Bali vakantie gunstig reizen aanbod boekPin it

De beste Bali vakanties

Bali heeft een sterke aantrekkingskracht op backpackers, surfers en cultuurliefhebbers. Dit Indonesische eiland heeft prachtige natuur, een mooie onderwaterwereld en perfecte golven om te surfen. Een vakantie op Bali is dan ook een onvergetelijke ervaring. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor deze paradijselijke bestemming!

Bali_vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it

Interessante plaatsen op Bali

  1. Ubud: Een vakantie op Bali is niet compleet zonder een trip naar Ubud. Deze plaats in het midden van het eiland wordt door velen gezien als de culturele hoofdstad van Bali. Je kunt hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige tempel Pura Dalem Agung Padangtegal en oog in oog staan met apen in het natuurreservaat Ubud Monkey Forest.
  2. Seminyak: Deze stad is minder cultureel dan Ubud, maar de kustplaats heeft alles om een ontspannen vakantie te vieren. Seminyak heeft uitgestrekte stranden, spa’s en een bruisend nachtleven. In het nabijgelegen Kuta kun je ook prima uitgaan.
  3. Sanur: Dit zuidelijke stadje kent mooie stranden en veel restaurants, maar wordt minder vaak bezocht en is daardoor kalmer dan veel andere plekken op Bali. Het is een goede opties voor gezinnen.

Sportieve activiteiten op Bali

Tijdens een Bali vakantie kun je meer doen dan zwemmen, uitgaan en aapjes voeren. Voor actieve vakantiegangers liggen grote regenwouden en bergen klaar om ontdekt te worden. Zo kun je voor dag en dauw opstaan om vanaf Mount Batur een magische zonsopkomst te bekijken. Het kost wel wat moeite om de trektocht te voltooien, maar de beloning is een uitzicht over omliggende vulkanen en meren.

Bali is daarnaast een geliefd eiland onder surfers. Zij profiteren van de perfecte golven die op veel Balinese stranden stukslaan, zoals Padang Padang Beach. Dit surfersparadijs in het zuidelijke puntje van het eiland is gezegend met fijn zand, turquoise water, rotsformaties en perfecte golven. Voor beginners is Kuta Beach de beste spot om de watersport in de vingers te krijgen. Het eiland biedt naast surfen ander vermaak op het water. De kolkende rivier Ayung heeft spectaculaire stroomversnelling en onverwachte hoogteverschillen, perfect voor raften.

Bratan_Bali_Pura_Ulun_Danu_vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it
Bali_vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it

De beste reistijd voor Bali

Vakanties op Bali gaan altijd gepaard met vochtig warm weer en doorgaans veel zon. Toch zijn er verschillende seizoenen waar je bij het plannen van je reis rekening mee moet houden. Juli en augustus vormen het hoogseizoen, samen met de kerstvakantie. Voor minder drukte en lagere prijzen kun je Bali het beste in september of oktober bezoeken.

Net na het hoogseizoen zakken de prijzen en valt er nog weinig regen. Dit is een groot voordeel wie duiksport beoefent, omdat het zeewater helder en de golven hoog zijn. Het regenseizoen op Bali is januari en februari, maar het regent zelden de hele dag. Het feit dat je de strand(barretjes) niet hoeft te delen met vele andere reizigers is het voornaamste pluspunt in deze maanden.