belgien_promenade_fluss_kanal_boote_urlaub_reisen_europaPin it

De beste België vakantie aanbiedingen

Een vakantie naar België is perfect voor wie niet ver wil reizen en toch wil genieten van de mooiste natuur, bourgondische gastvrijheid en cultuur. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor (korte) vakanties naar België en citytrips naar bruisende steden als Brussel en Antwerpen.

Dit kun je doen tijdens een vakantie in België

België heeft een aantal schitterende steden met ieder hun eigen cultuur. Natuurlijk valt het als eerste op dat je in de noordelijke steden makkelijk kunt communiceren in het Nederlands/Vlaams, maar hoe verder je naar het zuiden gaat, des te Franstaliger het wordt. Zo wordt er in Brussel maar voor 10% Nederlands gesproken.

In de oostelijke plaatsjes is Duits de voertaal. Naast het vlakke westen met leuke kustplaatsjes zoals Oostende heb je anderzijds de Ardennen. Beide plekken lenen zich voor een heerlijk uitje, of je nu in België of in Nederland woont. Ook zijn er in België een aantal lekkernijen die je zeker moet proberen.

Het land was korte tijd onderdeel van Nederland, maar werd in 1839 eindelijk onafhankelijk. Tijdens de eerste en tweede wereldoorlog zijn steden zwaar beschadigd geraakt. Gelukkig hebben veel steden dit doorstaan env hun oude architectuur weten te behouden. In plaatsen als Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel en Leuven vind je daardoor nog prachtige bouwwerken.

Belgische Lekkernijen

Een aantal lekkernijen moet je natuurlijk proberen wanneer je een bezoekje brengt aan België. Een heerlijke wafel met een topping mag niet ontbreken. Vergeet ook zeker niet om Belgische bonbons te proberen. Tenslotte zijn de Belgische speciaalbiertjes het handelsmerk van de Belgen. Je vindt door het hele land allemaal brouwerijen die je kunt bezoeken.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk is er meer te doen dan speciaalbiertjes drinken in België. Allereerst kun je vele oude centra verkennen van verschillende bruisende steden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het centrum van Brussel of Antwerpen? Vooral de beide hoofdpleinen zijn een genot om te bezichtigen.

In Brussel vind je ook de Europese wijk, waar de hoofdkantoren van de Europese Unie zijn gevestigd. Het Atomium vind je buiten het centrum, een bijzonder bouwwerk dat is gemaakt voor de Wereldtentoonstelling in Brussel in de jaren 50.

Aan de kust zijn een aantal heerlijke badplaatsen te vinden waar goed te vertoeven is. Zo bieden Kortrijk en Oostende een perfecte plek voor een lekker dagje aan het strand. In het oosten vind je de Ardennen, een heerlijk natuurgebied waar je goed kunt wandelen en fietsen. De rust opzoeken en relaxen van een schitterend uitzicht moet hier zeker goed komen.

Citytrips in België

Antwerpen

Ga lekker een dagje winkelen en ontdek de leukste kroegjes en gezelligste restaurants. Probeer bijvoorbeeld een speciaalbiertje uit de regio en duik het bruisende uitgaansleven van Antwerpen in. Gezellig de Grote Markt bezoeken, winkelen op de Meir en ten slotte deelnemen aan een bierproeverij bij De Koninck. In de historische binnenstad van Antwerpen is er vanzelfsprekend genoeg te beleven: maak een mooie stadswandeling, geniet van een Belgisch biertjes, of ga je te buiten aan het heerlijke bourgondische eten. Een bezoek aan het MAS, gelegen in het hippe Eilandje, is een absolute must. Naast een geweldig museum heb je een prachtig uitzicht vanaf het panoramadak.

Brussel

De Europese hoofdstad heeft veel te bieden op het gebied van de Belgische cultuur en biedt een heerlijke mix. De Grote Markt biedt de nodige historie en Manneken Pis laat zien dat Brussel tot in de kleinste detail is uitgewerkt. Vergeet vooral niet de Europese wijk te bezoeken, want daardoor zie je hoe multifunctioneel de Belgische hoofdstad is. Na al dat geslenter heb je natuurlijk een traditionele Belgische wafel verdiend. Vergeet ook niet wat Belgische bonbons mee te nemen, die zijn immers overheerlijk. En elke avond moet worden afgesloten met een speciaalbiertje, waarvan je er genoeg zult vinden in het beroemde Délirium Café.