sri_lanka_urlaub_angebot_guenstig_strandPin it

De beste Sri Lanka vakanties

Ervaar de veelzijdigheid van Sri Lanka en laat je verrassen! Van uitgestrekte theeplantages, naar groene jungle tot boeddhistische kloosters en tempels, Sri Lanka heeft het allemaal. Heb je juist meer behoefte aan ontspanning? Ook geen probleem, want stranden zijn hier in overvloed! Bekijk hieronder de beste deals voor jouw ideale Sri Lanka vakantie.

De mooiste steden in Sri Lanka

 • De hoofdstad Colombo is een goede start van je reis door Sri Lanka. Deze wereldstad is vooral gevuld met moderne gebouwen, maar er zijn ook echt wel wat pareltjes van historische gebouwen te vinden. Er zijn genoeg kerken, moskeeën en tempels te bezoeken. 
 • Naast Colombo is Kandy een van de bekendste steden van Sri Lanka. Het ligt midden in de bergen op 500 meter hoogte en wordt daarom ook wel de hoofdstad van de Hill Country genoemd. Deze stad barst van de cultuur, geschiedenis en natuur en heeft daarnaast een fijne sfeer. 
 • Polonnaruwa is een oude koningsstad in het oosten van Sri Lanka. Hier regeerden verschillende koningen 800 jaar geleden over het land. In die tijd was Polonnaruwa het religieuze en commerciële centrum en dat is vandaag de dag nog steeds terug te zien. Er zijn veel mooie tempels en ruïnes te bezoeken die je een beeld geven hoe dit machtige centrum vroeger eruit heeft gezien. 
 • Voor meer dan 1000 jaar was Anuradhapura de machtigste stad van Sri Lanka. Hier stuurden Singalese koningen het land aan. De stad is nog steeds rijk aan geschiedenis, paleizen, tuinen en boeddhistische stoepa’s.

De beste culturele bezienswaardigheden

Sri Lanka heeft tal van culturele bezienswaardigheden. Ontdek de Britse invloeden op het eiland of verdiep je in de boeddhistische cultuur. 

 • Nuwara Eliya is een oud koloniaal Brits hill station. Hill stations zijn dorpjes in de bergen die vooral gebouwd zijn om de aangename temperatuur. Nuwara Eliya heeft nog de oude sfeer behouden en heeft prachtige tuinen en typisch Britse gebouwen. 
 • De ruïnes van Sigiriya, ook wel Lion Rock genoemd, zijn een van de meest interessante plekken van Sri Lanka. Sigiriya is een 200 meter hoge rots gelegen in midden van de jungle. Tussen 477 en 495 na Christus stond op de top van de Lion Rock het paleis van de toenmalige koning Kassapa en deze ruïnes zijn nog steeds te zien. Het is niet alleen een cultureel pareltje, maar ook de natuur is prachtig. Het staat dan ook niet voor niks op de UNESCO Werelderfgoedlijst!
 • De Temple of the Tooth, ook wel Dalada Maligawa genoemd, is een van de meest heilige boeddhistische pelgrimsoorden ter wereld. De tempel is gelegen in de stad Kandy. Dagelijks bezoeken duizenden boeddhisten deze tempel omdat hier naar verluidt de tand van Boeddha bewaard wordt.
 • De grottempel in Dambulla is één van de bekendste en druk bezochte plekken van Sri Lanka. Laat je niet afschrikken door het hoge aantal bezoekers, want het is het echt waard! Samen met Anuradhapura, Polonnaruwa en Sigiriya vormt het de culturele driehoek van Sri Lanka.

De mooiste natuur en stranden

Voor natuurliefhebbers is Sri Lanka de ideale plek om te bezoeken. Relax op het strand, hike door de bergen of ga zelfs op safari! Door de veelzijdigheid van Sri Lanka kan het allemaal op één klein eiland!

 • Ella is een dorp gelegen in prachtige natuur. Rondom Ella zijn er talloze theeplantages, watervallen en mooie uitzichtpunten. Je kan hier hiken in de bergen of een scooter huren om wat meer van de omgeving te zien. Aangezien het wat hoger in de bergen ligt zijn de temperaturen heerlijk aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 21 graden. 
 • Horton Plains is een regio in het zuiden van Sri Lanka. Horton Plains is omgeven door twee van de hoogste bergen van Sri Lanka (Kirigalpotta en Totapola) en ligt op een hoogte van 2000 meter. De natuur is hier prachtig en de ideale plek voor hikers.
 • Hikkaduwa is een van de leukste stranden van Sri Lanka. In de jaren 70 was dit een hippie-oord en is vandaag de dag een populaire plek onder surfers. 
 • Udawalawe National Park en Minneriya National Park zijn twee nationale parken waar je op safari kunt gaan om olifanten, buffels, herten en luipaarden te spotten. Door de weinige bebossing is het zelfs makkelijker om hier de dieren te spotten dan in veel nationale parken in Afrika! In het Minneriya National Park vind je de grootste kudde Aziatische olifanten ter wereld en wordt ook wel “the Gathering” genoemd. 

De beste reistijd voor een Sri Lanka vakantie

Het klimaat van Sri Lanka is het hele jaar aangenaam. Je moet alleen wel rekening houden met de twee regenseizoenen: de Yala Monsoon in het (zuid) westen en binnenland van april tot september en de Maha Monsoon in de oostkust van november t/m maart. De beste reistijd voor de west- en zuidkust en het binnenland is daarom van december t/m maart. De beste reistijd voor de oost- en noordkust is van april of mei t/m september.