hotel-hostel-rezeptionPin it

De beste tips voor een leuk hotel

Nederlanders en Belgen houden van reizen. Ze zijn dan ook veel te vinden op de beste reisstekjes in vele verschillende landen. Wil je het beste uit je vakantie halen? Dan heb je een leuk hotel nodig! Een geweldig hotel draagt bij aan hoe je jouw hele vakantie ervaart. Kun je helemaal tot rust komen in je hotel van alle geweldige indrukken die je vakantie opdoet? Biedt jouw hotel genoeg comfort? En past jouw hotel wel in je budget? Op deze pagina vind je alle tips die je nodig hebt voor het vinden van een goed hotel.

Verzorgingstype

Een van de hoofdzaken van een hotel is het verzorgingstype dat ze aanbieden. In sommige hotels kun je alleen slapen terwijl je in andere hotels zelfs na middernacht nog bitterballen kunt bestellen in de beachbar. Denk daarom van te voren goed na wat je wilt. Over het algemeen bestaan de volgende verzorgingstypen.

Logies

In een ho(s)tel dat logies aanbiedt, kun je alleen verblijven. Vooral voor de budgetreizigers is dit een goede optie. Je betaalt geen extra fees voor een ontbijt. Vaak kun je bij een lokale bakkerij een prima ontbijtje scoren voor een goedkoop prijsje. Dat een hotel alleen logies aanbiedt betekent niet dat het geen luxe hotel kan zijn. 

Logies en ontbijt

In een hotel dat logies en ontbijt aanbiedt kun je, na een nachtje lekker slapen, s'ochtends aanschuiven voor een ontbijtje. In vrijwel 90% van de gevallen is er ergens in het hotel een ruimte aanwezig waar je je ontbijtje kunt scoren in buffetvorm. Dit is perfect voor mensen die op een stedentrip zijn. Zodoende begin je vol met energie aan het ontdekken van de stad. S'middags of s'avonds ben je toch niet bij het hotel en kun je prima in de stad eten.

Halfpension

In een hotel dat halfpension aanbiedt kun je s'ochtends lekker ontbijten en s'avonds staat er een avondmaaltijd voor je klaar. Dit verzorgingstype is perfect voor mensen die iets langer op vakantie gaan en leuke uitjes in de middaguren gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke wandelvakantie. S'ochtends geniet je van een lekker ontbijtje, terwijl je in de middag lekker gaat wandelen (of een ander leuk uitje doet). Als je s'avonds dan weer terugkomt in het hotel kun je lekker genieten van een avondmaaltijd.

All Inclusive

Bij een All Inclusive hotel wordt al het eten en drinken voor je verzorgd. Je hoeft je dus helemaal niet meer druk te maken over voedsel en drank. Ontbijt, middageten, avondeten en drankjes staan voor je klaar. In de meeste hotels kun je tevens kiezen tussen eten in buffetvorm of à-la-carte. Dit verzorgingstype is perfect voor mensen die op een resort aan het strand willen chillen. Zodoende hoef jij je helemaal nergens meer druk om te maken. Lees wel even de kleine lettertjes bij het boeken, want het kan zijn dat alcoholische dranken bijvoorbeeld niet zijn inbegrepen of alleen tussen bepaalde tijdstippen.

De beste All Inclusive aanbiedingen

Aantal sterren

Vaak wordt gedacht het sterrensysteem van hotels een weerspiegeling is van hoe luxe en hygeniesch een hotel is. Het leven in een 5*-hotel is beter dan het leven in een 2*-hotel. Deze aanname is niet helemaal waar. Het aantal sterren van een hotel is staat voor een mimimum aan criteria waarover een hotel moet beschikken. Voor categorie "1 ster" moet het hotel over een aantal zaken de beschikking hebben zoals bijvoorbeeld 1 stoel en 1 tafel of een dagelijkse schoonmaak. Wil het hotel de beschikking krijgen over 2 sterren? Dan moet het aan alle zaken voldoen in categorie 1 plus alle zaken in categorie 2. Hier kun je vinden aan welke zaken sterren worden uitgedeeld.  Zo kun je bijvoorbeeld zien dat het hebben van Wifi KAN voorkomen in een 1*- en 2*-hotel, maar het verplicht is voor alle 3*-, 4*- en 5*-hotels.

Bora_Bora_Franzoesisch_Polynesien_Urlaub_Reisen_Flitterwochen_Meer_StrandPin it

De beste 5*-hotels

Wellness

In sommige hotels kun je nog net iets harder chillen dan in andere hotels. Dat kan natuurlijk maar door een ding komen: de aanwezigheid van wellness! Wil jij nou echt goed tot rust komen na een weekje hard werken of een lange dag in de stad? Blaas dan letterlijk stoom af in de sauna of laat je lekker masseren in de spa van het hotel. Aangezien dit niet in elk hotel aanwezig is hebben we een speciale sectie voor jullie gemaakt waarin je de beste wellness hotels kunt uitzoeken!