Flugzeug Himmel fliegen reisePin it

De beste Ryanair aanbiedingen

We kennen Ryanair als één van de goedkoopste vliegmaatschappijen van Europa. Hun kostenmodel is bijzonder; ze leveren zoveel mogelijk de basis van een vlucht tegen een zo laag mogelijke prijs. Je moet voor alle extraatjes betalen, maar daardoor is het wel mogelijk om een vlucht te boeken voor een bodemprijsje. Op deze pagina vind je de beste Ryanair aanbiedingen van dit moment.


Zo zit het met Ryanair handbagage

Bij Ryanair mag je gratis 1 kleine tas mee aan boord nemen. Voorwaarde is wel dat deze 40 x 20 x 25 cm meet en past onder de stoel voor je. Veel meer dan een handtas, laptoptas of kleine rugzak is dus niet mogelijk. De boete voor te grote handbagage bedraagt 50 euro. Qua gewicht stelt de prijsvechter overigens geen maximum.

Heb je tegen betaling een Prioriteit & 2 Handbagage, een Plus/Flexi ticket of een connecting flight ticket gereserveerd, dan mag je een groter stuk handbagage van maximaal 10kg en 55 x 40 x 20 cm aan boord meenemen. De prijzen hiervoor liggen tussen de 6 en 12 euro. Voor ruimbagage betaal je tussen de 25 en 35 euro. Het stuk ruimbagage mag maximaal 20kg wegen en 81 x 119 x 119 cm groot zijn.

Ryanair staat geen handbagage toe voor een baby (tussen 8 dagen en 23 maanden oud) die tijdens de vlucht op schoot zit van de volwassene. Wel toegestaan is een babytas (tot 5kg) voor de begeleidende volwassene naast de eigen toegestane handbagage. Medische apparatuur mag gratis mee aan boord, op voorwaarde dat dit vooraf met het assistentieteam is overlegd.

Pin it

Pin it

De Ryanair formule

Ryanair werd in 1985 opgericht en heeft zich een aantal jaar later gefocust als low cost vliegmaatschappij. Dat houdt in dat het bedrijf vluchten goedkoop houdt door zoveel mogelijk processen te standaardiseren. Zo heeft Ryanair veel dezelfde vliegtuigen, waarbij enkele standaardfeatures zoals de stoelzakken aan de rugleuning ontbreken zodat er minder hoeft uitgegeven te worden aan reparatiekosten.

Daarnaast probeert Ryanair vliegtuigen zo min mogelijk op de grond te houden. Doordat toekomstige passagiers vaak al klaarstaan zodra het vliegtuig geland is, is er weinig tijd nodig om het vliegtuig weer te laten vliegen naar een nieuwe bestemming. Ook heeft Ryanair relatief veel reclame, dat je vooral tijdens de lucht ervaart doordat het bedrijf met veel promotieartikelen en winacties komt tijdens je vliegreis.

Daarnaast moet voor alle extraatjes worden bijbetaald, zoals de prijzen voor een drankje, of het zitten bij het raam. Een ander voorbeeld is dat je moet bijbetalen om naast elkaar te zitten en er is een streng handbagagebeleid. Voor een grotere weekendtas moet je ook geld neertellen.

Ondanks de vele regeltjes en beperkingen wordt hierdoor wel gezorgd dat je voor een uitzonderlijke goedkope prijs kunt vliegen. Het is bijzonder dat je een (retour)vlucht kunt boeken voor slechts €5 of €10. Dit zijn prijzen die je twintig jaar geleden niet voor mogelijk gehouden zou hebben voor vliegtickets.


Ryanair Bestemmingen

Het is mogelijk om veel steden te ontdekken met Ryanair. Vanaf Eindhoven, Charleroi en Weeze vliegen dagelijks tientallen Ryanair vliegtuigen naar hun bestemming. Ook van Amsterdam Schiphol, Maastricht en Brussel Zaventem kun je kiezen uit talrijke bestemmingen.

Daarom volgt hier een overzicht van alle bestemmingen van de volgende vliegvelden. De bestemmingen zijn gesorteerd van goedkope vluchtprijzen naar duurdere vliegtickets, maar voor elke bestemming is een enkele vlucht voor minder dan €50 te verkrijgen.

AmsterdamEindhovenMaastrichtWeezeCharleroiZaventem
MalagaWenenMaltaBariWenenBerlijn
DublinBarcelonaAlicantePortoAnconaPisa
 Bologna StockholmBanja LukaEssaouira
 Bratislava FaroBariKrakau
 Marseille ValenciaBeziersCatania
 Milaan Bergamo FezBiarritzSevilla
 Palma de Mallorca MarrakechBoedapestBarcelona
 Pisa AlicanteBolognaLissabon
 Praag PalermoBordeauxMadrid
 Venetië ThessalonikiBratislavaMilaan
 Warschau LvivBrindisiPorto
 Catania NadorBoekarestRome
 Faro TangerCarcassonneDublin
 Krakau AgadirKopenhagenMarrakech
 Londen RabatLameziaValencia
 Manchester KievMaltaAlicante
 Napels TallinnMarseilleLarnaca
 Porto MalagaNimesMalaga
 Sevilla FuerteventuraPalma de MallorcaAmman
 Thessaloniki  Perpignan 
 Sofia  Pescara 
 Athene  Pisa 
 Dublin  Praag 
 Edinburgh  Santander 
 Fez  Stockholm 
 Malta  Toulouse 
 Valencia  Turijn 
 Brindisi  Venetië 
 Lissabon  Warschau 
 Madrid  Wroclaw 
 Rome  Zaragoza 
 Malaga  Barcelona 
 Marrakech  Calgliari 
 Alicante  Comiso 
 Gran Canaria  Edinburgh 
 Tenerife  Palermo 
    Podgorica 
    Rome 
    Krakau 
    Manchester 
    Sofia 
    Dublin 
    Lissabon 
    Madrid 
    Napels 
    Thessaloniki 
    Valencia 
    Vilnius 
    Malaga 
    Milaan Bergamo 
    Nador 
    Porto 
    Sevilla 
    Faro 
    Fez 
    Oujda 
    Riga 
    Athene 
    Tanger 
    Alicante 
    Rabat 
    Agadir 
    Gran Canaria 
    Tel Aviv 
    Fuerteventura 
    Tenerife 
    Marrakech 
    Lanzarote 
    Catania