Vluchten

18-daagse rondreis door Zuid-Korea: slechts €729 incl. vluchten, verblijven, vervoer & excursie

Een deal van , 31. jul. 2019 9:00

Het prachtige Zuid-Korea heeft alles voor jou in petto, want je kunt nu een complete rondreis maken door het prachtige land voor spotprijs. We hebben namelijk deze rondreis zelf voor jou samengesteld, waardoor je voor een unieke prijs kunt genieten van een unieke reis. Je betaalt slechts €729 incl. vluchten, goede accommodaties in de 4 steden en vervoer tussen de steden. Ook zit een dagexcursie naar de grens met Noord-Korea inbegrepen. Wat bijzonder! Eén van de accommodaties is zelfs een Hanok!

Bijzondere rondreis Zuid-Korea
5. nov. 2019 - 22. nov. 2019
Air France & KLM
Incl. dagexcursie naar Noord-Koreaanse grens
Incl. verblijven (waaronder een Hanok)
Dag 1 - 2

Allereerst begint je reis met aangename vluchttijden. Gezien de tijdsverschil zal je pas op dag twee aankomen in Seoel Incheon, waarbij het ongeveer nog een uur is met de metro naar Seoel. Je hebt dan nog de hele dag om een beetje bij te komen en de omgeving te gaan verkennen. Je slaapt de eerste 5 nachten in het sfeervolle hotel.

Dag 3 tot 7 - Het bruisende Seoel

De bruisende hoofdstad Seoel is een prachtige gekkenhuis. Koreanen houden van meer dan alleen drankjes doen in een bar, je vindt daarom hier sfeervolle barretjes waar het volstaat met games als tafelvoetbal en darten. Ze zijn er ook nog eens verschrikkelijk goed in. Anders vind je ze wel op straat karaoke te zingen, want dat is ook één van hun favoriete bezigheden. Met 25 miljoen inwoners is Seoel één van de grootste steden ter wereld. Het kost daarom even om van de ene kant naar de andere kant te komen. Geen zorgen, de metro werkt hier perfect en het is eveneens een beleving. Veel mensen gebruiken de metro voor een powernap en dat is duidelijk te zien. In de stad vind je ook veel historie en dat maakt het samen met de moderne architectuur een bijzondere combinatie. Een belangrijke aanrader is toch hier het Gyeongbokgungpaleis. Hier vind je veel mensen in traditionele kledingdracht en dat komt doordat deze mensen gratis dan naar binnen mogen. Het is dan ook dat de Koreanen, vaak in tegenstelling tot Nederlanders, heel trots zijn op hun klederdracht en het vaak dragen. Iets ten noorden van de stad vind je het adembenemende Bukhansan Nationaal Park. Een hike naar dit park is echt een must, niet alleen om de stad van een prachtige berg te mogen aanschouwen, het biedt ook de perfecte aangelegenheid om de heftige stad vol neonlichten te ontvluchten.

Gedurende deze dagen in het aan te raden om via GetYourGuide een indrukwekkende excursie te boeken naar de grens met Noord-Korea. Vele toeristen bezoeken namelijk deze grensstreek op en er gaan veel georganiseerde dagtripjes naar één van de meest gesloten grenzen ter wereld.Excursie naar de grens met Noord-Korea

Een van de meest besproken grenzen ter wereld, we hebben het natuurlijk over de grens tussen Noord- & Zuid-Korea. Deze grens is echter ook te bezoeken. Hierdoor krijg je een inkijkje in hoe het conflict zich daadwerkelijk afspeelt. Met deze excursie weet je hoe het conflict zich tot de hedendaagse situatie heeft afgespeeld. Je bezoekt onder andere het Dora Observatorium. Vanaf hier kan je Noord-Korea zien liggen en zie je ook enkele propagandasteden. Je bezoekt één van de tunnels die door de Noord-Koreanen zijn gegraven onder de grens door, die ontdekt is door de Zuid-Koreanen en je bezoekt het Imjingak Park en het grenstreinstation, vanaf waar hopelijk ooit een trein naar het noorden zal gaan. Je beleeft het via GetYourGuide voor slechts een paar tientjes. Deze dagexcursie zit al inbegrepen in de prijs en is vrijwel elke dag beschikbaar.

BOEKAfreizen naar Gyeongju

Natuurlijk wil je comfortabel reizen naar Gyeonju. Dat kan ook overigens ook heel goed per bus. De stoelen zijn comfortabel, vaak rechtstreeks zonder stops en je krijgt een nette stoelreservering en kost ongeveer €15. Voor een meerprijs kan je een grote gedeelte van de reis ook met de KTX afleggen. Deze trein is wellicht wat duurder, maar aangezien deze trein één van de snelste treinen van de wereld is, misschien toch het overwegen waard. Dan zal je moeten overstappen in Dondaegu. Al is deze rechtstreekse bus misschien het makkelijkst.

