Vluchten
vanaf 267€ p.p.

Saudi-Arabië opent zijn deuren voor toeristen en jij kan als eerste het authentieke land bezoeken!

Een deal van , 29. sep. 2019 11:00

Ahoy Piraat!

De afgelopen dagen kwam er een opvallend nieuwsartikel: je kunt namelijk nu een stuk eenvoudiger naar het bijzondere Saudi-Arabië. Nederland hoort namelijk bij een selectie van landen waarvoor een versoepeling van het visum zal gaan gelden. Een groot voordeel, je kunt vanaf nu op een eenvoudige manier een visum aanvragen. Hoe dat je dat kunt doen vertellen we verderop in het artikel. Wist je dat je ook nog eens goedkoop naar Saudi-Arabië kan? Het kan al vanaf €267 retour vanaf Amsterdam! We vertellen je ook alvast bijzondere highlights die je in dit land moet gezien hebben!

Saudi-Arabië opent zijn deuren voor toeristen en jij kan als eerste het authentieke land bezoeken! - 14


Hoe vraag je een visum aan?

Het werkt vrij eenvoudig en het kan nu allemaal via het internet. Dat is wel zo makkelijk. Je volgt de stappen voor het aanvragen van een eVisa hier. Je vult alle informatie in en je kan snel en eenvoudig een visum krijgen. Het toeristenvisum kost 440 Saudi riyals, dat is omgerekend ongeveer €107. Dit visum is geldig voor maximaal 30 dagen (single entry). Je visum krijg je via de mail opgestuurd.

Versoepeling van regels

Voor een toerist is het een stuk eenvoudiger geworden om te reizen door het conservatieve Saudi-Arabië. Voorheen waren er zeer strikte regels met betrekking tot kleding, met name voor vrouwen. Deze regeling is versoepeld. Vrouwen hoeven geen lichaamsbedekkende kleding meer te dragen, al is het wel verplicht om je 'bescheiden' te kleden in het openbaar. Daarnaast hoeft een vrouw niet meer begeleid te worden door een man. De steden Mekka en Medina mogen door niet-moslims niet worden bezocht. Het neemt niet weg dat Saudi-Arabië nog steeds een uiterst conservatief land is, maar deze versoepeling maakt het bezoeken van het land een stuk makkelijker. Blijf respect houden voor de regels.

Voordelen van het bezoeken van Saudi-Arabië

Saudi-Arabië is in het algemeen veilig. Het land is misschien veel in het nieuws, maar met uitzondering van de grensstreken is het er veilig. Saudi-Arabië is nog zeer authentiek. Geen massa's toeristen die overal in de weg lopen, geen busjes volgeladen toeristen die honderden foto's maken, hier kan je op een rustig tempo hele bijzondere bezienswaardigheden vinden.

Highlights Saudi-Arabië

Er zijn veel unieke bezienswaardigheden te vinden in het land. Een goed voorbeeld is Madain Saleh, wat veel weg heeft van Petra in Jordanië en dat klopt, want het is ook door hetzelfde volk gebouwd. De Nabateeërs hakten 2000 jaar geleden de stad uit rotsen en het is vrij bijzonder te aanschouwen. Je kunt ook naar het Al-Kharrarah National Park, wat een letterlijke oase van rust kan bieden. Jeddah is één van de belangrijke steden van het land. Naast dat je hier vele bedrijven vindt, is hier ook een heerlijk strand aanwezig waar goed te vertoeven valt. Hier is ook de grootste fontein ter wereld. De Fontein van Koning Fahd is maar liefst 312 meter hoog. Ook is de voormalige hoofdstad Al-Diriyah een aanrader, die je in de buitenwijk kunt vinden van de huidige hoofdstad Riyad.

Impressie

Saudi-Arabië opent zijn deuren voor toeristen en jij kan als eerste het authentieke land bezoeken! - 10

Saudi-Arabië opent zijn deuren voor toeristen en jij kan als eerste het authentieke land bezoeken! - 8

Saudi-Arabië opent zijn deuren voor toeristen en jij kan als eerste het authentieke land bezoeken! - 6

Saudi-Arabië opent zijn deuren voor toeristen en jij kan als eerste het authentieke land bezoeken! - 4

Saudi-Arabië opent zijn deuren voor toeristen en jij kan als eerste het authentieke land bezoeken! - 2

Saudi-Arabië opent zijn deuren voor toeristen en jij kan als eerste het authentieke land bezoeken!

Eenvoudig en snel bij het vliegveld parkeren

Parkeren bij het vliegveld is vaak een hoop gedoe. Ga je met de auto naar Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Weeze of de Passengers Terminal Amsterdam, dan kun je gebruik maken van Central Parking om tijd én stress te besparen. Boek vooraf online je parkeerplaats en rijd op de dag van vertrek eenvoudig door tot aan de vertrekhal. Een vakbekwame chauffeur parkeert je auto en staat bij terugkomst op je te wachten, zodat je gemakkelijk en snel weer naar huis kunt rijden.

Saudi-Arabië opent zijn deuren voor toeristen en jij kan als eerste het authentieke land bezoeken!