Andere
Je kunt weer naar Duitsland, Oostenrijk, Italië en meer!
Delen
museum island berlin
  • Home
  • Andere
  • Je kunt weer naar Duitsland, Oostenrijk, Italië en meer!

Het negatief reisadvies vervalt voor Duitsland, Oostenrijk, Polen, Italië, Noorwegen, Luxemburg, Tsjechië en Slowakije!

Ahoy Piraat!

Het zijn vervelende tijden voor een reiziger, maar het kan weer! Ondanks de onvoorspelbaarheid is het ontzettend fijn om weer te weten dat we op reis kunnen gaan!

Er was al uitgelekt dat het negatief reisadvies komen te vervallen voor Noord-Italië, Duitsland en Oostenrijk! Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dus het negatief reisadvies voor een aantal landen versoepeld vanaf 10 juni!

Maar daar komen meerdere landen bij! Zoals Slowakije, Tsjechië, Luxemburg, Polen en Noorwegen (m.u.v. Oslo)!

Maar kan je nu wel direct je koffers pakken en gaan?

Ohja, afgelopen week is ook Zuid-Korea ook op geel gegaan, maar ze zijn nog niet geopend voor toeristen.

Check hier het complete overzicht! 👇🏻

Details

Voor veel bestemmingen is op dit moment een PCR-test of een sneltest nodig om het land binnen te komen. De GGD testen zijn helaas niet geldig, gezien je een officieel reisdocument nodig hebt. De testen zijn helaas niet gratis, maar worden steeds goedkoper.

🇩🇪 Duitsland

Kleurcode: 💛

Geel vanaf 10 juni.

Wat houdt dit in?

Dit houdt in dat je vanuit Duitsland naar Nederland niet meer in quarantaine hoeft bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

Wat moet ik doen voor een reis naar Duitsland?

Voor vertrek moet je je registeren en een PCR-test met max. 72 uur voor aankomst of een sneltest met max. 48 uur voor aankomst volstaat. Het negatieve testresultaat moet worden geüpload via de registratiewebsite en dan hoeft je niet in quarantaine in Duitsland. Laat u zich in Duitsland testen, dan is thuisquarantaine in Duitsland verplicht, tot je een negatief testbewijs hebt.

Maatregelen in Duitsland

In alle regio’s zijn nog basismaatregelen van kracht, maar in sommige gebieden waar de besmettingen hoog zijn, geldt nog een avondklok. Restaurants en bars zijn open en ook musea zijn met reservering te bezoeken. Gelukkig mogen hotels ook weer gasten ontvangen!

🇦🇹 Oostenrijk

Kleurcode: 💛

Geel vanaf 10 juni.

Wat houdt dit in?

Dit houdt in dat je vanuit Oostenrijk naar Nederland niet meer in quarantaine hoeft bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

Wat moet ik doen voor een reis naar Oostenrijk?

Voor vertrek moet je je registeren en een PCR-test met max. 72 uur voor aankomst of een sneltest met max. 48 uur voor aankomst volstaat. Dit is vergelijkbaar met Duitsland. De testplicht geldt niet als je al gevaccineerd bent.

🇮🇹 Italië (Incl. Sardinië)

Kleurcode: 💛

Geel vanaf 10 juni (Sardinië al eerder)

Wat houdt dit in?

Dit houdt in dat je vanuit Italië naar Nederland niet meer in quarantaine hoeft bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

Wat moet ik doen voor een reis naar Italië?

Uitsluitend een test (dan wel PCR of sneltest) max. 48 uur voor aankomst of een sneltest met max. 48 uur voor aankomst is voldoende om Italië in te komen.

🇳🇴 Noorwegen (m.u.v. Oslo)

Kleurcode: 💛

Geel vanaf 10 juni

Wat houdt dit in?

Dit houdt in dat je vanuit Noorwegen naar Nederland niet meer in quarantaine hoeft bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

Op dit moment zijn de grenzen van Noorwegen gesloten en je komt Noorwegen alleen binnen indien je onder een uitzonderingsgeval valt. Ook vanuit Oslo moet je nog een test doen en moet je in Nederland in thuisquarantaine.

