vereinigtes-koenigreich-uk-urlaubPin it

De beste vakanties naar het Verenigd Koninkrijk 

Vakanties in het Verenigd Koninkrijk zijn ervaringen om nooit meer te vergeten. De mystiek en de schoonheid van het land zal je betoveren. Bezoek de mooiste steden en geniet van cultuur, kunst en rijkehistorie. Van wereldstad Londen tot de ruige natuur vanSchotland, dompel je onder in het Verenigd Koninkrijk en leer alle uithoeken kennen. Hieronder vind je de beste vakantie-aanbiedingen van dit moment.

Schotland highlands Verenigd Koninkrijk vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk

Vakanties in het Verenigd Koninkrijk beginnen allemaal met een goed voorbereide reis. Er zijn verschillende manieren om het land aan de overkant van het kanaal te bereiken. Je kunt met de auto via de Eurotunnel Le Shuttle in Calais. De auto gaat dan op de trein en die brengt je in 35 minuten naar het Verenigd Koninkrijk. Vaak is de ferry of de trein echter goedkoper.

Als je met het openbaar vervoer reist, overweeg dan om de ov-chipkaart de Oyster Card aan te schaffen voor het reizen binnen Londen, en de British Rail Pass om het hele land door te reizen. Hiermee kun je veel geld besparen. Natuurlijk is vliegen ook een optie. Er gaan directe vluchten naar het Verenigd Koninkrijk vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen.

De mooiste steden van het Verenigd Koninkrijk

Bezoek de mooiste steden tijdens vakanties in het Verenigd Koninkrijk. Deze drie mogen jullie in ieder geval niet overslaan:

  • Londen: In de hoofdstad kun je heerlijk shoppen, bijvoorbeeld in de beroemde Oxford Street en Covent Garden. Ook staat de stad vol met bijzondere bezienswaardigheden, van de Tower Bridge en Buckingham Palace tot de London Eye en de Harry Potter-studio's. Het zijn allemaal aanraders tijdens een bezoek aan deze stad.
  • Edinburgh: De hoofdstad van Schotland is een van de meest betoverende steden ter wereld. Dwaal door de middeleeuwse straatjes van het oude centrum en beklim de berg Arthur's Seat, een oude vulkaan die boven Edinburgh uittorent. Hier kun je de stad in volle glorie bekijken.
  • York: Met een wandeling over de eeuwenoude stadsmuren wanen je je terug in de Romeinse tijd. Het centrum staat vol prachtige gebouwen, typisch Engelse architectuur en pittoreske winkeltjes. Hier zul je je niet vervelen.
londen_engeland Verenigd Koninkrijk vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it
Wales_Stack_Rocks_Pembrokeshire_Coast_National_Park_ Verenigd Koninkrijk vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it

Must sees tijdens vakanties in het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is een land met een rijke historie. Een van de oudste en meest mystieke bezienswaardigheden is Stonehenge. Hoewel er veel ideeën over zijn, weet niemand precies hoe en waarom de stenen in deze cirkel geplaatst zijn. Een andere plek vol mysterie is Loch Ness in Schotland. Hoewel je het befaamde Monster van Loch Ness misschien niet zult zien, is het spectaculaire uitzicht al reden genoeg om hiernaartoe te gaan.

Ook de vele kastelen en musea in het Verenigd Koninkrijk zijn een bezoek waard. Ga bijvoorbeeld naar Windsor Castle, het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld, of de Tower of London, waar je de kroonjuwelen kunt bewonderen. Je blijft nieuwe dingen ontdekken tijdens vakanties in het Verenigd Koninkrijk.