Spotgoedkoop Mombasa: ontdek het paradijs nu voor slechts €330 retour met TUIfly!

Een deal van , 29. mei. 2019 2:00

Ahoy Piraat!

Hou je ook van de zomer tijdens de winter? Dan kan je nu al je hart ophalen voor aankomende winter, want we hebben zojuist hele goedkope vluchten gevonden naar het tropische Mombasa. Deze stad aan de oostkust van Kenia biedt niet alleen maar een fantastische stranden, een eeuwenoud centrum en prachtige natuurparken die je in de omgeving zult vinden, je kunt hier namelijk ook goedkoop naartoe vliegen. Je waant je als het ware terug in de tijd door de oude binnenstad in te wandelen. De binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en we snappen wel waarom. Het centrum is gebouwd in Arabische stijl met talrijke tempels en moskeeën. Even buiten de stad vind je het nationaal park Shimba Hills, waar je onder andere giraffen en olifanten kunt spotten. Je beleeft het nu spotgoedkoop, met goedkope retourvluchten vanaf Brussel Zaventem voor slechts €330 retour!


Mogelijke reisdata

Vliegen naar Mombasa kan in de periode tussen oktober en maart 2020 al vanaf €330. Je vertrekt vanaf Brussel Zaventem omdat hier de prijzen het laagst liggen als je naar Mombasa wilt vliegen. Vluchten worden uitgevoerd door TUIfly. We hebben verschillende mogelijkheden hierboven in een tabel weergegeven. Zit jouw perfecte vlucht er niet bij? Wees niet getreurd! Gebruik onze handige prijsvergelijker en vind gemakkelijk en snel jouw perfecte vlucht.

Naar vluchten-tool

Accommodatie

Als je naar Mombasa gaat, wil je wel een fijn onderkomen hebben. Met de handige hotel-tool op onze website vind je makkelijk en snel jouw onderkomen naar keuze. Voer jouw voorkeuren in en vind het perfecte hotel, resort, hostel of appartement in Kenia. Hieronder vind je ook enkele suggesties voor een verblijf in Mombasa, waar je misschien de eerste nachten wilt overnachten voor je aan je rondreis begint.

Naar hotel-tool

Enkele tips:

1) Het oude centrum van Mombasa
Het oude centrum van Mombasa staat niet voor niks op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Door het Portugese, Britse en Arabische verleden van de stad kent deze stad een heerlijke mix van culturen. Deze stad wordt gezien als de oudste stad van het land en kent een duizend jaar oude geschiedenis. Ook is de stad nog steeds een hele multiculturele stad en biedt zeker een bezoekje waard.

2) Fort Jesus
Eén van de belangrijkste gebouwen in de stad is Fort Jesus. Dit fort is gebouwd in 1593 gedurende de Portugese periode en heeft vele functies gehad. Het fort biedt tegenwoordig plek voor een bijzonder museum met onder andere Portugese oorlogsschepen uit de 17e eeuw. Zeker één van de aanraders in Mombasa!

3) Shimba Hills Nationaal Park
Net buiten de stad vind je een prachtig maar kleinschalig nationaal park, wat ruimte biedt aan olifanten, antilopes en giraffen. Zeker een aanrader als je een prachtige natuurpark wilt bezoeken dichtbij de stad.

4) Tsavo Nationaal Park
Iets verder ten westen van Mombasa vind je het gigantische Tsavo Nationaal Park. Het is één van de grootste en oudste parken van Kenia. Hierbij is het zelfs mogelijk om in dit park te mogen overnachten. Hier vind je onder andere het Yatta Plateau, wat zeker interessant is om te bezoeken. Hier zal je jouw ogen uitkijken met de rijkelijke flora en fauna. Hier kan je onder andere olifanten, neushoorns, nijlpaarden, giraffes en zebra's spotten. Ook is het zelfs mogelijk om leeuwen, cheeta's en hyena's te zien!

5) Mombasa Marine Nationaal Park
Misschien is het Mombasa Marine Nationaal Park wat minder makkelijk te bereiken, want dit nationaal park bevindt zich namelijk onder water. Je vindt hier namelijk een schitterend koraalrif en je kunt het bezoeken door te snorkelen of een duik te nemen in het heerlijke tropische water. Je vindt hier onder andere schildpadden en bijzondere kleurrijke tropische vissen.

Impressie

Spotgoedkoop Mombasa: ontdek het paradijs nu voor slechts €330 retour met TUIfly! - 12

Spotgoedkoop Mombasa: ontdek het paradijs nu voor slechts €330 retour met TUIfly! - 10

Spotgoedkoop Mombasa: ontdek het paradijs nu voor slechts €330 retour met TUIfly! - 8

Spotgoedkoop Mombasa: ontdek het paradijs nu voor slechts €330 retour met TUIfly! - 6

Spotgoedkoop Mombasa: ontdek het paradijs nu voor slechts €330 retour met TUIfly! - 4

Spotgoedkoop Mombasa: ontdek het paradijs nu voor slechts €330 retour met TUIfly! - 2

Spotgoedkoop Mombasa: ontdek het paradijs nu voor slechts €330 retour met TUIfly!
Parkeren

Kom je met de auto naar de luchthaven? Zoek dan je parkeerplaats via Parkos of Centralparking, zo betaal je nooit teveel voor de parking aan de luchthaven.

Spotgoedkoop Mombasa: ontdek het paradijs nu voor slechts €330 retour met TUIfly!