🇱🇺 Luxemburg

Kleurcode: 💛

Geel vanaf 10 juni

Wat houdt dit in?

Dit houdt in dat je vanuit Luxemburg naar Nederland niet meer in quarantaine hoeft bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

Wat moet ik doen voor een reis naar Luxemburg?

Alleen als je per vliegtuig reist naar Luxemburg is een PCR-test noodzakelijk. Indien je per auto reist hoef je je niet te laten testen.

🇨🇿 Tsjechië

Kleurcode: 💛

Geel vanaf 10 juni

Wat houdt dit in?

Dit houdt in dat je vanuit Tsjechië naar Nederland niet meer in quarantaine hoeft bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

Nederland staat op dit moment nog op een hoog-risicolijst voor Tsjechië. Dit houdt in dat er mogelijk inreisbeperkingen zijn.

Wat moet ik doen voor een reis naar Tsjechië?

Een negatieve PCR-test, van maximaal 72 uur of sneltest is voldoende. Ook de sneltest mag maximaal 72 uur oud zijn.

🇵🇱 Polen

Kleurcode: 💛

Geel vanaf 10 juni

Wat houdt dit in?

Dit houdt in dat je vanuit Polen naar Nederland niet meer in quarantaine hoeft bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

Wat moet ik doen voor een reis naar Polen?

Een negatieve PCR-test of sneltest is voldoende. De testen mogen maximaal 48 uur oud zijn. Dit kan alleen vanuit de Schengenarea.

🇸🇰 Slowakije

Kleurcode: 💛

Geel vanaf 10 juni

Wat houdt dit in?

Dit houdt in dat je vanuit Slowakije naar Nederland niet meer in quarantaine hoeft bij aankomst in Nederland. Ook hoef je voor de terugreis niet meer te testen. Geen sneltest, maar ook geen PCR-test!

Wat moet ik doen voor een reis naar Slowakije?

Voor vertrek moet je je registeren en je moet in thuisquarantaine in Slowakije. Na 8 dagen kan je met een PCR-test de quarantaine verlaten.

Word lid van onze Facebookgroep voor al je vragen 👇🏻

Partner Link

Andere opties

Het negatief reisadvies is al voor meerdere landen komen te vervallen. Hier vind je een compleet overzicht van de overige gebieden die al code geel of zelfs code groen hebben.

🇪🇸 Ibiza, Mallorca en Menorca (Balearen)

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Let op: voor het vasteland van Spanje geldt nog wel een negatief reisadvies!

Je hoeft vanaf 8 mei niet meer in quarantaine wanneer je aankomt in Nederland vanuit deze eilanden. Ook geldt er geen testverplichting meer voor een terugkeer vanaf Mallorca, Ibiza en Menorca. Nu kan je ook weer op vakantie, nu voor deze eilanden het negatief reisadvies vervalt.

Je zult nog wel een negatieve PCR-test kunnen overbruggen bij aankomst in Spanje en dit geldt ook voor de Balearen.

🇪🇸 De Canarische Eilanden

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Vanaf 14 mei hoefde je al niet meer in quarantaine wanneer je aankomt in Nederland vanuit deze eilanden. Ook geldt er geen testverplichting meer voor een terugkeer vanaf de eilanden. Deze maatregelen gelden nog wel voor de rest van Spanje.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig om naar Spanje te gaan (inclusief deze eilanden). Deze test is namelijk verplicht voor reizigers uit Nederland naar Spanje.

🇦🇼 Aruba

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek.

Vanaf 15 mei is er geen negatief reisadvies. Bij terugkeer vanaf Aruba in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Aruba wilt afreizen, moet je online een gezondheidsverklaring invullen en een immigratiekaart. Ook moet je een negatief PCR-testresultaat hieraan toevoegen van maximaal 72 uur voor vertrek.

