Maldiven vakantie aanbod goedkoop strandPin it

De beste Malediven vakanties

Vakanties op de Malediven staan garant voor exotische stranden, bonte onderwaterwerelden en wuivende palmbomen. De talloze privé-eilandjes herbergen de meest luxe accommodaties en een voordelig verblijf op de eilandengroep is zeker mogelijk. Stap in een speedboot naar je favoriete resort en combineer het tropische paradijs met wellness, verse vis van de grill en cocktails onder een rieten parasol. Hieronder vind je de beste Malediven vakanties op een rijtje.

Maldiven_vakantie
Pin it

Luxe resorts met wellness op de Malediven

De Malediven bestaan uit pakweg 1200, voornamelijk onbewoonde, eilanden. Meestal zijn ze zo klein, dat ze slechts aan één resort toebehoren. Dit maakt vakanties op de Malediven wel heel intiem! Vaak bieden luxe villa's en bungalows direct toegang tot het strand. Veel accommodaties en restaurants zijn zelfs direct op het water gebouwd.

Strijk neer in de schaduw op een terras of wandel door de bonte tuinen die vaak rond de resorts zijn aangelegd. De meeste luxe verblijven beschikken over wellnessresorts. In een tropische setting is een heerlijke massage een bron van inspiratie en rust.

Wat maakt de Malediven zo spectaculair

De Malediven vormen een eilandengroep van bijna 1200 eilanden, vaak met een kern van kleurrijke flora en een buitenrand van hagelwitte stranden en azuurblauw water. Kanoën is een ideale middagactiviteit vol eindeloze vergezichten.

Wanneer je met duikbril en snorkel onder de zeespiegel duikt, kun je in de verborgen koraalwereld schildpadden, roggen of kleine haaien zien. Uiteraard zijn er verschillende plekken waar je een duikcursus kan volgen, zodat je de mogelijkheid hebt om de prachtige waterwereld te ontdekken.

Deze mooiste eilanden op de Malediven

  • Malé – vol winkels, moskeeën en musea
  • Hanifaru – hier zwemmen ontelbare groepen reuzenmanta's
  • Velassaru – onwerkelijk mooie palmstranden
  • Rangali – op dit eiland kun je onder water dineren
  • Biyadhoo – simpelweg betoverende koraalvlaktes
maldiven-vakantie-water-palmen
Pin it
goedkoop_strand_Malediven
Pin it

Eilandhoppen tussen de 1200 eilanden van de archipel

Malé is het dichtstbevolkte eiland en hoofdstad van de Malediven. Op het naburige eilandje Hulhulhé landen internationale vluchten. Er zijn meerdere reisopties tussen de afzonderlijke eilanden.

Vanaf Malé vertrekken watervliegtuigen naar de vier grootste Maledivische eilanden. Ook varen er speed- en taxiboten. De meeste resorts bieden (privé-)transfers van en naar de luchthaven aan. Er is geen vast tijdschema, dus het is raadzaam om vooraf te reserveren of informeren.

Cultuur en tradities tussen de natuurpracht

Wie denkt dat vakanties op de Malediven slechts kraakhelder water en ongerepte natuur te bieden hebben, heeft het mis. Ook cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Benieuwd naar de leukste traditionele ervaringen? Wij hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet.

  • Breng een bezoekje aan de levendige markten en de historische moskee op het eiland Meedhoo.
  • Proef typisch Maldivische gerechten als mas roshi (met tonijn gevulde broodjes) en hedhikaa (gefrituurde vissnacks).
  • Zie de eilandgeschiedenis tot leven komen in het culturele National Museum op het hoofdeiland Malé.
  • Woon een authentieke boduberu-dans bij, waarbij in klederdracht gedanst wordt op live gespeelde percussiemuziek.
  • Maak, bijvoorbeeld vanaf het eiland Huraa, een nachtelijke excursie met de lokale vissers en werp zelf je hengel uit.