Andere
Koop een huis in Italië (Basilicata) voor minder dan een kop koffie!
€ 1
Delen
Impressions and Other Assets/AdobeStock_383110512_ptun8o
  • Home
  • Andere
  • Koop een huis in Italië (Basilicata) voor minder dan een kop koffie!

1 EURO! Koop een huis in dit prachtige dorp in Basilicata voor slechts €1 | Zonder aanbetaling!

Ahoy Piraten!

Een tijdje geleden hadden we al euroknaller huizen voor jullie gespot in Campanië, dit keer zijn er huizen voor een €1 te koop in Basilicata in het zuiden van Italië.

Ook hier is het doel om te voorkomen dat de dorpen leeglopen en belandt op de lange lijst met spookdorpen in Italië. Met de verkoop van de historische huizen wil de gemeente ervoor zorgen dat de onbewoonde gebouwen in het centrum worden gerenoveerd om zo een stukje cultuur en erfgoed te bewaren.

Laurenzana, het dorp in kwestie, is een kleine stad met nog geen 2.000 inwoners. Laurenzana heeft een middeleeuwse oorsprong en ligt bij een klif op een schilderachtige locatie in de provincie Potenza.

Highlights

  • ⭐️ Koop een huis in Italië voor €1!

Details

Het bijzondere van dit initiatief van Laurenzana is dat er geen aanbetaling nodig is, andere gemeenten met soortgelijke projecten eisen meestal een deposit van tussen de €2.000 en €5.000. De burgermeester Michele Ungaro heeft aangegeven dat ze de procedure willen vereenvoudigen, bureaucratie willen elimineren en ervoor willen zorgen dat het aantrekkelijker wordt voor buitenlandse kopers.

De burgermeester zegt ook dat in plaats van de aanbetaling met dit project uitgaan van vertrouwen en goede wil, maar dat ze wel het proces van de renovatie nauwlettend zullen volgen. Op dit moment staan er ongeveer 10 huizen te koop in het historische centrum, maar dit kunnen er nog meer worden.

Om het nog aantrekkelijker te maken worden ook de notariskosten verlaagd, dankzij een speciale afspraak met de gemeente, zullen deze lasten niet hoger zijn dan €300. De geschatte kosten voor het renoveren van deze huizen beginnen bij ongeveer €20.000.

Maar hoe maak je kans om een van deze huizen voor een euro te kopen? Hier vind je alle gedetailleerde informatie over de huizen in de gemeente Laurenzana (in het Italiaans).

Om een huis te kunnen kopen moet je een projectplan inleveren, binnen 3 maanden na aankoop beginnen met de renovatie en het project binnen 3 jaar afronden.

Impressie

  • Impressions and Other Assets/AdobeStock_376504886_tjrn6b
  • Impressions and Other Assets/AdobeStock_383110512_ptun8o