😎 Bonaire

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 24 uur oud voor vertrek of 72 uur oud voor vertrek en een sneltest van maximaal 24 uur oud

Vanaf 19 mei is het negatief reisadvies voor Bonaire komen te vervallen. Dit houdt in dat je weer naar ons paradijselijk eiland kunt afreizen! Het eiland wordt niet meer als hoogrisicogebied beschouwd.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig die maximaal 72 uur oud is bij aankomst op Bonaire én in het bezit zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek

🇨🇼 Curaçao

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek en max. 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

Vanaf 15 mei is er geen negatief reisadvies. Bij terugkeer vanaf Curaçao in Nederland hoef je niet meer in thuisquarantaine en geen negatieve test te laten zien.

Als je naar Curaçao wilt reizen moet je een Public Health Passenger Locator Card en immigratiekaart invullen. Bovendien moet je een PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek en max. 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

🍹 Saba, Sint-Maarten & Sint Eustatius

Kleurcode 💛 voor Sint-Maarten

Kleurcode 💚 voor Saba & Sint Eustatius

Test voor Sint-Maarten: PCR-test, maximaal 72 uur voor vertrek + toestemming vragen

Test voor Saba: PCR-test, maximaal 72 uur voor aankomst + 5 dagen quarantaine en op dag 5 moet er een test worden gedaan.

Test voor Sint Eustatius: PCR-test, maximaal 72 uur voor aankomst + 10 dagen quaraintaine. Dit hoeft allemaal niet als je gevaccineerd bent.

Je hoeft voor de drie eilanden terug geen test meer af te leggen wanneer je weer naar Nederland gaat. Je hoeft ook niet meer in thuisquarantaine.

🇬🇷 De Griekse eilanden (m.u.v. Kreta en de Zuid-Egeïsche eilanden)

Kleurcode 💛

Let op: voor het vasteland van Griekenland, Zuid-Egeïsche eilanden en voor Kreta geldt een negatief reisadvies!

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst

Na een verblijf op de Noord-Egeïsche eilanden hoef je niet meer in thuisquarantaine in Nederland sinds 8 mei. Ook is er voor deze eilanden testverplichting. Hieronder vallen de eilanden Samos & Lesbos. Vanaf 14 mei geldt dit ook voor de Ionische eilanden o.a. Zakynthos en Corfu. Ook dan kan je zonder test terug naar Nederland en hoef je niet meer in thuisquarantaine.

Je hebt nog wel een negatieve PCR-test nodig om naar Griekenland te gaan (inclusief deze eilanden). Deze test is namelijk verplicht voor reizigers uit Nederland. Bovendien moet je max. 24 uur voor vertrek een Passenger Locator Form (PLF) invullen.

Kleurcode 💛

Let op: voor het vasteland van Italië en voor Sicilië geldt een negatief reisadvies!

Test: PCR-test, maximaal 48 uur oud voor aankomst

Na een verblijf op Sardinië hoef je niet meer in thuisquarantaine in Nederland sinds 28 mei. Je hoeft geen test meer af te leggen als je terugreist. Dit geldt nog wel voor de rest van Italië.

🇫🇷 Corsica

Kleurcode 💛 (vanaf 4 juni)

Let op: voor het vasteland van Frankrijk geldt een negatief reisadvies!

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst en een erewoordverklaring (informatie in het Frans)

Na een verblijf op Corsica hoef je niet meer in thuisquarantaine in Nederland vanaf 4 juni. Je hoeft geen test meer af te leggen als je terugreist. Dit geldt nog wel voor de rest van Frankrijk.

🇫🇮 Finland

Kleurcode 💛

Let op: alleen noodzakelijk verkeer wordt toegelaten

Je hoeft na een reis in Finland niet meer in thuisquarantaine in Nederland. Ook hoef je geen test meer te laten zijn na een verblijf in dit land. Andersom zijn de Finnen nog wel wat strenger.

Alleen noodzakelijk reizen wordt vanuit Nederland toegelaten en er geldt een strikte thuisquarantaine bij aankomst in Finland voor een periode van 14 dagen. Je moet ook een PCR test overbruggen, maar dit kan ook worden gedaan op het vliegveld. Je kunt na 3 dagen een nieuwe test doen en daardoor je quarantaine beëindigen.

