porto_staedtereise_guenstig_angebote_bei_nachtPin it

De beste stedentrips naar Porto

Voor de nodige zonnestralen ben je in Porto aan het juiste adres. Deze schitterende stad waar Fado-muziek uit elk caféetje lijkt te komen leent zich perfect voor een goedkope stedentrip. Hierna vind je de beste aanbiedingen voor een citytrip naar Porto!


Een stad vol ambiance en lekkernijen

Portugal heeft een aantal prachtige steden die door de architectuur en historie vragen om je aandacht. Kies je voor een stad als Porto, hou dan rekening mee dat je veel zult zien. Het centrum heeft steile kronkelige weggetjes die je heerlijk laten verdwalen doordat je wordt afgeleid door de gekleurde en betegelde huizen. Het eerste wat zal opvallen is de iconische Luis I-brug die beide delen van het stad met elkaar verbindt. Deze heeft twee lagen en komt uit 1886. De metalen constructie heeft wat weg van de Eiffeltoren en dat kan kloppen, want de brug is door de zelfde architect bedacht.

Misschien had je het al wel geraden, Port is de trots van de stad. Overal in de stad zijn leuke cafées waar je het drankje kunt proberen. Je moet er van houden. Een ander gerecht wat heel beroemd is in Porto is Francesinha, wat een must is om te proberen in de stad. Café Santiago wordt geroemd om zijn Francesinha’s. Wanneer je eentje wilt proberen is dit restaurant de beste plek. Verder zijn er talrijke visrestaurants waar je van alles kunt proberen. 

Voor een perfect uitzicht kun je de Clérigos Tower beklimmen. Naast een museum biedt deze eeuwenoude toren een mooi uitzicht, wat extra prachtig is tijdens een zonsondergang. Wist je dat in Porto J.K. Rowling gewoond heeft? Ze heeft zich onder andere laten inspireren door Livraria Lello, een unieke boekenwinkel met een prachtige uitstraling.

porto_staedtereise_guenstig_angebote_hafenPin it

porto_staedtereise_guenstig_angebote_SeilbahnPin it

Ontdek meer stedentrips

Hou jij ook zo van steden bezoeken? Wij wel! Daarom hebben we de beste stedentrips op een rijtje gezet, met de aanbiedingen naar de populairste bestemmingen. Ontdek alle bijzondere steden van Europa, zoals Londen, Barcelona of Praag. Of ga juist iets verder weg, bijvoorbeeld naar New York of Tokyo. Er is volop keuze en met onze deals reis je heel voordelig naar je favoriete stad.

Klimaat

In Porto heerst een lekker overwinterklimaat. Het is er in de winter vrij zacht en ook in de zomer vaak niet te warm door het zeeklimaat. Met andere woorden, je kunt de stad bijna het gehele jaar door bezoeken voor een heerlijk relaxte stedentrip.

De beste maand om Porto te bezoeken is in de maand juli. Gedurende deze maand valt er nauwelijks regen en is het met een gemiddelde van 24 graden goed toeven. Ook in de andere maanden hoef je Porto niet over te slaan, want in de winter is het nog een aangenaam temperatuurtje en gedurende het hele jaar geniet je hier van veel zonuren!

Maand

Temperatuur (gemiddeld)

Januari

13

Februari

14

Maart

16

April

18

Mei

19

Juni

22

Juli

24

Augustus

24

September

23

Oktober

20

November

16

December

14