Beach, Belize, Building
Andere

Dit zijn de beste reisbestemmingen in 2022 volgens Lonely Planet!

Lonely Planets Best in Travel-bestemmingen voor 2022: 10 landen & 10 steden die jij op je bucketlist moet zetten!

Tribordo
Gepubliceerd door
Tribordo
13-1-2022
Delen

Ahoy Piraten!

Heb je inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Lonely Planet maakt elke jaar een lijstje met de top 10 beste reisbestemmingen in de categorie landen, regio's en steden. Scroll dus vooral even door het nieuwe lijstje met bestemmingen en raak geïnspireerd!

Deze bestemmingen worden genomineerd door medewerkers, schrijvers, bloggers en uitgeefpartners en worden vervolgens door een panel van reisexperts wel of niet op de lijst gezet. Dit jaar staat de lijst in het teken van duurzaamheid.

Details

Lonely Planet's top 10 beste landen om te bezoeken in 2022:

1. Cookeilanden

De Cookeilanden bestaan uit 15 eilandjes en liggen ver, ver hier vandaag in de Zuidzee. Deze eilanden zijn stuk voor stuk tropische paradijsjes met witte stranden, wuivende palmbomen en een super ontspannen sfeer.

2. Noorwegen

Duurzaam toerisme is het sleutelwoord in het land van fjorden en de uitgestrekte wildernis. In Noorwegen vind je de perfecte balans tussen mens en natuur.

3. Mauritius

Mauritius is nog zo'n paradijselijk eiland met lange stranden, kraakhelder water en een fascinerende cultuur. Dit eiland ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Madagascar. Liefhebbers van biodiversiteit en dieren spotten zijn hier aan het juiste adres!

4. Belize

Belize wordt vaak vergeten als we het hebben over landen in Midden-Amerika, maar dit land is ook zeker een bezoekje waard. Zo vind je hier Maya-tempels, schitterende dorpjes, een kleurrijke onderwaterwereld vol koraalriffen en prachtige natuurgebieden.

5. Slovenië

Ecotoerisme en fietstoerisme leverden Slovenië in 2017 de titel van "meest duurzame land ter wereld" op. En in 2021 werd het label "Europese regio van de gastronomie" daar aan toegevoegd. Slovenië biedt de perfecte combinatie van natuur en gastronomie in Midden-Europa.

6. Anguilla

Anguilla is een klein tropisch eiland in het Britse overzees gebied in de Caraïben. Dit paradijs op aarde staat bekend om de witte zandstranden, afgelegen baaien en beschermde historische locaties. Ook de bouw van ecologisch verantwoorde woningen en de toename van het fietsgebruik gaan stap voor stap in de richting van groen toerisme.

7. Oman

Oman is ongetwijfeld een bestemming die rijk is aan natuur en cultuur. Forten en kastelen, traditionele huizen, woestijnen en duinen, bergen en canyons, en zelfs labyrintische soeks maken het een geschikte bestemming voor alle soorten reizigers.

8. Nepal

Nepal is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Begeleid door deskundige lokale gidsen, steun je de lokale economie en kun je prachtige excursies maken om de met sneeuw bedekte toppen van de Himalaya en de ongelooflijke tempels van het land te ontdekken.

9. Malawi

Wil je bijdragen aan de economische en toeristische ontwikkeling van een Afrikaans land, dan is Malawi een prima optie. Het is ook een geweldige bestemming om de rijke fauna te ontdekken tijdens een safari in een van de reservaten van het land! Verder heb je in Malawi schitterende theeplantages en adembenemende natuurlijke landschappen: perfect voor mooie wandelingen en excursies.

10. Egypte

Wist je dat het al bijna 100 jaar geleden is dat het graf van Toetanchamon werd ontdekt? Egypte heeft een rijke geschiedenis met indrukwekkende bouwwerken, maar staat ook bekend om de prachtige kustlijn en de spectaculaire onderwaterwereld (een geweldige bestemming voor duikers). Een tip voor geschiedenis liefhebbers: boek een Nijlcruise langs de majestueuze tempels van het oude Egypte!

Lonely Planet's top 10 beste steden om te bezoeken in 2022:

1. Auckland, Nieuw-Zeeland

2. Taipei, Taiwan

3. Freiburg, Duitsland

4. Atlanta, USA

5. Lagos, Nigeria

6. Nicosia, Cyprus

7. Dublin, Ierland

8. Merida, Mexico

9. Florence, Italië

10. Gyeongju, Zuid-Korea

Lees meer over de top bestemmingen van Lonely Planet op deze speciale pagina.