Urlaub_Tschechien_sonnenuntergang_in_ceske-budejovice-budweisPin it

De beste Tsjechië vakanties

Tijdens een vakantie in Tsjechië kom je onder meer middeleeuwse kastelen, glooiende bergkammen en historische steden tegen. Je kunt een roadtrip maken door de eindeloze bossen van Bohemen of op ontdekking gaan in de bruisende hoofdstad Praag. Van natuur tot cultuur, Tsjechië heeft het allemaal. Hieronder vind je de beste vakantiedeals van dit moment.

De mooiste natuurgebieden van Tsjechië

Vakanties in Tsjechië zijn niet compleet zonder een trip naar een van de vele mooie natuurreservaten. Maak bijvoorbeeld een trip naar het noordoosten van het land, waar in de buurt van de stad Broumov indrukwekkende rotsformaties te vinden zijn. Vanaf de bergtop Ruprechtický špičák strekt zich voor jullie een glooiend heuvellandschap uit en krijgen jullie bovendien een inkijkje in buurland Polen. In de steengroeve Lom Velká Amerika, een voormalige mijn, liggen tegenwoordig adembenemende kloven tussen muren van kalksteen. De grootste van de mijnschachten wordt de Grand Canyon van Tsjechië genoemd. Jullie kunnen hier prachtige wandelingen maken langs een helderblauw meer dat in de loop van de jaren in de groeve is ontstaan. Het beste uitzicht in Tsjechië is te vinden bij de Sky Walk in Dolní Morava, waar jullie na het belopen van vele kunstige paadjes op een onbelemmerd uitzicht over bossen en bergtoppen getrakteerd worden.

Interessante steden in Tsjechië

  1. Praag: Van het beroemde Astronomisch uurwerk van Praag tot de Karelsbrug over de Vltava rivier, Praag is dankzij de verbluffende architectuur de populairste stad van het land. Ga voor een panoramisch uitzicht over de stad naar het observatieplatform van de Televisietoren Žižkov, waar jullie ook een vorkje kunnen prikken in Restaurant Oblaca. Bovendien kunnen jullie in een van de vele brouwerijen van Praag alles te weten komen over de geschiedenis van het Praagse bier, het lievelingsdrankje van de gemiddelde Tsjech.
  2. Karlsbad: Met zijn kleurrijke gebouwen, helende spabaden en verschillende oogverblindende kathedralen is deze stad zeker een bezoek waard. Zo kunnen jullie in de binnenstad een kijkje nemen bij de Russisch-orthodoxe kerk de Sint Petrus en Paulus Kathedraal, die gedecoreerd is met gouden koepels. Even buiten het centrum ligt het sprookjesachtige Kasteel Loket, dat stamt uit de 12e eeuw en prachtig bewaard is gebleven.
 aussicht_vom_Rathaus_auf_die_altstadt_von_Prag_Urlaub_Tschechien
Pin it
czech republic nature mountains holidays
Pin it
charles bridge in prague czech republic
Pin it
karlovy vary in czech republic
Pin it

Leuke festivals in Tsjechië

Tijdens vakanties in Tsjechië is het aardig om een van de vele festivals in het land bij te wonen. Bezoek in augustus bijvoorbeeld het Verdi Festival in Praag, dat een maand duurt en volledig draait om de uitvoeringen van de meest geliefde opera's van Verdi. Alle optredens worden in de staatsopera in Praag gegeven, waardoor jullie meteen dit indrukwekkende gebouw kunnen bekijken. Van heel andere aard zijn de Sychrov Highland Games, gebaseerd op het gelijknamige Schotse festival. Deelnemers laten hun kracht en vaardigheden zien tijdens spellen, zoals paalwerpen en het optillen van zware stenen. De spellen gaan gepaard met dans, muziek, eten en drinken en daarmee zijn de Highland Games een van de leukste evenementen die jullie kunnen bijwonen in Tsjechië.