Andere
Griekenland opent per 14 mei voor gevaccineerde vakantiegangers
Delen
Boat, Coast, Europe
  • Home
  • Andere
  • Griekenland opent per 14 mei voor gevaccineerde vakantiegangers

Griekenland opent per 14 mei voor gevaccineerde vakantiegangers

Ahoy Piraat!

Het zijn zware tijden en we missen de Tzatziki, Grieks zonnetje en helderblauwe zee. Witte huisjes, vriendelijke mensen en die vervelende andere Nederlanders die het te 'gezellig' vinden om op een Grieks eiland een praatje met je te maken.

Details

Daar komt echter verandering in! Per 14 mei, dat is al over twee maanden, opent Griekenland zich volledig voor de buitenlandse toeristen die gevaccineerd zijn. Velen moeten nog even wachten, maar het feit dat ze deze toeristen weer makkelijk binnenlaten in mei, biedt hoop voor de zomervakantie!

Maar er is meer, want ook voor de niet-gevaccineerden onder ons, is er hoop. Indien je niet gevaccineerd wilt worden of nog niet aan de beurt bent, is er ook een mogelijkheid. Voor deze mensen geldt, zolang je een negatieve coronatest kunt overbruggen, betekent het dat je ook Griekenland naar binnen mag komen.

Griekenland wil haar land veilig openen, zodat toeristen ook weer massaal het land mogen bezoeken. Een overbrugging van een negatieve coronatest betekent ook een optie om corona zoveel mogelijk buiten de deur te houden!

Dat niet alleen, Griekenland is ontzettend afhankelijk van toerisme. Ze moeten eigenlijk ook wel, maar dan willen ze wel veilig openen voor de toeristen, maar ook de lokale bevolking. Dus je kunt wel naar Kos, Kreta, Zakynthos, Santorini en veel meer eilandjes! Laat het Griekse zonnetje maar schijnen.