Urlaub_staedtereise_New_York_City_Taxis_Freiheitsstatue_BrooklynbridgePin it

Ontdek New York: een reisje naar de Big Apple

Ben jij ook zoek naar een heerlijke stedentrip of vakantie naar New York? De beste aanbiedingen naar 'the Big Apple' vind je hieronder. Dat New York een sensatie vol wolkenkrabbers, indrukwekkende geschiedenis, veel musea en beroemde winkelstraten is weet je natuurlijk al lang! Als je nog nooit in New York geweest bent, kan je er bijna zeker van zijn dat deze stad jouw hart gaan stelen. New York schijnt verslavend te zijn!

New York tips, waar te beginnen? Deze stad is zo veelzijdig dat er voor iedereen wel iets interessants te beleven valt. Wij geven je de niet te missen hoogtepunten.

  

De beste bezienswaardigheden

1. Het Vrijheidsbeeld
Maar natuurlijk! Het Vrijheidsbeeld, ook wel Het Statue of Libery, staat op het Liberty Island in de haven tussen New York en Jersey City. Dit beeld is aan het eind van de negentiende eeuw ontworpen, wist je dat het de Romenise godin Libertas voorstelt? 

2. De Brooklyn Bridge
De bekendste brug van New York over de East River is natuurlijk de Brooklyn Bridge. Het is één van de mooiste plekjes in de stad en de brug dateert al uit 1883! Op het bovenste gedeelte kunnen de fietsers en wandelaars oversteken en eronder door rijden auto's. Als je op de brug staat heb je een werkelijk adembenemend uitzicht op de skyline van New York. 

3. Central Park
Tussen de upper East Side en upper West Side ligt het grootste en bekendste stadspark van New York. In Central Park kun je naast heerlijk rondwandelen ook schaatsen in de winter! Middenin het park vinden we de Central Park Zoo, ook dit is zeker even een kort bezoek waard! Je kunt het park dagelijks bezoeken tussen 6:00 en 1:00. 

4.Times Square
Times Square is waarschijnlijk toch wel één van de bekendste pleinen ter wereld. Toeristisch, dat is het zeker. Toch mag je de billboardmagneet niet overslaan tijdens een bezoek aan New York.

5. Empire State Building
Wist je dat het Empire State Building in Manhattan een van de zeven moderne wereldwonderen wordt genoemd? We hebben het over een van de bekendste gebouwen van de stad en is maar liefst 443 meter hoog! 

brooklyn-bridge-statue-of-liberty-nacht-new-york-city
Pin it
New York
Pin it

  

Check hier onze beste New York deals:

De beste tijd om naar New York te reizen.

New York is het hele jaar door een populaire bestemming! De vluchtprijs is natuurlijk allesbepalend voor het boeken van een tripje naar New York. Goedkope vluchten naar New York komen eigenlijk het hele jaar door wel voor! 

Tijdens de winter in New York kan het behoorlijk koud worden, maar dat is geen reden om niet te gaan! Winter in NYC is juist super leuk: ga bijvoorbeeld schaatsen bij de Bryant Park skating rink of bij The Wollman Rink in Central Park of ontdek de geweldige restaurants van deze stad tijdens de NYC restaurant week.