix van unieke parelwitte stranden met een helderblauwe zee en lijken zo uit een plaatje te komen. Madagascar is een ander verhaal. Het is geen klein idyllisch eilandje, maar het grootste van Afrika. Hier vind je ook nog bruisende steden en het niet-doordringbare tropische regenwoud. Zanzibar is onderdeel van Tanzania, maar omdat het een hele andere geschiedenis heeft dan het land, noemen wij dit eiland toch graag apart in deze categorie. Het geboorte-eiland van Freddy Mercury biedt talrijke activiteiten en is van vele markten thuis. Al gaat er niks boven zo'n hagelwit strand waar Zanzibar tocht wel in uitblinkt.

Van Safari tot strand, hier vind je alles

Veel landen in Zuid- en Oost-Afrika bieden zowel ultieme relaxte vakanties aan als bijzondere safari's. Een van de prachtigste uitschieters vinden we Mombasa in Kenia. Deze historische stad heeft hagelwitte stranden en een bijzondere mix, door de rijkelijke historie. In de buurt vind je meerdere nationale parken, wat je door het gehele land zult vinden. Vooral de omgeving van de hoofdstad Nairobi en Mombasa is het schitterend. Wel is het niet aan te raden om helemaal naar het noorden te reizen, gezien dit gebied volgens buitenlandse zaken onveilig is.

Zuid-Afrika heeft hele bijzondere steden zoals Kaapstad, Johannesburg en Pretoria, al kan je ook heerlijk genieten van de zonnige stranden in de omgeving van Durban. Kaapstad is het meest zuidelijke punt van Afrika en hier vind je pinguïns. Ook is hier de Tafelberg en must see! Gambia en Senegal zijn West-Afrikaanse landen, waarbij Gambia in het geheel wordt omgeven door Senegal. Misschien ken je de hoofdstad van Senegal wel, dat is Dakar en bekend van de Dakar-ralley. Beide landen hebben vele hotels aan de kust, die een perfecte uitvalsbasis zijn voor een heerlijke ontspannende vakantie in Afrika, maar hebben vaak eveneens excursies om de nationale parken in beide landen te bezoeken. Deze landen lenen zich perfect voor een ontspannende reis en is slechts 7 à 8 uur vliegen vanaf Amsterdam. Mozambique is misschien één van de minder bekende landen, maar ook hier is het goed vertoeven op een veelzijdige manier!

Meer prachtige landen

Dat is alleen nog niet alles. Er zijn nog een aantal landen die niet in dit rijtje passen, maar ook die landen verdienen een plekje in de topbestemmingen in Afrika. Weliswaar vallen ze niet helemaal onder één van bovengenoemde categorieën te plaatsen, landen als Zambia, Namibië, Rwanda, Ghana en Ethiopië dienen zeker een genoemd te hebben. Zo is Namibië een uitgestrekte woestijnlandschap waar je opgevangen wordt door een gastvrije bevolking die ons gewoon kan verstaan. De hoofdstad Windhoek biedt genoeg mogelijkheden voor bijzondere excursies en dit land is ondanks de rust, een land die je in je hart zult sluiten en die je moet aanschouwen. Zambia is misschien niet heel bekend, maar hier heb je toch wel één van de meest schitterende watervallen van de wereld.