caribbean mom with son bay water ocean beach palm tree boat beautyful holiday vacationPin it

De beste Vakanties in de Caraïben

Tijdens vakanties in de Caraïben kun je op ontdekkingstocht langs talloze eilanden, met elk een uniek karakter. Verken bijvoorbeeld de historische straten van de Cubaanse hoofdstad Havana, maak een trektocht door de bergen van Puerto Rico, of rust uit op een zonovergoten zandstrand op Aruba. Maak je liever een reis naar Curaçao? Hieronder vind je de voordeligste aanbiedingen op een rijtje.

Leukste activiteiten in de Caraïben

De Caraïben hebben meer te bieden dan hagelwitte stranden. Zo kun je tijdens vakanties op de Caraïben een trip maken in een onderzeeër in Aruba, waarin je kennis maakt met de bewoners van de onderwaterwereld. Een andere manier om het prachtige zeeleven te bekijken is door te duiken. Mooie duikspots zijn te vinden in Tobago en de Bahamas, waar de indrukwekkende Caribische rifhaaien rondzwemmen.

Het eilandenketen de Grenadines is een paradijs voor degenen die willen snorkelen, omdat de kans groot is dat jullie hier zeeschildpadden aantreffen. Voor liefhebbers van natuurschoon boven water is Barbados een droombestemming. Harrison’s Cave heeft een uitgebreid grottenstelsel met prachtig vormgegeven stalagmieten en stalactieten. De Caraïben hebben duidelijk meer te bieden dan de fijne zandstranden en wuivende palmen op het eerste gezicht doen vermoeden.

flamingo vakantie zee reizen strand lekker
Pin it

Interessante steden in de Caraïben

cuba reizen vakantie auto kleurrijk
Pin it
  1. Havana, Cuba: Hoewel lang van de buitenwereld afgesloten, is Havana nu een stad die niet te missen is tijdens vakanties in de Caraïben. In de binnenstad, waar veel koloniale architectuur te vinden is, rijden charmante klassieke auto’s uit de Verenigde Staten rond. Je kunt hier ook de aanlegsteiger voor Spaanse zeilschepen bekijken bij de Baai van Havana.
  2. San Juan, Puerto Rico: Sinds de 16e eeuw stond Puerto Rico onder Spaans bevel en dat is terug te zien in de architectuur in de hoofdstad San Juan. De Oude Wijk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft elegante kathedralen en kunstgaleries. Een leuke bijkomstigheid is de gratis trolleybus waar je in de oude wijk gebruik van kunt maken.
  3. Santo Domingo, Dominicaanse Republiek: De grootste stad van de Caraïben heeft veel te bieden op het gebied van cultuur. Bezoek bijvoorbeeld een uitvoering van Santo Domingo’s eigen symfonisch orkest of ontdek de geschiedenis van het fotogenieke Spaanse vesting Fortaleza Ozama, dat gebouwd werd in het jaar 1502.

De beste stranden in de Caraïben

Gedurende vakanties in de Caraïben is er altijd een zonovergoten strand te vinden en ieder eiland heeft bovendien zijn eigen pareltjes. Eagle Beach op het eiland Aruba is een kalm zandstrand, met relaxte strandhuisjes en palmbomen. Crane Beach op Barbados heeft dezelfde ingrediënten, en daarnaast een koraalrif direct voor de kust. Hierdoor is dit strand populair bij snorkelaars. Bovendien zijn de golven hier uitermate geschikt voor surfers.

Ook Horseshoe Bay op Bermuda is oogverblindend en heeft door aangespoelde restjes koraal een roze zandstrand. De perfecte afsluiting van vakanties in de Caraïben is pootjebaden in het warme water van de Caribische Zee.