Dag 7 - 10 - Historisch Gyeongju

Op dag 7 vertrek je richting het zuidoosten. Om precies te zijn Gyeongju. De vroegere hoofdstad is wellicht ondergesneeuwd door bruisende steden als Busan en Seoel, maar je moet hier zeker een stop gaan nemen. Je vindt hier vele oude graftombes uit de Silla Koninkrijk, die zo van je windowscomputer af lijken te komen. Deze stad kent ook een vrij lange geschiedenis daarvan zijn nog enkele bezienswaardigheden over. Je vindt op een uurtje ten oosten van de stad de Bulguksa tempel waar je zelfs kunt blijven overnachten, waarbij je mee kunt doen met de dagelijkse bezigheden van Boeddhistische monniken. Kortom, hier is het de perfecte aangelegenheid om ook een bezoekje te brengen aan de Hanok Village en de omgeving daarvan, want hier vind je ook de Woljeonggyobrug. Het is een mond vol, maar vooral bij nacht is deze brug schitterend verlicht. Je mag het daarom echt niet overslaan!

Een enkeltje kan per bus of per trein. Het openbaar vervoer is relatief goedkoop en vooral de bussen zijn verrassend comfortabel en goedkoop. Je hebt de mogelijkheid om één van de snelste treinen ter wereld te nemen, die je tussen Seoel en Busan vindt, namelijk de KTX die snelheden aantikt van 350 km/per uur.

Afreizen naar Busan

Voordelig en snel reis je af naar Busan. Het kost slechts een paar euro vanaf Gyeongju en het duurt maar een uurtje.

Dag 10 tot 13 - Sprankelend Busan

Op dag 10 vertrek je weer een stukje naar het zuiden. Het lijkt wel een andere wereld vergeleken Seoel. Een hoogtepunt is toch wel Gamcheon Culture Village. Deze wijk is ontstaan als opvangkamp gedurende de Koreaanse oorlog, maar is volledig opgeknapt tot een prachtige en vooral kleurrijke wijk, waar je heerlijk kunt slenteren en het vol staat met leuke winkeltjes en restaurantjes. Je zou bijna kunnen zeggen dat dit het Scheveningen van Zuid-Korea zal zijn, want met Haeundae Beach kan je hier heerlijk aan het strand liggen. We kunnen ook Taejongdae voor je aanraden, want daar word je verblijd met een schitterend uitzicht, al is het park op zich ook waard om een bezoekje te brengen. Tot slot willen we het beste voor het laatst bewaren. Dat is de tempel Haedong Yonggungsa, waar je langs de kust kunt genieten van een schitterend uitzicht met een unieke tempel. Je bent niet de enige, zeker niet op een prachtige dag, maar deze tempel is het waard!


Afreizen naar Jeonju

Afreizen naar Jeonju is het handigste per bus. Aangezien dat de beste connectie is met Busan. Het kost ongeveer €12 en je doet er drie uurtjes over. Ze vertrekken vrijwel elk uur, dat maakt het ook wel handig om te reizen.

Dag 13 tot 16 - Traditioneel en onbekend Jeonju

Deze stad is misschien wel het minst onbekend. We zetten het er toch op, want deze stad heeft ongelofelijk veel te bieden. Deze stad herbergt één van de grootste Hanok Villages van Zuid-Korea. We verbazen ons dat het daarom nog niet heel toeristisch is. Wil je traditionele gerechten proberen, dan moet je daarvoor naar de overdekte Nambu Markt. Hier kan je overheerlijk eten, waarbij je bij elk gerecht lekkere Kimchee krijgt. Aangezien veel Hanok’s zijn omgetoverd tot een accommodatie, kan je hier ook heerlijk overnachten en beleven hoe het is om in zo’n unieke accommodatie te verblijven. Ook is het kleurrijke gedeelte Jaman Mural Village zeker aan te raden. Mocht je nog wat tijd hebben, maak dan een heerlijke wandeling in het Deokjin Park. Dat zal je niet teleurstellen. Ontdek nog meer het prachtige van Jeonju in het park Gyeonggijeon.


Afreizen naar Seoel

Ook deze reis komt natuurlijk weer een einde. Het moet niet te snel afgelopen zijn, dus we gaan alvast terug naar Seoel, waar je nog enkele bezienswaardigheden kunt bekijken. Vergeet niet, Seoel is zo groot, dat je daardoor toch wel alle tijd nodig voor zult hebben. Er zijn bussen genoeg die je weer naar de hoofdstad kunnen brengen en ze vertrekken vele malen per dag. Het kost slechts €10 en duurt ongeveer 2,5 uur.

Totale prijsberekening

Vluchten: €415
Verblijf: €74 + €56 + €47 + €37 + €21 = €235
OV: €15 + €3 + €12 + €10 = €40
Excursie €38,11

Totaalprijs: €728,11

18-daagse rondreis door Zuid-Korea: slechts €729 incl. vluchten, verblijven, vervoer & excursie