Andere
Het mysterieuze Paaseiland
Delen
Bedrock, Bird, Chile

Er wacht een super egg-citing avontuur op jou op Paaseiland!

Ahoy Piraten, vrolijk Pasen!

Om lekker in de paas stemming te komen gaan we het hebben over Paaseiland, een bestemming die super hoog op onze bucketlist staat!

Lees meer over de geschiedenis van het eiland en bekijk onze tips voor reizen naar deze afgelegen locatie.

Details

Wat moet je doen/zien?

Paaseiland is beroemd om zijn iconische stenen beeldhoofden, bekend als Moai. Sommige van van deze beelden zijn meer dan 9 meter lang en wegen tot wel 92 ton! Er wordt nog steeds een discussie gevoerd over hoe de oude stammen deze beelden over het eilanden konden vervoeren.

De theorie is dat ze zijn gemaakt om respect te tonen voor hun voorouders, waarbij het nagedachtenis een belangrijk onderdeel was van het leven op het eiland. Deze beelden zijn meestal te vinden aan de kust met uitzicht op het binnenland - de voorouders kijken uit over hun nakomelingen. Verschillende Moai zijn rond het eiland gerestaureerd en kunnen worden bezocht.

Naast deze gigantische hoofden heeft ook een overvloed aan prachtige stranden om uit te kiezen. Op enkele van deze stranden zul je de meest ongelooflijke zonsondergangen meemaken die je ooit zult zien.

Het eiland is ook geweldig voor natuurliefhebbers, met verschillende mogelijkheden voor prachtige wandelingen naar 1 van de 3 vulkanen, het zoetwatermeer of langs de kust. Het eiland is ook zeer geschikt voor een mooie fietstocht (een fiets huur je al vanaf $13 per dag).

Wist je dat Paaseiland is "ontdekt" door een Nederlandse ontdekkingsreiziger?! In 1722 stapte Jacob Roggeveen aan land en hij noemde dit prachtige eiland Paaseiland.

Hoe kom je er?

Omdat het een behoorlijk afgelegen bestemming is —ronde de 3500 km van het vasteland van Chili — zullen de vluchten het allerduurste zijn van ene reisje naar Paaseiland. Je kan het beste in het laagseizoen naar Chili vliegen en dan vanaf daar naar Paaseiland vliegen. Meestal kan je voor rond de €500 een retourtje Amsterdam - Santiago de Chili boeken. Je kan ook een retourtje naar Paaseiland boeken voor rond de €1200. Maar wij zouden toch aanraden om er een 2 in 1 trip van te maken met eerste een rondreis Chili!

Accommodatie:

Paaseiland is een bestemming met accommodaties voor elk budget, van eersteklas strandresorts tot schilderachtige huisjes, kleine hotelletjes en mooie appartementjes.

Impressie

  • Building, Bunker, Chile
  • Bedrock, Bird, Chile
  • Easter Island

Tags

Zuid-AmerikaPasen