usa_route_66_rundreise_amerikaPin it

De mooiste reizen naar de USA

Tijdens een vakantie in de VS reis je tussen verschillende werelden. In het land van de onbegrensde mogelijkheden vind je moderne metropolen, woestijnen, gebergten en stranden. In het westen liggen bijvoorbeeld de uitgestrekte stranden van Californië, terwijl aan de oostkust kleurrijke wereldsteden als New York en Washington te vinden zijn. De mooiste reizen en beste vakantiedeals voor de VS vind je hieronder!

Interessante steden in de VS

vs_tour_san_francisco_golden_gate_bridge
Pin it

1. San Francisco

Deze liberale stad aan de westkust van de VS heeft bijzondere attracties, waaronder de iconische Golden Gate Bridge. Daarnaast is een bezoekje aan de voormalige gevangenis Alcatraz de moeite waard. Op het eiland krijg je tijdens een rondleiding een indruk van het leven in een van de meest zwaarbeveiligde gevangenissen ter wereld.

new_york_vakantie_times_square_stedentrip
Pin it

2. New York

'De stad die nooit slaapt' heeft een indrukwekkende skyline, die je kunt bekijken vanaf het observatieplatform Top of the Rock van de Empire State Building. Bezoek ook eens het Central Park, of maak tijdens je vakantie in de VS een boottochtje langs het beroemde Vrijheidsbeeld. New York leent zich perfect voor een stedentrip van 4-7 dagen.

philadelphia_vakantie_horizon_stedentrips
Pin it

3. Philadelphia

In het noordoosten van de VS ligt Philadelphia, dat bekend staat om zijn historische architectuur. Zo kun je hier op ontdekkingstocht door Elfreth’s Alley, de oudste bewoonde straat van het land. In de Independence Hall van Philadelphia werd de onafhankelijkheid van de VS uitgeroepen, niet te missen voor geschiedenisfans!

Plekken om te bezoeken in de VS

Eindeloze mogelijkheden liggen op je te wachten tijdens een vakantie in de VS, van ongerepte natuurgebieden tot levendige steden. Een van de meest indrukwekkende plekken om te bekijken is Yellowstone National Park. Hier komt de aardkorst tot leven en kun je genieten van spuitende geisers en mineraalrijke meren. Je kunt hier tijdens een autosafari grazende bizons en zelfs grizzlyberen tegen het lijf lopen.

Een minstens zo onvergetelijke plek is de Grand Canyon. De Colorado-rivier heeft een gigantische kloof uit het roodbruine gesteente gesleten, wat spectaculaire plaatjes oplevert. Je kunt dit bijzondere natuurfenomeen bewonderen vanaf een van de vele observatieplatforms, of zelfs vanuit een helikopter.

Op zoek naar een tropische bries en hagelwitte stranden? Dan kun je ervoor kiezen om tijdens je vakantie in de VS in Miami te verblijven. Dankzij Caribische invloeden en het Everglades National Park in de buurt, is Miami een goede mix van cultuur en natuur.

Paspoort en visum voor de Verenigde Staten van Amerika

Voor vakanties in de VS heb je een paspoort nodig dat geldig is gedurende het gehele verblijf. Het paspoort hoeft niet geldig te zijn tot een bepaalde tijd nadat je het land verlaten hebt, zoals dat bij sommige andere landen het geval is.

Voor vakanties naar de VS is daarnaast een visum nodig, het zogenoemde ESTA. Formulieren hiervoor kun je online invullen en de gehele procedure wordt vervolgens online afgehandeld. Wanneer het ESTA binnen is, is het aan te raden deze te printen. Zonder ESTA wordt de toegang tot het vliegtuig namelijk al voor vertrek geweigerd.