Prag_Staedtetrip_Angebot_guenstigPin it

De beste citytrips naar Praag

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is één van de mooiste steden van Europa. Hieronder vind je de beste vakantie-aanbiedingen naar deze bruisende Tsjechische stad, van korte stedentrips tot langere vakanties.

Op zoek naar een bijzondere stedentrip? Bezoek dan Praag en kijk je ogen uit bij de middeleeuwse paleizen en bijzondere architectuur. Praag, de stad van Kafka, de beroemde Karelsbrug en de rivier de Moldau heeft voor ieder wat wils.

Bezoek het Oude Plein, ook wel bekend als Staroměstské náměstí, de Praagse Burcht (Pražský hrad), de zeer indrukwekkende Sint-Vituskathedraal en het gemeentehuis Staré Město. Ook voor de kunstliefhebbers valt er genoeg te ontdekken. Bewonder de experimentele gebouwen van de architect Frank Gehry, ga een dagje naar het Nationaal Museum (Národní muzeum) of bezoek een voorstelling in het Nationaal Theater (Národní divadlo).

Vervoersmogelijkheden naar Praag

Je kunt het gemakkelijkst met het vliegtuig naar Praag reizen. Vliegen doe je vanaf Amsterdam, Brussel-Zaventem, Brussel-Charleroi, Düsseldorf of Eindhoven. Vluchten worden onder andere uitgevoerd door KLM, Ryanair of EasyJet.

In sommige gevallen vind je via onze vakantie-zoekmachine al vluchten vanaf €34. Je komt in Praag aan op het vliegveld Václav Havel. Uiteraard is het ook mogelijk om met de trein te reizen. De trein naar Praag doet er ongeveer 10 uur over. Treintickets boek je gemakkelijk en snel via NSinternational.

Praktische informatie

De officiële munteenheid in Tsjechië is de Tsjechische kroon. Creditcards worden op veel toeristische plekken geaccepteerd. Daarnaast zijn de meeste winkels van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur geopend en op zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur.