amsterdam_staedtereise_citytrip_blumen_kanal_niederlande_urlaubspiratenPin it

Stedentripje Amsterdam: dit is alles wat je moet weten over Amsterdam

Amsterdam, onze hoofdstad, is de populairste en meest bezochte stad van Nederland. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen van over de hele wereld naar ons kleine landje om deze bijzondere stad te bezoeken. Het is dan ook altijd druk in Amsterdam, vooral in de weekenden! Niet alleen buitenlandse toeristen reizen af naar Amsterdam, ook onder de Nederlanders is Amsterdam een geliefde bestemming voor een stedentripje, weekendje weg of een dagje uit. Amsterdam is in 1 woord adembenemend met de eindeloze grachten, statige en scheve panden, interessante musea, coffeeshops en De Wallen. Amsterdam is op papier niet heel groot, maar het centrum is super compact en er is genoeg te doen om je dagen of zelfs weken lang te vermaken! 

Check onze beste deals voor een tripje naar Amsterdam:

De top 6 dingen die je MOET doen in Amsterdam

Eigenlijk is het heel lastig om maar 6 dingen uit te kiezen, er is namelijk ZOVEEL te doen. Maar om het een stukje makkelijker te maken hebben we de 6 dingen die je echt niet mag overslaan tijdens jouw tripje naar Amsterdam voor jou op een rijtje gezet. Naast deze tips heb je natuurlijk ook nog suggesties nodig voor restaurants, barretjes en clubs om het hele Amsterdam avontuur compleet te maken! Geen zorgen, het komt allemaal aan bod! 

1. Fietsen: ga mee in de chaos!

amsterdam Fahrrad Städtereise angebot
Pin it

Fietsen in Amsterdam is leuk, super chaotisch en de makkelijkste manier om te stad te verkennen! Het centrum van Amsterdam is vrij compact waardoor je met de fiets makkelijk en snel een mooie route langs alle bezienswaardigheden kan uitstippelen. Op de fiets sta je nooit in de file en loop je ook geen vertraging op! Je kan een fiets huren, je eigen fiets meenemen of mee met een georganiseerde fietstocht om samen met een groep de stad te ontdekken (de gemiddelde prijs om een hele dag een fiets te huren is slechts €8). 

3. Inspirerend: het Van Gogh Museum

Amsterdam_Sehenswuerdigkeit_Van_Gogh_Museum
Pin it

Ook het Van Gogh Museum mag je absoluut niet overslaan als je in Amsterdam bent! Dit unieke museum heeft maar liefst 200 schilderijen, 500 tekeningen, meer dan 700 brieven en de bijzondere Japanse prenten van Van Gogh in de collectie. Verder zijn hier wisselende tijdelijke tentoonstellingen en is hier elke vrijdagavond een live programma met muziek, dj's, workshops, rondleidingen en een cocktailbar.

Let op: om zeker te zijn van jouw bezoek aan dit museum is het handig om alvast online je kaartjes te kopen! 

5. Pak de veerboot naar de NDSM-werf

IJ_Faehre_Amsterdam_Staedtereise_kostenlos
Pin it

De NDSM-werf is de culture haven in Amsterdam. Vanaf het Centraal Station kan je gratis de veerboot pakken waarmee je binnen een paar minuten uitstapt aan de noordzijde van het IJ. Dit is de plek van creativiteit en vrijheid met oude gebouwen en loodsen, prachtige graffiti, een stadstrand, eigentijdse restaurants en het kraanhotel waar ook kan bungeejumpen! Verder worden hier ook vaak vlooienmarkten en festivals georganiseerd die ook absoluut een bezoekje waard zijn. 

2. Een tripje naar de coffeeshop

amsterdam coffeeshop Städtereise
Pin it

Amsterdam is natuurlijk ook beroemd/berucht door de vele coffeeshops waar je talloze soorten wiet, hash, jointjes en spacecake kan kopen. Onder het mom van kijken, kijken, niet blowen: je hoeft natuurlijk niet te roken om dit stukje Amsterdamse cultuur mee te maken. Je kan in de meeste coffeeshops ook gewoon een drankje doen en het hele spektakel aanschouwen. Je stedentripje naar Amsterdam is gewoonweg niet compleet zonder een bezoekje of kijkje in een coffeeshop.

4. Bezoek het populaire Vondelpark

Vondelpark_Amsterdam_Sehenswuerdigkeit_Staedtereise
Pin it

Dit is het populairste park van Amsterdam en een van de favoriete hangouts van de Amsterdammers. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen, chillen en vooral lekker mensen kijken. Ook zijn er van mei tot en met septemper genieten van gratis voorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater.

Ben je moe geworden van al het slenteren door de stad? Geen probleem, voor een drankje kan je terecht bij bij verschillende plekjes in het park: Blauwe Theehuis, Vondelpark3, het Groot Melkhuis of de Vondeltuin.

6. Bezoek het Anne Frank Huis

Amsterdam_Sehenswuerdigkeite_Anne_Frank_Haus_Reise
Pin it

Het spraakmakende Anne Frank Huis in Amsterdam is een klein museum waar je meer te weten komt over het heftige leven van Anne Frank en haar familie. In dit huis zaten zij meer dan 2 jaar ondergedoken voordat ze werden ontdekt. Met een bezoek aan dit museum ga je terug in de tijd en beleef je het verhaal van Anne Frank met citaten uit het dagboek, foto's, filmbeelden en originele voorwerpen van de onderduikers en de helpers. 

Let op: ook hier moet je ver van tevoren je kaartjes kopen, de tickets zijn namelijk super snel uitverkocht!