VakantiePiraten
Profile

Wij waarderen jouw privacy

Wij gebruiken cookies om jouw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud aan te bieden en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken accepteer je dit en geef je toestemming dat we deze informatie delen met derden en dat je gegevens in de VS verwerkt kunnen worden. Lees voor meer informatie onze .

Je kunt je voorkeuren op elk moment aanpassen. Als je weigert, gebruiken we alleen de essentiële cookies en ontvang je helaas geen gepersonaliseerde inhoud. Om te weigeren, .

Impressions and Other Assets/shutterstock_2013544754_yr8zoz
Deze deal is een paar dagen geleden gepubliceerd en kan in de tussentijd zijn veranderd.
Overig

Duurzame accommodaties in eigen land

Deze hotels dragen graag hun steentje bij aan het milieu

Gepubliceerd door
Jules·1-6-2024
Opslaan
Delen

Ben jij er ook aan toe om even een heerlijk weekendje weg te gaan, maar wil je je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden? Blijf in eigen land en check deze prachtige duurzame hotels eens!

Details

1. Hotel Jakarta Amsterdam

Waar vroeger de lijndienst naar Jakarta vertrok, is nu dit prachtige hotel te vinden. Met een panoramisch uitzicht over het IJ kun je genieten van de Indonesisch ingerichte kamers. Het hotel bevindt zich in een energieneutraal gebouw en maakt gebruik van zonnepanelen. Binnen het hotel kun je de prachtige én fotogenieke subtropische tuin terugvinden, die trouwens wordt besproeid met opgevangen regenwater. Daarnaast bestaat de bedrijfskleding voornamelijk uit gerecycled materiaal.

Bron: https://hoteljakarta.amsterdam/

2. Conscious hotel Amsterdam

Niet één, maar liefst vier Conscious Hotels kun je terugvinden in Amsterdam, allemaal met een unieke vorm van duurzaamheid. Het ene hotel maakt gebruik van zonnepanelen en de andere doet veel aan recyclen of het inzetten van gebruikte materialen. Er wordt naar gestreefd zoveel mogelijk samen te werken met lokale leveranciers en daarnaast wordt biologisch eten en drinken geserveerd. De vloeren en bedden zijn cradle to cradle en ook het katoen van het beddengoed is biologisch. Echter, het Conscious Hotel Westerpark in de oude Westergasfabriek steekt toch net iets boven de anderen uit; dit hotel is namelijk 100% elektrisch.

Bron: Arjen Veldt via https://www.conscioushotels.com/nl/hotels/westerpark-amsterdam/

3. Hotel QO Amsterdam

Dit hotel zou niet alleen een van de duurzaamste hotels in Nederland zijn, maar in heel Europa! Er zijn veel lokale en gerecyclede materialen gebruikt tijdens de bouw. Zo is er bijvoorbeeld een derde beton gebruikt van een ander gebouw in Amsterdam. Het hotel is energiezuinig én gebruikt alleen maar Nederlandse windenergie. De thermische panelen die aan de buitenkant van het hotel te zien zijn regelen het klimaat en de temperatuur van het hotel. Het restaurant kweekt zelf hun eigen groente en fruit op het dak.

Bron: https://www.qo-amsterdam.com/nl/kamers/

4. Townhouse Designhotel Maastricht

Ook dit prachtige designhotel in Maastricht houdt op verschillende manieren rekening met het milieu. Zo wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichtingen, besparen ze water en scheiden ze afval. Gebruikte bedrijfskleding wordt gedoneerd en lokale Maastrichtste merken worden benaderd voor tweedehands servies.

Bron: https://www.townhousehotels.nl/maastricht/hotel

5. Suitehotel Pincoffs Rotterdam

Niet zo groot als de duurzame hotels in Amsterdam, maar aan duurzaamheid ontbreekt het niet. Dit hotel heeft bijvoorbeeld 2500 geplant in het Pincoffs bos in Panama pm de CO2-uitstoot te compenseren Ook halen ze een groot deel van de ingrediënten voor het restaurant uit een gemeentelijke moes-en fruittuin. Ook de geserveerde producten zijn biologisch, het beddengoed is duurzaam en veel badkamerproducten worden hergebruikt.

Bron: https://www.hotelpincoffs.nl/nl/fotoboek

6. Duinhotel Tien Torens

Dit hotel is een echte duurzame eyecatcher. Zoals je op de foto kunt zien ligt het verborgen in de hoogste duin van Zoutelande waarbij je ook nog eens een prachtig uitzicht hebt op zee. Het duurzame ontwerp zorgt voor koelte in de zomer en houdt het hotel warm in de winter. Ook is er een oplaadpunt voor elektrische auto's en heb je de mogelijkheid om een fiets te huren en de omgeving te ontdekken.

Bron: https://duinhoteltientorens.zeayouzeeland.nl/nl/

Tags

Luxe reizenUniekWeekend
Een juridisch probleem melden