Zypern_Urlaub_Angbeot_guenstig_buchen_billig_Reise_Meer_Strand_Sonne_Sommer_HotelPin it

De beste Cyprus vakanties

Op het prachtige Cyprus zit je gebakken als je op zoek bent naar een zonovergoten zonvakantie. Cyprus is niet extreem toeristisch en daardoor is het hier heerlijk vertoeven. Het eiland mag onder andere trots zijn op haar prachtige kustlijnen en stranden, de gastvrije cultuur en het zachte klimaat gedurende het hele jaar. Niet voor niets is dit eiland al jarenlang een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. Geografisch gezien hoort het eiland bij Azië en het ligt circa 70 km ten zuiden van Turkije. Sinds 2004 is Cyprus officieel onderdeel van de Europese Unie. 

Handige informatie over je zonvakantie op Cyprus

Zypern_Flugzeug_Hafen
Pin it

Vluchten naar Cyprus

Op Cyprus zijn in totaal drie luchthavens. In het zuiden vind je de internationale luchthaven Larnaca en het kleinere Paphos. In Noord-Cyprus ligt ook nog luchthaven Ercan. Vanaf Amsterdam vliegt Transavia in circa vier uur rechtstreeks naar Larnaca en Paphos. Eerder hadden ook Ryanair en Corendon rechtstreekse vluchten naar Cyprus - inmiddels zijn zij daarmee gestopt. 

Mocht je verblijven ten oosten van Limassol verblijven, is Larnaca de meest geschikte luchthaven. Vanuit de luchthaven ben je dan meestal binnen 45 minuten bij je accommodatie. De plaats Larnaca ligt slechts op enkele kilometers van de luchthaven. Wat betreft vervoer kun je per huurauto, taxi of minibus naar je accommodatie reizen. 

Nissi_Strand_Aiya_Napa_Zypern
Pin it

Reisdocumenten Cyprus

Als je op vakantie gaat naar Cyprus dien je diverse papieren op orde te hebben. Om te beginnen heb je een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart nodig om het land in te komen. Ook voor de niet-erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus is een Nederlandse identiteitskaart of paspoort nodig. Verder heb je geen visum nodig voor Cyprus en wordt bij aankomst op Noord-Cyprus een gratis visum verstrekt. 

Verder is het gewoon mogelijk om van het zuiden naar Noord-Cyprus en terug te reizen met een geldig paspoort of geldige identiteitskaart zonder visum. Via Noord-Cyprus naar het zuiden reizen is een stuk ingewikkelder - vraag daarom een los visum aan. Je kunt Cyprus niet verlaten via het zuiden als je via het noorden bent binnengekomen. 

Strasse_Limassol_Zypern
Pin it

Geldzaken

De munteenheid op Cyprus is de Euro (EUR). Vrijwel overal worden Europese pinpassen geaccepteerd. Meestal geldt er wel een daglimiet; het limiet kun je laten aanpassen voor jouw bank of creditcardmaatschappij. Het gebruik van de bankpas is in de meeste gevallen goedkoper dan het gebruik van de creditcard. 

zypern_meer_kueste
Pin it

Elektriciteit

Je kunt je elektrische apparaten gebruiken in Cyprus, want de netspanning (240 V) is ongeveer hetzelfde als in Nederland. Stopcontacten op Cyprus hebben drie rechthoekige gaten. Voor het gebruik van de stopcontacten is een wereldstekker nodig of een verloopstekker van het type G (adapter Verenigd Koninkrijk). 

Cape_Greco_Zypern_Sonnenuntergang
Pin it

Taal

Grieks en Turks zijn twee officiële talen van Cyprus. In Zuid-Cyprus wordt Nieuwgrieks gesproken en geschreven. In Noord-Cyprus is de voertaal Turks. Over het algemeen spreekt men op Cyprus redelijk goed Engels - in het zuiden iets beter dan in het noorden.

zypern_urlaub_angebot_guenstig_ruine
Pin it

Klimaat & temperatuur

Ga je op vakantie naar Cyprus dan verwacht je uiteraard een heerlijk zonnetje. Dankzij het mediterrane klimaat zijn de zomers lang en warm en de winters kort en mild. Het gehele jaar door geniet je op Cyprus van volop zonneschijn en aangenamte temperaturen. Op geen enkele plaats in Europa vind je een zonniger klimaat als op Cyprus. Hoewel veel toeristen het eiland tijdens de herfst overslaan, is het hier tijdens dit seizoen nog heerlijk warm weer. Zelfs in december is het op Cyprus nog circa 20 graden.

Urlaub Zypern stein an der Küste
Pin it

Huurauto

De grootste tip die we je kunnen meegeven is een auto huren op Cyprus. Mocht je huurauto nemen,houd er dan rekening mee dat men links rijdt hier. Cyprus is namelijk een voormalige kolonie van Groot-Brittannië. Het huren van een automaat is geen overbodige luxe - je hoeft dan niet met je verkeerde hand te schakelen waardoor je een zorg minder hebt. Vooral in de bergen ga je hier geen spijt van krijgen!

zypern_urlaub_angebot_guenstig_bucht
Pin it

Accommodaties

In het gastvrije Cyprus is een warm welkom vanzelfsprekend. Je hebt de keuze uit een breed aanbod accommodatiesvan traditionele huizen tot luxueuze hotels met zeezicht. Moderne hotels met zwembad en allerlei andere fijne voorzieningen liggen praktisch aan elke baai of strand! Ook vind je in drukkere bezochte plaatsjes Paphos, Lanarca en Limassol erg veel hotels en appartementen.