Andere
1 euro? Op je muil, gauw!
voor € 1
Delen
Impressions and Other Assets/Screen_Shot_2021-06-03_at_16.33.44_wl7kmv

EEN EURO! Je kan nu een huis kopen in dit mooie dorpje in Italië voor maar € 1!

Ahoy Piraten!

We hebben al een keer eerder een stukje geschreven over bizar goedkope huizen in Italië. Vandaag hebben we weer euroknaller huizen voor jullie gespot, dit keer in Campanië in het zuiden van Italië. Hier zijn ze begonnen met een campagne om mensen naar de regio te halen door huizen te verkopen voor maar €1!

Details

Het doel van deze campagne is naast het voorkomen van volledig verlaten dorpen ook om de onbewoonde gebouwen in het historische centrum te herstellen. Pietramelara, het dorp in kwestie, is een kleine gemeente met minder dan 5.000 inwoners in de provincie Caserta, aan de voet van de Monte Maggiore.

Het is een middeleeuws dorp gesticht door de Longobarden, een klein juweeltje met als belangrijkste bezienswaardigheden de zestiende-eeuwse kerk van San Rocco en het gemeentehuis, een voormalig covento uit de dertiende eeuw.

In februari gaf de burgermeester een presentatie over dit plan, daarin beschreef hij het dorp als sprookjesachtig, magisch en als een plek waar geschiedenis en natuur samenkomen. Hij benadrukte ook dat het de perfecte plek voor een tweede huis of om een bedrijfje te starten.

Het doel is dan ook om er alles aan te doen om te voorkomen dat Pietramelara op de lijst van de 3.000 spookdorpen in Italië belandt.

En nu de grote vraag: maar hoe werkt het dan? Op deze pagina kan je alle informatie en details vinden (deze site is in het Italiaans)!

Eisen:

  • Renovatie van het huis

  • Binnen 1 jaar een projectplan indienen bij de gemeente

  • Binnen 2 jaar beginnen aan het de renovatie

  • Een borg van €5000 aan de gemeente betalen (dit is een garantstelling voor de gemeente zodat ze er zeker van kunnen zijn dat je ook echt aan de slag gaat met het huis)

Tags

UniekOnder de 100 euro