kap_verde_urlaub_reisen_cape_verde_holz_schild_meer_strand_berge_wald_schwimmenPin it

De beste Kaapverdië vakanties

De Afrikaanse Kaapverdische Eilanden zijn geliefd om hun perfecte stranden, uiterst gevarieerde natuur en indrukwekkende vulkaankraters. Tijdens vakanties op de Kaapverdische Eilanden kun je de surrealistische grot- en rotsformaties van Carbeirinho bewonderen, of lekker ontspannen op de fijne zandstranden van het eiland Sal. Deze exotische archipel heeft voor ieder type reiziger leuke activiteiten. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een Kaapverdië reis!

kaapverdie natuurgebieden natuur santo antao
Pin it

De mooiste natuurgebieden op de Kaapverdische Eilanden

  1. De woestijn Viana op het eiland Boavista: Dit prachtige woestijngebied is ontstaan door zand dat uit de Sahara is overgewaaid. De eindeloze zandvlakte is een van de meest indrukwekkende dingen om te zien op het eiland Boavista. Je kunt dit magische landschap verkennen te voet, vanaf de rug van een paard of vanuit een jeep.

  2. De Carbeirinho-rotsformaties op het eiland Sao Nicolau: Deze prachtige rotsen aan de westkust van Sao Nicolau hebben de vorm van golven en zijn uniek in de archipel. De rotsformaties behoren tot de zeven wonderen van het land, en tijdens een bezoek zul je begrijpen waarom.
  3. De vulkaan Pico do Fogo op het eiland Fogo: Het is mooi om deze iconische vulkaan van een afstand te fotografen, maar de avontuurlijke reiziger kan tijdens vakanties op de Kaapverdische Eilanden kiezen voor een klim naar de kraterrand. Deze hoogste piek van de Kaapverdische Eilanden barstte in 2014 uit, maar de rust is inmiddels teruggekeerd. Op de top word je beloond met een adembenemend uitzicht.

Ontspan op heerlijke stranden

Vakanties op de Kaapverdische Eilanden zijn niet compleet zonder een bezoek aan een van de oogverblindende stranden. Met name de eilanden Sal en Boa Vista staan bekend als paradijs voor strandliefhebbers. Op Boa Vista kun je genieten van Praia da Chave, een brede strook zand met prachtig golvende duinen.

Voor een tropische strandervaring is Praia de Santa Mónica niet te missen. Dit strand strekt zich over 9 kilometer uit, ideaal voor romantische wandelingen langs het azuurblauwe zeewater! Op het eiland Sal kun je niet om Santa Maria Beach heen. Helderblauw water en goudkleurig zand vormen ideale ingrediënten voor een dagje ontspanning. Bovendien zijn hier diverse strandbars om eventuele dorst te lessen.

Kaapverdische Eilanden vakantie stranden_sao_pedro_
Pin it
Boa Vista kaapverdie stranden vakantie
Pin it

Leuke activiteiten op de Kaapverdische Eilanden

  1. Hoewel de Kaapverdische Eilanden kleurrijke natuur en cultuur bezitten, speelt het grootste deel van het leven op de Kaapverdische Eilanden zich onder water af. De eilandengroep heeft een grote variatie aan koraal, diverse haaiensoorten, lederschildpadden en in de zomer laten zelfs de imponerende mantaroggen zich hier zien.
  2. Een van de beste manieren om het meeste te halen uit een vakantie op de Kaapverdische Eilanden, is een trektocht door de onaangetaste natuur. Stijg boven de wolken uit in Vale do Paúl op het eiland Santo Antão, waar je uitkijkt over scherpe bergtoppen en omliggende eilanden. Op Santa Antão kun je ook de trekking van Ponta do Sol naar Chã de Igreja maken, waarbij je een indruk krijgt van de indrukkend ruige kust en beukende golven in de diepte.