🇵🇹 Vasteland van Portugal, Madeira en de Azoren

Kleurcode 💛

Test voor Portugal: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek.

Vanaf 8 mei heb je geen quarantaineverplichting meer voor het vasteland van Portugal en de Azoren. Negatieve testen vanuit Portugal naar Nederland hoefde al niet meer. Vanaf 14 mei geldt dit ook niet meer voor Madeira. Ook is de thuisquarantaine voor Portugal komen te vervallen. Je hoeft dus niet meer in quarantaine in Portugal.

🇲🇹 Malta

Kleurcode 💛

Test voor Malta: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor aankomst.

Vanaf 15 mei hoef je bij terugkomst vanuit Malta niet meer te voldoen aan een testverplichting. Na een verblijf op Malta hoeft u vanaf 15 mei ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Bij aankomst in Malta moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien, van maximaal 72 uur oud bij aankomst. Of je moet getest worden op het vliegveld. Bij weigeren hiervan moet je 14 dagen in quarantaine.

🇮🇸 IJsland

Kleurcode 💛

Test: PCR-test maximaal 72 uur oud voor vertrek en minstens 3 dagen voor vertrek online registreren

Als u vanuit IJsland terug naar Nederland reist hoef je niet in (thuis)quarantaine. Ook hoef je geen negatieve PCR-test te laten zien. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met Covid, kunnen nog wel naar IJsland reizen. IJsland is vanaf 31 mei weer geopend voor toeristen. Indien je niet volledig gevaccineerd bent, of geen bewijs kunt tonen van een coronabesmetting, dan moet je 5 dagen in quarantaine.

🇮🇪 Ierland

Kleurcode 💛

Vanaf 15 mei hoef je bij terugkomst vanuit Ierland niet meer te voldoen aan een testverplichting. Na een verblijf op Ierland hoeft u vanaf 15 mei ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Bij aankomst in Ierland moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien, van maximaal 72 uur oud bij aankomst. Bovendien moet je als reiziger uit Nederland bij aankomst in Ierland voor een periode van 14 dagen in quarantaine.Dit kan tot 5 dagen verkort worden door na aankomst in Ierland een schriftelijke bevestiging van een negatieve PCR-uitslag ontvangt.

🇷🇴 Roemenië

Kleurcode 💛

Reizen naar Roemenië is mogelijk, maar er zijn inreisbeperkingen. Je moet als reiziger uit Nederland bij aankomst in Roemenië in (thuis)quarantaine als je niet volledig gevaccineerd bent. Na 8 dagen thuisquarantaine kan je een PCR-test doen in Roemenië. De quarantaineperiode kan dan verkort worden tot 10 dagen.

🇧🇬 Bulgarije

Kleurcode 💛

Na een verblijf in Bulgarije hoef je vanaf 4 juni bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te laten zien en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Indien je volledig gevaccineerd bent, moet je hiervan bewijs tonen en dan is een test niet nodig.

🇭🇺 Hongarije

Kleurcode 💛

Na een verblijf in Hongarije hoef je vanaf 4 juni bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te laten zien en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er gelden in Hongarije reisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Alleen als je inwoner van Hongarije bent kom je het land binnen.

Thailand

Kleurcode 💛

Je komt niet zomaar Thailand in. Toeristische vakanties zijn op het moment niet mogelijk. Je hebt een officiële Certificate of Entry (COE) nodig om binnen te gaan. Alle reizigers zijn verplicht 14 dagen in quarantaine in speciale quarantaine hotels.

🇷🇼 Rwanda

Kleurcode 💛

Test: PCR-test, maximaal 72 uur oud voor vertrek Je moet een Passenger Locator Form max. 48 uur voor aankomst invullen.

Alle reizigers worden bij aankomst in Rwanda nogmaals getest. De reiziger moet de uitslag van deze test afwachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel, dat op eigen kosten zijn.

Tags

ZomerCorona