cancun urlaub angebote strand party sonne meer mexiko last minute günstigPin it

Magische vakanties in Mexico om nooit meer te vergeten

Tijdens vakanties in Mexico ziet een doorsnee dag er zo uit: 's Ochtends verkennen jullie een eeuwenoude Maya-tempel. Na veel bijzondere indrukken zijn jullie toe aan een verkoelende duik in een azuurblauwe zee. 's Avonds hebben jullie een uitgebreid diner in een traditioneel Mexiaans restaurant, waarna jullie tot diep in de nacht dansen op swingende muziek.

Cancun mexico vakantie gunstig reizen aanbod boek _dia_de_los_muertos-brueckentage_2019
Pin it

Kleurrijke cultuur

Mexico kent vele eeuwenoude steden waarin jullie uren kunnen rondwandelen. De straten worden gekenmerkt door kleurrijke huizen en een enthousiaste bevolking. Bij een bezoek aan Mexico mag de stad Oaxaca niet overgeslagen worden. Hier kunnen jullie optimaal genieten van de authentieke Mexicaanse cultuur en kijken jullie je ogen uit. Vergeet een bezoek aan een Maya-tempel ook niet. Zo kunnen jullie een tour door de jungle maken, naar de magische ruïnes van Palenque. Ga echter ook eens voor de tempels in het imposante en wereldbekende Teotihuacán, dicht bij Mexico City.

Sprookjesachtige stranden

Voor velen zijn de parelwitte stranden al een reden op zich om naar Mexico af te reizen. Jullie vinden hier namelijk een azuurblauwe zee en overal palmbomen. Mexico heeft bovendien twee kusten, met aan de westzijde de Grote Oceaan en aan de oostzijde de Caribische Oceaan. De Grote Oceaan heeft wilde golven en is een walhalla voor surfliefhebbers en de Caribische Oceaan is perfect geschikt voor diepzeeduikers. Uiteraard zijn beide kusten heerlijk om te ontspannen en vinden jullie aan beide kusten vele sfeervolle kustplaatsen met gezellige bars en restaurants.

yucatán mexico vakantie gunstig reizen aanbod boek strand
Pin it
 mexico city vakantie gunstig reizen aanbod boek strand
Pin it

Heerlijk eten

Het wordt nog een uitdaging om jullie beach body te onderhouden in Mexico. Mexicaanse eettentjes, die op elke hoek van de straat te vinden zijn, bieden overheerlijke taco's aan. Probeer eens een 'gringa al pastor', een taco met gesmolten kaas, gegrild varkensvlees en warme ananas. Maar pas op, want deze heerlijke taco's zijn erg verslavend. De avonturier probeert bovendien de typisch Mexicaanse 'mole', een rijstgerecht met een saus gebaseerd op chocolade.

Top bezienswaardigheden

Zoals jullie waarschijnlijk al duidelijk is geworden, is er veel te doen tijdens vakanties in Mexico. Hierbij de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje:

  • Tulum, een oude Mayastad naast een azuurblauwe zee.
  • Isla Mujeres, alles wat jullie je voorstellen bij een tropisch eiland.
  • Palenque, de ruïnes van een oude Mayastad midden in het oerwoud.
  • Cenote Dos Ojos, een magische met water gevulde grot.
  • Agua Azul, imposante watervallen met helderblauw water.
Yucatan maya mexico vakantie gunstig reizen aanbod boek strand
Pin it
Cancun mexico vakantie gunstig reizen aanbod boek strand
Pin it

Beste reistijd

Het hele jaar door kunnen vakanties naar Mexico geboekt worden. Echter, Mexico heeft wel een droog- en regenseizoen. Al klinkt het droogseizoen aantrekkelijk, het regenseizoen heeft ook zijn pluspunten. Het is in deze periode over het algemeen minder druk, en de prijzen liggen een stuk lager. Daarnaast is de natuur op zijn groenst in het regenseizoen. Het regenseizoen is van mei tot oktober en het droogseizoen van december tot april.