kanaren urlaub teneriffa fuerteventura angebote vulkan meerPin it

Geniet tijdens vakanties op de Canarische Eilanden van mooie natuur

Ten westen van Marokko ligt een klein stukje Spanje, dat is verspreid over 13 eilanden die samen de Canarische eilanden genoemd worden. Gedurende vakanties op de Canarische Eilanden kunnen jullie genieten van wandelingen langs vulkanen, roadtrips door knusse dorpjes en luieren op uitgestrekte zandstranden. De Canarische Eilanden heeft voor ieder type reiziger interessante attracties te bieden.

tenerife Canarische Eilanden vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it

De mooiste natuurgebieden op de Canarische Eilanden

De eilandengroep heeft rijke, gevarieerde natuurgebieden. Wij zetten de mooiste natuurlijke attracties voor jullie op een rijtje, zodat jullie tijdens vakanties op de Canarische Eilanden niets hoeven te missen.

  1. Rondom de Teneguía-vulkaan: In 1971 barstte de Teneguía-vulkaan op La Palma uit, waarbij grote delen van het eiland onder een dikke laag as en gesteente kwam te liggen. Tegenwoordig zijn wandelpaden uitgestippeld door de surrealistische lavavelden, die op een maanlandschap lijken.
  2. De duinen van Maspalomas: Op Gran Canaria krijgen jullie in het duinlandschap Maspalomas de indruk in een verlaten woestijnlandschap terecht te zijn gekomen, inclusief een oase met palmbomen. Het natuurreservaat heeft daarnaast een oogverblindend strand, waar jullie de handdoek kunnen uitgooien voor een middagje zonnebaden.
  3. Parque Rural de Frontera: In dit natuurgebied op het kleine eiland El Hierro zijn bossen, verdorde vlakten en talloze vulkaantoppen te vinden. Ook zijn hier sprookjesachtige bomen te zien, die horizontaal gegroeid zijn.

Het weer op de Canarische Eilanden

Wanneer jullie vakanties naar de Canarische Eilanden gaan plannen, is het weer een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste seizoen. De Canarische Eilanden zijn vrijwel het hele jaar zonzeker, hoewel de temperatuur per seizoen verschilt. De zomers kunnen erg warm zijn, vooral wanneer wind vanuit de Sahara opsteekt. Ook in de winter komen de temperaturen vrijwel altijd boven de 20 graden uit. Het aantal zonuren per dag is zelden lager dan zes, waardoor jullie in ieder seizoen kunnen zonnebaden op een van de zandstranden. De neerslag is gedurende het hele jaar nihil, waardoor het beste reisseizoen afhangt van jullie voorkeur.

gran canaria Canarische Eilanden vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it
la Gomera Canarische Eilanden vakantie gunstig reizen aanbod boek
Pin it

De leukste Canarische Eilanden

  1. Tenerife: Tijdens vakanties op de Canarische Eilanden kunnen jullie niet om Tenerife heen. Doordat het grootste eiland diverse attractieparken, boottochten met dolfijnen en de interessante Piramides van Güímar kent, is Tenerife een bijzonder gevarieerde vakantiebestemming. Maak ook een trektocht naar de top van El Teide, een vulkaan die het hoogste punt van Spanje vormt.
  2. Lanzarote: Het meest noordelijke eiland staat met name bekend om het natuurschoon dat hier volop te vinden is. In het Nationaal park Timanfaya vinden jullie kraters en lavavelden die ontstaan zijn na vroegere vulkaanuitbarstingen. Ook de botanische tuin Jardín de Cactus en het grottenstelsel van Cueva de los Verdes vragen erom ontdekt te worden.
  3. Fuerteventura: Dit populaire eiland trekt bezoekers met fijne zandstranden en bijzondere architectuur aan. Midden op het eiland ligt het stadje Betancuria, de voormalige hoofdstad van de Canarische Eilanden. Hier treffen jullie de prachtige witgepleisterde kerk Iglesia de Santa María Betancuria, uit het jaar 1496.