Roadtrip Jordanië: 8 dagen voor €266,50 incl. vluchten, verblijf, visa, vervoer en entreegelden

Een deal van , 9. jul. 2019 5:00

Ahoy Piraten, Een van de hotspots om te roadtrippen is Jordanië. Dit land in het Midden-Oosten is erg stabiel en veilig. Daarnaast heeft het ook heel veel moois te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Petra? Of anders van de Dode Zee of Wadi Rum? Of misschien wel Mount Nebo of Jerash? Voor slechts €266,50 heb je al een 8-daagse roadtrip te pakken. Dat is inclusief toegang tot alle attracties en de kosten van het visum. Dit is op basis van 4 personen

3. dec. 2019 - 21. dec. 2019
8-daagse Roadtrip
Keulen
Visakosten
Entreegelden attracties
Jordanië Pas

Een van de meest handige dingen te doen voordat je vertrekt naar Jordanië is een Jordanië Pas aan te schaffen. Deze pas kost je ongeveer €88 per persoon, maar geeft je naderhand veel voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld je visakosten van €45 niet te betalen. Daarnaast krijg je gratis toegang tot Petra (normaliter plus minus €70) en nog 40 andere attracties zoals Wadi Rum en Jerash.

Huurauto

Als je eenmaal aangekomen bent in Jordanië wil je natuurlijk zo snel mogelijk het land gaan bezichtigen. Een auto is daarvoor ideaal. We hebben deze auto voor je uitgezocht. Je betaalt in dit geval €178 voor de auto, met als voorbeelddata 10 tot en met 17 december. Wil je graag een andere auto of een andere datum. Die kun je hier selecteren.

Dag 1

Op je eerste dag kom je s'middags of s'avonds aan, afhankelijk van je vlucht. Je haalt natuurlijk je auto op en moet door de douane. Je hebt je energie voor de volgende dag goed nodig, want dan vertrek je naar Petra.

Als verblijf stellen we het onderstaande verblijf voor. Dit is de prijs voor 4 personen voor de eerste 3 nachten.

Wil je liever een ander verblijf? Pas je voorkeuren dan hier aan.

Dag 2: Petra

Vandaag is het tijd om een van de zeven wereldwonderen te bekijken. Je gaat namelijk naar Petra, dat je op iets minder dan 2 uur van Akaba vindt. Let op dat je je Jordanië Pas meeneemt, want dan is de entree gratis. De normaal entree kost je ongeveer €70.


Dag 3: Wadi Rum

Een van de andere wonderen van Jordanië bevindt zich erg dicht bij Akaba. Op slechts een uur rijden vind je Wadi Rum. In dit park vind je de mooiste bergen van zandsteen en de wildste rotsformaties. Ook hier neem je je Jordanië Pas mee voor gratis entree.

Dag 4: Amman

Vandaag is het tijd om meer naar het Noorden van Jordanië te reizen, waar het net zo mooi is! Dit is namelijk de omgeving waar je je de volgende dagen gaat amuseren met onder andere de Dode Zee, Jerash en Mount Nebo.

De reis van Akaba naar Amman duurt ongeveer 4 uur. Als je dus vroeg vertrekt heb je in de middag nog tijd om deze geweldige stad te bekijken.

Als verblijf stellen we het volgende voor in Amman. Dit is de prijs voor 4 personen voor 4 nachten.

Wil je liever een ander verblijf? Pas je voorkeuren dan hier aan.

Dag 5: Dode Zee

Het volgende wonder staat alweer op je te wachten. Vandaag ga je namelijk naar het laagste punt op de aarde: de Dode Zee. Neem je zwembroek of bikini maar mee en ga lekker drijven op dit stukje unieke natuur.

Dag 6: Jerash

De oude nederzetting van Jerash bevindt zich op minder dan een uur rijden van Amman en is zeker het bezoeken waard. Je vindt er oude bouwwerken van de 2e eeuw in Grieks-Romaanse stijl zoals de Tempel of Artemis. Neem ook hier je Jordanië Pas mee voor gratis toegang.


Dag 7: Mount Nebo

Als laatste ga je nog naar Mount Nebo. Op deze iconische berg heeft Moses naar verluid gestaan. Deze berg bevindt zich op minder dan een uur van Amman.

Dag 8: Terug naar huis

Kostenberekening

Vluchten: €58

Huurauto: €178 voor 4 personen

Huurauto per persoon: €44.5

Jordanië pas: €88

Verblijf Akaba: €189 voor 3 nachten met 4 personen.

Verblijf Akaba per persoon: €47,25

Verblijf Amman: €115 voor 4 nachten met 4 personen.

Verblijf Amman per persoon: €28,75

Totaalprijs: €266,50


Roadtrip Jordanië: 8 dagen voor €266,50 incl. vluchten, verblijf, visa, vervoer en entreegelden