stedentrips 2019Pin it

Goedkope stedentrips in 2019: de beste tips & aanbiedingen

Hier vindt je de beste stedentripjes voor piratenprijzen! Ontdek alle bijzondere steden van Nederland, Europa en over de hele wereld van Amsterdam naar Las Vegas! Laat je inspireren voor jouw volgende stedentrip! Een paar dagen zijn al genoeg voor een leuke citytrip, ga er voor een weekendje of een midweekje even tussenuit. Ga je met de trein, pak je de auto, reis je met de bus of stap je het vliegtuig in? De keuze is aan jou! Bekijk onze aanbiedingen en boek snel jouw perfecte stedentrip !

Goedkope stedentrips in Oost-Europa

Graag een lang weekend weg, maar niet te veel geld uitgeven? Dan kunnen jullie het beste voor een stedentrip in Oost-Europa gaan. Een geweldige bestemming is bijvoorbeeld de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Hier kunnen jullie genieten van een boottocht over de Donau, de historische kasteelheuvel ontdekken of tot rust komen in een van de gezellige biertuinen van de stad. De prijzen van hotels en horeca liggen een stuk lager dan in Nederland, waardoor jullie met een klein budget op reis kunnen gaan. Een andere optie is de imposante Poolse stad Krakau. Het oude centrum, waar zich onder meer de indrukwekkende Mariakerk en het gezellige plein Rynek Główny bevinden, is erg goed bewaard gebleven. Mis verder ook de wijk Kazimierz niet: deze buurt herbergt de hipste bars van de stad.

Heerlijke stedentrips in de zon

In het zuiden van Europa liggen diverse steden voor een heerlijke zonnige stedentrip. In Italië kunnen jullie bijvoorbeeld naar de hoofdstad Rome gaan. Hier genieten jullie niet alleen van het mooie weer, maar ook van bijzondere eeuwenoude monumenten, zoals het Colosseum, het Pantheon en de Spaanse trappen. Ook Spanje is een populaire bestemming. Valencia staat bijvoorbeeld bekend om zijn heerlijke eten, zoals paella, maar ook om de fijne stranden en bijzondere monumenten. Hoogtepunten zijn onder meer de kathedraal La Seu de València en het futuristische complex Ciutat de les Arts i les Ciències. In het buurland van Spanje, Portugal, kunnen jullie naar heerlijke steden zoals Porto en Lissabon gaan.

Een romantische stedentrip in de winter

Tijdens de winter hebben Europese steden ook veel te bieden. Zo kunnen jullie een van de stedentrips combineren met een bezoek aan een sfeervolle kerstmarkt. Geniet hier van een verwarmend glas glühwein en shop voor de leukste cadeaus. Voorbeelden van steden met een leuke kerstmarkt zijn:

  • Wenen: hier vinden jullie verschillende kerstmarkten, onder meer op het indrukwekkende Rathausplatz.
  • Münster: deze stad ligt niet ver van de Nederlandse grens en herbergt maar liefst vijf kerstmarkten.
  • Praag: hier bevinden zich verschillende kerstmarkten op historische locaties, die niet ver bij elkaar vandaan liggen.
  • Neurenberg: op deze kerstmarkt kun je genieten van vele lekkernijen, zoals glühwein, braadworsten en peperkoek.

Rond kerst kunnen jullie bovendien fantastisch shoppen in Londen, de hoofdstad van Engeland. Naast de vele winkels mogen jullie in deze stad de Tower of London, de Big Ben en het British Museum niet missen. Londen is niet alleen met het vliegtuig, maar ook met de trein goed te bereiken.