Andere
Durf jij het aan? 🦑
Delen
Squid Game

In dit café kan je de "Honeycomb Challenge" uit "Squid Game" zelf proberen!

+++ SPOILER ALARM: als je Squid Game (vooral de derde aflevering) nog niet hebt gezien, lees dan niet verder!

Squid Game is onze nieuwe favoriete show en wij zijn niet de enige fans! Squid Game is mega populair en staat in de meeste landen op nummer één op Netflix.

Waar gaat het over? Heel simpel, mensen met torenhoge schulden die een aanbod krijgen om kinderspelletjes te spelen in ruil voor heel veel geld. De spellen die gespeeld moeten worden zijn geïnspireerd op traditionele kinderspelletjes, maar de straf voor de verliezers is allesbehalve onschuldig.

Bestemming

  • Singapur

Details

Het tweede spel in de serie dat de deelnemers moeten spelen is de "Honeycomb Challenge". Tijdens dit spel moeten ze een vorm verwijderen uit een dunne honingraat- of karamelplaat met behulp van een naald - uiteraard onder tijdsdruk en zonder de vorm te vernietigen. Deze zoete snack heet in Zuid-Korea Dalgona en was vooral populair in de jaren 70 en 80.

In het Brown Butter Café in Singapore kunnen klanten nu precies deze uitdaging aangaan. Je kunt kiezen tussen de vier vormen uit de serie, namelijk cirkel, driehoek, ster of paraplu (zeer slechte keuze).

Je hebt twee minuten de tijd om het klusje te klaren. De winnaars kunnen een prijs uitkiezen, de verliezers worden volgens de regels "bestraft".

Maar dat is niet de enige locatie voor fans van deze Netflix-serie. In Parijs werd een pop-up café geopend, dat in zeer korte tijd letterlijk werd overspoeld. Ook hier kon de "Honeycomb Challenge" worden uitgeprobeerd, evenals andere spellen uit de serie.

En passend bij de eerste game "Red Light, Green Light", werd deze super creepy pop neergezet voor een winkelcentrum in Manilla. De pop hield hier een zebrapad in de gaten en kleurt letterlijk rood als iemand illegaal oversteekt als het stoplicht rood is.

Het Itaewon-station in Seoul werd ook snel omgetoverd tot de herkenbare speeltuin uit de serie.

We zijn super benieuwd of er nog meer Squid Game-pop-ups zullen verschijnen!