Andere
Goedkoop vliegen met privé-vliegtuigen? Wingly maakt het mogelijk
Delen
Impressions and Other Assets/Small_airplane_flying_shutterstock_98530010_jssrq2
  • Home
  • Andere
  • Goedkoop vliegen met privé-vliegtuigen? Wingly maakt het mogelijk

Goedkoop vliegen met privé-vliegtuigen? Wingly maakt het mogelijk

Ahoy Piraten,

Het is de droom van velen: een vliegreis meemaken vanuit een cockpit. Hoe zou dat aanvoelen? Totale vrijheid of totale stress? Dit is je kans om er achter te komen! Er bestaat een platform dat je zeker eens moet proberen. Dit co-flying platform werkt hetzelfde als BlaBlaCar, maar dan met vliegtuigen. Wingly verbindt piloten en passagiers.

Details

De piloten hebben geen commerciële vergunning nodig. Het gaat namelijk niet om betaalde activiteiten. De vluchten vinden hoe dan ook plaats op de voorgestelde data, maar Wingly stelt hen in staat om de kosten van deze vluchten te delen met hun potentiële passagiers en zo hun passie te leven tegen lagere kosten. Bemiddeling vindt plaats via de website - piloten bieden vluchten aan en passagiers kunnen deze boeken. Wingly wilt de passie van het vliegen promoten.

(source: Wingly)

Om te registreren bij Wingly moeten passagiers en piloten hun e-mail en hun paspoort of identiteitskaart verstrekken. Zolang deze informatie niet door de gebruiker is verstrekt en geverifieerd is, kan hij geen vlucht voorstellen, aanvragen of eraan deelnemen. Het doel is om het niveau van veiligheid en vertrouwen te verbeteren dat heerst in deze community. Daarnaast presenteren de piloten hun rijbewijs, medisch certificaat en vlieguren.

De vliegtuigen die geregistreerd zijn op Wingly zijn kleinere vliegtuigen. Ze zijn geschikt voor twee tot zes passagiers. Net zoals op BlaBlaCar is er een evaluatiesysteem aanwezig op de site waar piloten en passagiers hun mening over de vlucht kunnen delen, gepaard met een beoordeling van 1 tot 5 sterren. Zodoende kun je zien wie de betrouwbaardere piloten of passagiers zijn.

(source: Wingly)

Als passagier zijnde kun je de vluchten betalen met een creditcard, bankpas of Paypal. De piloot moet dan de vlucht bevestigen en nadat hij de vlucht heeft gemaakt, ontvangt hij het geld. In geval van annulering van de vlucht (bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden), ontvangt de passagier een volledige terugbetaling.

Wingly is momenteel aanwezig in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, maar komt ook al meer in Nederland op. Het European Aviation Safety Agency zorgt voor de legaliteit van dit co-flying platform. De site voldoet ook aan de luchtvaartwetgeving van de EU.

Wie is klaar voor zijn volgende avontuur?

Tags

Active vacation